94 Tilbud

Storbyferie

Shopping, museumsbesøg, kulinariske oplevelser og masser af kvalitetstid sammen gør et ophold i en af Europas storbyer til en af danskernes foretrukne ferier.
Se mere:
Valgte filtre:
94 Tilbud
Filtre Ryd

Luften fyldes med duften af friskbagte lækkerier og lyden af kirkeklokker i det fjerne. Menneskemængdens brusen stiger og falder på de travle gader, og på hvert et gadehjørne venter et nyt eventyr.

Storbyferier er altid en fornøjelse. Storbyferie til Berlin til Budapest eller måske endda en rejse til Dubai. Mulighederne er mange! Og det er ikke kun danskerne, der er vilde med at udforske de mange spændende og historiske byer – London topper listen over de mest besøgte storbyer i 2015 med hele 18,8 millioner besøgende fra hele verden! I Europa følger Paris og Istanbul med hhv. 16 og 12,5 millioner besøgende (på 3. og 5. pladsen over mest besøgte byer). Udenfor Europas grænser har Bangkok og Dubai haft hhv. 18,2 og 14,2 millioner besøgende (på 2. og 4. pladsen over mest besøgte byer). At den engelske hovedstad ligger på førstepladsen er ikke så underligt – med sine charmerende gader, exceptionelle shoppingmuligheder, hyggelige pubber og flotte museer har London altid noget at byde på, uanset om det er jeres første besøg eller om byen er en gammel kending.

Men London ligger faktisk ikke på Zoovers liste over de bedst anmeldte storbyer i 2014. Måske overraskende topper polske Krakow denne liste med en score på hele 8,8 (på en skala fra 1 til 10) og slår dermed byer som Berlin, Wien og Rom. Byerne er bedømt med over 30.000 anmeldelser på kvaliteten af kulturliv, omgivelser, atmosfære og natteliv. København er desværre ikke at finde på denne Top 10, men er derimod at finde på sjettepladsen over Europas dyreste storbyer.

Shopping eller kultur?

Uanset om I er til kulturelle oplevelser, gastronomi eller power-shopping, så har I rig mulighed for at nå det hele på jeres næste storbyferie.

Har I allerede bestemt jer for, hvad ferien skal indeholde? Skal I shoppe den nyeste kollektion i Paris’ eller Milanos fashionable shoppingstræder? Smage de nyeste trends indenfor gastronomi London eller Berlin? Eller måske opleve de spændende museer.

Mange af verdens storbyer byder på et væld af lækre shoppingmuligheder. De mest besøgte shoppinggader er uden tvivl Paris’ Champs d’Élysées, Milanos Via Monte Napoleone og Londons Oxford Street, hvor mange af Europas største modehuse sælger deres eksklusive mærker. Her kan I føle jer som filmstjerner og kendisser mens I shopper hos Chanel, Louis Vuitton, Balenciaga og Dolce & Gabbana! Er I ikke til shopping på de mange “high streets”, så har Europas storbyer også et væld af mindre shoppinggader fyldt med vintagebutikker, selvstændige boutiques samt imponerende storcentre, der sælger et enormt udvalg af livsstilsprodukter – alt fra tøj og sko til plejeprodukter og delikatesser.

Samlet set forbruger danskerne for 3,4 milliarder om året på smykker, ure, og tøj på ferien, men med de fantastiske omgivelser som de Europæiske storbyer giver, er det svært ikke at blive fristet. For en enestående oplevelse bør I besøge Les Galleries Lafayette (Paris), Las Arenas (Barcelona) eller Departmentstore Quartier 206 (Berlin), hvis arkitektur, udsmykning og hvælvede lofte er et sandt paradis for shoppelystne kosmopolitter.

Er I derimod mere til kultur end couture, så er der bestemt ikke mangel på spændende og fascinerende museer! Fra kæmpe nationalgallerier til små nichemuseer, de fleste storbyer har begge dele og mere til. Rom imponerer årligt tusindvis af feriegæster med sine historiske bygninger som Colosseum, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken. Berlins attraktioner tæller blandt andet et af verdens største arkæologiske museer, Pergamon-museet, det rørende jødiske museum samt et lille museum dedikeret til byens favorit-spise – Currywurst! Barcelona byder på flotte kunstmuseer, der bl.a. huser værker af Picasso, Miró og Dalí, for ikke at tale om Gaudís arkitektoniske mesterværker, der pryder bybilledet.

Er I rigtige foodies, så har enhver storby noget helt specielt på menuen. Barcelona har det største antal Michelin-restauranter i Europa, og det catalanske køkken er noget helt for sig. I Rom kan I smage verdens bedste gelato og lækreste pastaretter, og Paris’ udbud af traditionelle, udsøgte franske retter behøver næsten ingen yderligere bemærkninger. Berlin lokker med sine hippe fusionsrestauranter, og København hitter med sine kreative “street food”-boder og det verdensomspændende fænomen, “New Nordic Cuisine”. Uanset hvor I ender, så gå ombord i landets gastronomiske historie og traditioner – hvert sted har sin helt egen smag!

Forberedelser til rejsen

Fordelen ved at tage på storbyferie er, at I aldrig er langt fra butikker og caféer – hvilket er dejligt, hvis I har glemt noget eller bare trænger til et hvil.

Glem ordbogen og guidebøgerne derhjemme. Rejs let og medbring kun det essentielle – jeres smartphone fyldt med fikse rejse-apps!

Engang var rygsækken fyldt med kort, bøger og et stort kamera. Nu behøver I ikke andet end jeres mobiltelefon. Er stedsansen også taget på ferie? Så er det heldigt, at der nu findes gode navigations-apps, som I kan hente til mobilen. På denne måde kan I altid finde gode spisesteder, grønne oaser eller spændende seværdigheder, uanset hvor I befinder jer i byen (og uden at fare vild). Har I sat jer til rette, men er menuen kun på polsk eller ungarsk? Så kan I hurtigt få oversat de lokale specialiteter med en ordbogs-app, så I kan være sikre på, hvad I får serveret.

Andre sjove apps er ToiletFinder, som finder det nærmeste offentlige toilet, og Tipulator, som kan hjælpe hvis I er i tvivl om, hvor meget I skal give i drikkepenge på jeres storbyferie. Glem heller ikke at hente en app til vejret, så I ikke bliver fanget i en regnbyge eller uden solcreme.

Budget

Storbyrejser behøver ikke nødvendigvis være dyre! Uanset feriebudgettet er der en storbyoplevelse, der passer perfekt til jer.

Tanken om de mange udgifter til hotel, fly og forplejning kan gøre, at man lige tænker sig om en ekstra gang før, man booker sin ferie. Men storbyferier kan være lige præcist så dyre eller billige, som jeres pengepung rækker til!

Er jeres feriebudget begrænset i år, men længes I stadig efter spændende oplevelser og nye eventyr? Så kan I overveje at skippe de traditionelle destinationer som London, Paris og Rom, og i stedet lægge vejen forbi nogle af de andre spændende europæiske storbyer. Som forventet er priserne lavest i mange af Østeuropas flotte hovedstæder, men også byer som Lissabon, Strasbourg og Athen lokker med et lækkert køkken, masser af kulturelle oplevelser og favorable priser. Ifølge City Costs Barometeret, så er Athen den billigste storby at besøge i Vesteuropa, og Baltikums smukke hovedstader – Riga, Vilnius og Tallinn – topper listen over Europas billigste storbyer sammen med en storbyferie til Budapest, som er storfavoritten. Ingen storbyer kan dog hamle op med Prag, når priserne for mad og drikke tages i betragtning – og det tjekkiske køkken er bestemt ikke at kimse af!

Spiller prisen en rolle, når I skal vælge jeres næste storbyrejse, kan I derfor med fordel se jer om efter vores tilbud til Europas billigere storbyer. Men selvom de gængse storbyfavoritter som Barcelona, London, Paris og Berlin kan ligge i den lidt dyrere ende af spektrummet, så finder I altid gode tilbud på storbyrejser med og uden fly hos TravelBird. Eller hvad med at tage på en rejse til Florida og besøge den fantastiske storby Miami? Eller måske at kigge indlands, og snuppe en ferie i københavn.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice