4 Tilbud

Storbyferie Rom

I Italiens romantiske hovedstad findes en unik blanding af det historiske og moderne. Tag med TravelBird på storbyferie til Rom og oplev fascinerende kunst, storslået arkitektur og lækkerier fra det italienske køkken.
Se mere:
Valgte filtre:
4 Tilbud
Filtre Ryd

Italien er kendt for sit gode køkken, historiske seværdigheder og temperamentsfyldte folk. En storbyferie i Rom lokker derfor med god mad, spændende sightseeing og et gnistrende natteliv!

Er en storbyferie til London eller storbyferie til Berlin for kold til jer og har I allerede været på storbyferie i Barcelona, så anbefaler vi jer at lægge vejen forbi Rom. Med op til 10 millioner besøgende årligt ligger Rom højt på listen, når der skal planlægges en skøn storbyferie. Og det forstår vi godt – med sine historiske highlights, lækre espressoer og charmerende kvarterer venter der nye oplevelser på hvert et gadehjørne. Med sit milde klima er byen en oplagt destination uanset årstiden, og med sit væld af berømte seværdigheder, traditionelle spisesteder, lækre shoppinggader og betagende arkitektur er der ingen, der kommer til at kede sig.

Uanset om I har lyst til en forlænget weekend eller en længere ferie, så oplever I bedst byen ved at lade jeres fødder guide jer gennem de brostensbelagte gader.

Den Evige Stad

Rom er et malerisk billede af fortidens vælde, som må og skal opleves.

Er det jeres første gang i Rom? Så er der nogle enkelte ting, som I bare ikke må gå glip af!

Der er en grund til, at byens historiske monumenter er nogle af de mest besøgte – ikke bare i Rom, men i hele verden. Vatikanstatens kunstsamlinger og Michelangelos freskoer i Det Sixtinske Kapel tager vejret fra de fleste, når de ser det for første gang. På Colosseum og Forum Romanum kan I leve jer tilbage til en tid, hvor Cæsars tommel afgjorde en mands skæbne i gladiatorkampene, og hvor gudernes luner skulle formildes ved årlige fester og offergaver. Her kan det betale sig at købe billetter på forhånd, så I kan springe den værste kø over. Det historiske centrum er ikke større, end at det kan opleves til fods, så vi anbefaler at sætte en dag af til at gå på opdagelse i den gamle bymidte og opleve den fantastiske stemning.

Når I trænger til et hvil, findes der i Rom et hav af piazzaer, hvor I kan få jer en god gelato (også et must), en kop kaffe eller måske lidt frokost. Køl ned ved den nyligt restaurerede Trevi-fontæne, lad jer rive med af den livlige markedsstemning eller mæsk jer i italienske delikatesser. Når I har fået fyldt mere energi på tanken, så gå shop-amok på Piazza di Spagna, hvor I kan pryde jer med kreationer fra Gucci, Versace, Prada og mange andre high-street brands. Slut dagen af med en slentretur gennem de hyggelige gader, og nyd en god omgang spaghetti alla carbonara eller en lækker pizza med et glas vin i godt selskab!

Roms mange ansigter

Roms mangfoldige kvarterer viser på hver deres måde en ny side af Den Evige Stad.

Trastevere, Testaccio, Centro Storico, Monteverde, Prati… som alle andre storbyer har hvert kvarter sin helt egen charme og historie.

De fleste starter deres storbyferie i Rom i den gamle bymidte, og det giver god mening, for her ligger langt de fleste af Roms mest besøgte seværdigheder – Colosseum, Pantheon, Den Spanske Trappe, Forum Romanum og Trevi-fontænen ligger alle her. I nærheden ligger den “jødiske ghetto”, som er et af Europas ældste jødiske kvarterer, og her kan I lade jer opsluge af den autentiske, romerske charme. Selvom kvarteret i 1500-tallet var et af byens grummeste, så er det i dag en sand perle fyldt med smuk arkitektur, flotte synagoger og museer, samt udsøgte jødiske spisesteder.

På den anden side af Tiber-floden finder I området Trastevere. Dette tidligere arbejderkvarter summer nu med liv, og her kan I slentre gennem de brostensbelagte gader, mens I beundrer de flotte huse og pladser, som stammer tilbage fra middelalderen. I Trastevere kan I besøge de små museer, lade jer betage af den imponerende Basilica di Santa Maria, mæske jer i autentiske romerske retter som parmigiana og slappe af i Orto Botanico – en botanisk have med mere end 7000 forskellige plantearter. Om aftenen er dette et af byens livligste områder, og her er rig mulighed for at nyde et lækkert måltid og en drink, før I bevæger jer ud i det sprudlende natteliv.

Gå heller ikke glip af nogle af de mindre besøgte områder, såsom Monti og Prati. Monti ligger i nærheden af den gamle bydel, men overses ofte til fordel for de mere kendte gader og seværdigheder. Det er en skam, for Monti-kvarteret emmer af ægte boheme-stemning. Her kan I nyde en god kop italiensk kaffe, mens I kigger på mennesker (hvad romerne kalder “dolce far niente”) på en af de hyggelige piazzaer. Området er desuden kendt for sine trendy, low-key barer, hvor Roms kreative og hippe indbyggere deler en god flaske vin eller sipper cocktails, når solen går ned. Prati ligger i gåafstand til Vatikanstaten, og er derfor et af de roligste kvarterer i byen. Her finder I luksuriøse butikker, der fremstiller lækre accessories og stilfuldt modetøj – ægte, italiensk håndværk – samt flere hyggelige barer og pubber, hvor I kan lytte til live jazz, blues og rock om aftenen.

Roms hemmelige steder

Skal jeres weekendtur til Rom byde på mere end bare gamle ruiner og pasta? Så læs med her!

En storbyferie til Rom skal selvfølgelig indeholde det klassiske sightseeing og pastaspisning, ligeså vel som en storbyferie til Paris vil, men er det ikke jeres første besøg til den italienske hovedstad, eller kan I ikke overskue turistfælderne, så dyk i stedet ned i Roms skønne gemmesteder.

Selvom Colosseum, Det Sixtinske Kapel og Via Appia bestemt er værd at besøge, så findes der nu også et antal andre sjove seværdigheder i Rom. Besøg det nationale pastamuseum, som hylder den klassiske italienske spise, eller nyd panoramaudsigten fra den fredfyldte Parco Savello, eller “appelsinhaven” som den også kaldes. Herfra kan I skue ud over de smukke kupler og kirketårne, der pryder Roms skyline. Find derefter døren med Malta-riddernes nøglehul – herigennem kan I snige jer til et enestående glimt af Peterskirken i det fjerne.

Elsker I gastronomi og “la dolce vita”? Så glæd jer til at prøve de mange frisklavede delikatesser, som kan købes overalt i Rom. Noget af det bedste gelato finder I hos Gelateria dei Gracchi, som serverer lækker, økologisk is, og som ligger kun et kvarters gang fra Peterskirken. Læg senere vejen forbi Open Balladin på pladsen Campo de’ Fiori, som har mere end 40 italienske håndværksøl på fad, hvoraf nogle er brygget på Balladins eget bryggeri i Piedmont. Og har I lyst til selv at prøve kræfter med de romerske specialiteter, så kan I f.eks. booke et madlavningskursus med en rigtig italiensk bedstemor, som lærer jer de vigtigste teknikker fra det romerske køkken.

Selvom nogle af byens flotteste kunstværker er tæt knyttet til katolicismen, så er Roms “ikke-katolske” kirkegård i Trestaccio bestemt et besøg værd. Her ligger flere udenlandske (og ikke-katolske) kendisser begravet, f.eks. de engelske poeter John Keats og Percey Shelley, som begge døde i Rom. Den ligger forresten ved siden af Roms (eneste) pyramide, Cestius-pyramiden, som er ældre end Colosseum! Da Rom desuden opleves bedst til fods, kan vi anbefale, at I melder jer til en sjov byvandring med temaer som f.eks. “romerske kurtisaner” og “smag på Trastevere”. På denne måde kan I tilføre jeres ferie et ekstra pift, og samtidig møde nye og spændende mennesker!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice