7 Tilbud

Storbyferie Budapest

Rejs med TravelBird på storbyferie til Budapest, der med spændende restauranter, brede boulevarder, smukke paladser og et sprudlende natteliv er en moderne storby i historiske kulisser.
Se mere:
Valgte filtre:
7 Tilbud
Filtre Ryd

Budapest kaldes også Østeuropas Paris – og det er ikke uden grund.

Med sin fantastiske arkitektur, sine store, grønne parker og sit hæsblæsende natteliv har Ungarns hovedstad i de seneste årtier udviklet sig til en ægte metropol med alt, hvad det indebærer. Og så får I meget mere for pengene i denne by end I eksempelvis får på en storbyferie i Paris en rejse til England og London, eller en rejse til Malaga. For den kulturinteresserede byder en storbyferie i Budapest på mere end 40 teatre, over 100 museer og nogle af verdens bedste koncertsale, og for den modebevidste er den berømte shoppegade Váci Utca og det hippe 8. distrikt absolutte højdepunkter. Nyd den smukke udsigt over byen og Donau-floden fra det kæmpestore Buda-slot, der ligger på en høj i den vestlige del af byen, og lad jer betage af Budapests største kirke, den smukke Skt. Stefan-basilika.

Budapest er desuden berømt for sine talrige termiske bade og varme kilder, som har helsebringende og afstressende egenskaber – noget, de gamle romere allerede havde opdaget. Fuldend jeres ophold med ren forkælelse i et af byens mange bade og wellnesscentre, inden I tager ud i byen og smager på de lokale specialiteter og vine. Budapest er altid et besøg værd! Tage på en længere tur eller miniferie, sommer- eller efterårsferie - valget er jeres!

Budapests gader

Budapests byplan med mange ringveje og brede avenuer leder tankerne hen på Paris, og dette er endnu en grund til, at byen kaldes Østeuropas Paris.

Budapest består af, hvad der oprindeligt var to adskilte byer – Buda og Pest, som ligger på hver sin side af Donau og er forbundet med 8 broer.

En god måde at få set mere af Budapest på er med byens sporvogne, der er en vigtig del af byens infrastruktur. Budapest har et af verdens største netværk af sporvogne med 33 linjer og en sammenlagt rute på over 156 km. I kan med andre ord komme vidt omkring, og med sporvognen kan I følge med i byens liv på den anden side af ruden i ro og mag. Eksempelvis kan I tage linje 2, som kører langs floden Donau og giver en flot udsigt over Buda.

Vil I lidt ned i tempo er Budapest også et skønt sted at tage en gåtur. De arkitektoniske perler, flotte pladser, fortryllende vuer over Donau og det sprudlende gadeliv sikrer, at der er nok at kigge på. I kan selvfølgelig også vælge at tage på flod-cruise på Donau og dermed se den ungarske hovedstad fra en lidt anden vinkel.

Kulturelle Budapest

Er I kulturelt interesserede, er der nok I kan give jer i kast med i Budapest.

På en storbyferie i Budapest kan I mærke historiens vingesus og få kulturindsprøjtninger af enhver tænkelig art.

Ungarn og i særdeleshed den ungarske hovedstad har en lang og stolt tradition indenfor musik, og den dag i dag byder Budapest på mange og alsidige musikalske oplevelser i byens talrige koncerthuse. Hvad end I er til klassisk, alternativ, moderne og eksperimenterende eller traditionel ungarsk musik, så findes det her.

Museumsbesøg kan I også hurtigt få fyldt feriedagene ud med. Her er mange store museer som Nationalmuseet og Nationalgalleriet, men også en lang række mindre museer. Besøg for eksempel det etnografiske museum, militærhistoriske museum og ungarsk-jødiske museum. Er I interesserede i det forrige århundredes historie, kan det anbefales at tage ind i Terrorens hus, der blev anvendt som hovedkvarter og fængsel for den kommunistiske statssikkerhedstjeneste, men som i dag er et museum.

Budapest er også vært for en del festivaler, der indholdsmæssigt mildest talt spænder vidt. Eksempelvis byder 2016 på festivaler med temaerne internationale bøger, museer, jødisk kultur, gourmet og folkekunst! Præcis som i Danmark er øl et hit, og der er derfor indtil flere festivaler, hvor den gyldne bryg er i centrum. Der er måske en festival, som lige passer til jer, så det kan bestemt anbefales at kigge nærmere på festivalprogrammet, inden I booker jeres ferie til Budapest, så I kan få en ekstra oplevelse med hjem i kufferten. Men bare rolig, hvis I er sent ude er der også mulighed for last minute rejser til Budapest.

Forkælelse på en storbyferie i Budapest

Er I til wellness og forkælelse er en i Budapest et oplagt valg.

Budapest har 118 termiske kilder og 15 offentlige bade, hvor I kan mærke det helende vand på egen krop.

Det var romerne, der i det 2. århundrede e.v.t. fik øjnene op for Budapests termiske kilder, men det var i det 16. århundrede, kulturen omkring de termiske bade for alvor blomstrede. Ungarn var da en del af det osmanniske rige, og Budapest blev derfor introduceret til det tyrkiske bad, eller hamam som det også kaldes. De velgørende kilder er den dag i dag fortsat et trækplaster, og flere steder kan I stadigvæk få et traditionelt tyrkisk bad.

De termiske bade er ikke kun godt for kroppen og sindet, for også øjet bliver forkælet med den som oftest overdådige indretning. Tag for eksempel en forkælende tur i Széchenyi Spa, der er et af Europas ældste og største badehuse, og som er opført som et smukt barokpalæ. Eller hvad med et besøg i Gellért Badet, der har til huse i en smuk art nouveau-bygning og er indrettet med glasmalerier og mosaikfliser? Sidstnævntes pompøse termiske swimmingpool omgivet af søjler leder tankerne hen på antikkens romerske bade. Vil I føle jer som kejsere og kejserinder for en dag på jeres storbyferie i Budapest, er det derfor her I skal hen.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice