Kør-selv-ferie

Ønsker I en ferie med fart og frihed, og vil I selv bestemme tempoet? Så er en kør-selv-ferie perfekt for jer! TravelBird har altid et stort udvalg af ferier i Europa, så fyld bagagerummet, spænd selen og kom af sted!

Tilbud

Vælg udrejsedato
20 Tilbud
Når bagagerummet er pakket til bristepunktet, playlisten er udvalgt og alle er spændt fast – så er I klar til at suse på ferie!

De fleste af os kan mindes barndommens årlige bilferie med familien – at spille med sine søskende på bagsædet, den konstante søgen efter en radiostation, der ikke skrattede, og det evindelige “Hvornår er vi der?”-spørgsmål. Og ikke mindst den enorme spænding, når man endelig rullede ind på hotellets eller campingpladsens parkeringsplads! Entusiasmen omkring bilferier er ikke blegnet, siden vi først begyndte at spænde campingvognen eller tagboksen på bilen.

Vælger I at tage på bilferie, er I langt fra de eneste. Der er nemlig mere end en fjerdedel af danskerne, der vælger at tage bilen, når de skal til udlandet. Med mere end 2 millioner personbiler på gaderne i Danmark, er det ikke underligt, at mange vælger at bruge deres eget køretøj, når de skal ud at rejse. Det er nemlig ikke kun en hyggelig tur med familie eller venner, men ofte også et billigere alternativ til flyrejser.

Vælger I bilen fremfor flyet, følger der en fantastisk frihed med, som gør det muligt at køre I jeres eget tempo, tage et par spændende afstikkere fra ruten, og det gør det også nemmere at komme rundt, når I endelig er nået frem til destinationen. En kør-selv-ferie lægger altså op til en masse hyggelige stunder med hele familien!

Børn på bagsædet

Otte timer i bilen med tre børn på bagsædet? Det kan sagtens lade sig gøre! Med disse tips bliver bilferien udholdelig for alle.

Bil-spotning af en bestemt farve eller et bestemt mærke, "stil tyve spørgsmål til professoren" og “mit øje ser” er alle klassiske kørelege, som de fleste af os kan huske.

Men nu er mulighederne flere, når der skal sørges for underholdning til poderne bagi. DVD-afspillere, der kan spændes på forsædernes nakkestøtte, er et klart hit. Så kan ungerne se lige, hvad de har lyst til, og med et par høretelefoner på er der også ro til mor og far. Derudover kan det være smart at købe eller sammensætte en lille “aktivitetstaske”, som kan lægges i ryglænslommen. Så kan børnene nemt overskue, hvad de har at lege med, og selv nå deres tuscher, malebøger og spillekonsoller.

En anden god idé er at tegne ruten ind på et kort, så børnene kan følge med i, hvor langt I er kommet. Husk også gerne solskærme på ruderne og en ekstra pude eller tæppe, så luren bliver mere behagelig når søvnen melder sig. Med disse tips kan det sagtens blive en hyggelig kør-selv-ferie for alle i bilen, selvom turen er lang.

Pak kufferterne og så af sted

Skal I have meget bagage med, så er det vigtigt at bilen pakkes rigtigt.

Har I husket badetøjet, og ligger der smurte madder til at stille den lille sult? Godt! Men en vellykket kør-selv-ferie handler ikke kun om at have nok solcreme med.

Det er selvfølgelig rart at have husket tandbørsten og have nok undertøj med, men for at turen sydpå skal være så behagelig som mulig, er det også vigtigt at I har styr på det praktiske, inden I kører. Har I sørget for forsikring i tilfælde af indbrud i bilen eller en punktering? Ved I hvor ekstranøglen til bilen er? Og har I checket trafikprognosen før afgang? Intet kan gøre en ellers skøn ferie så sur som at skulle holde i timelange køer eller bøvle med forsikring eller mistede bilnøgler, når man hellere vil ligge ved poolen.

Det er desuden vigtigt at pakke bilen så fornuftigt som muligt. Ligger kufferterne tæt, mindsker I risikoen for at kufferterne rutsjer rundt, og at det kan komme til at klemme eller skramme det andet bagage. Sørg også for, at så meget af bagagen ligger under højden af bagsæderne, så I ikke risikerer at tasker og poser flyver rundt i kabinen ved en hård opbremsning. Husk også, at der i hver bil er en maksimumgrænse for vægten i bagagerummet – overholdes denne vægt ikke, bliver risikoen større for ulykker på vejen.

Gode tips til undervejs

Kribler det efter at komme frem til hotellet eller campingpladsen så hurtigt som muligt? Det forstår vi godt – men husk at holde nok pauser.

Det kan være fristende at køre i så langt et stræk, som benene (og blæren) kan holde til, for det er ikke særligt inspirerende at holde pause på en motorvejsrasteplads.

Men chaufføren bliver træt, passagererne bliver urolige og sultne, og derfor kan det være en god idé at danne sig et overblik over, hvor der kunne være særligt hyggeligt at holde pause på vejen. Holder I ind ved nogle af de grønne rastepladser, kan I nyde omgivelserne, mens børnene kan få brændt noget af det krudt af, der hober sig op på bagsædet.

Det er også vigtigt, at chaufføren er oppe på dupperne under hele turen. Er der for varmt i bilen, for eksempel, kan man hurtigt blive døsig og sløv. Det samme sker forresten hvis maven er for fuld. Sørg derfor for at spise regelmæssigt, og hold jer til lette måltider og snacks i stedet for at spise en stor frokost eller aftensmåltid. Og selvom det kan friste at have sovende børn bagi, så forsøg så vidt muligt at køre om dagen – i mørket begynder kroppen automatisk at gå ned i gear, og man er derfor mindre opmærksom på, hvad der sker på vejen.

Når alt dette er på plads, er der kun tilbage at vælge den bedste kør-selv-ferie for jer – og så ønsker vi god rejse!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice