Kør-selv-ferie Tyskland

En romantisk weekendtur, sjov familieferie eller naturskønt hotelophold? Hvad end I er til wellness eller vandreture, så har TravelBird jeres næste kør-selv-ferie til Tyskland!

Tilbud

Vælg udrejsedato
20 Tilbud
At vi danskere elsker at tage på bilferie, det er vist ingen hemmelighed.

Faktisk er vi så glade for det, at ca. hver fjerde af os planlægger en bilferie i den kommende ferieperiode, og på et år tager vi på ca. 1,2 millioner rejser til udlandet i bilen. Hvad end vi spænder campingvognen bagpå, eller vi bare smider et par tasker i bagagerummet, så er det altså et hit. Flybilletter til Europas storbyer og resortophold ved de solrige kyster stiger markant i pris i de travle skoleferier, og med den udvidede fleksibilitet, det giver os at tage bilen, fylder vi gerne bilen i stedet for håndbagagen, når ferien står for døren.

Hele 60% af os foretrækker at tage på ferie i nabolandet Tyskland – med sin billedskønne natur, charmerende middelalderbyer, historiske landskaber og sprudlende storbyer er det ikke så mærkeligt. En kør-selv-ferie til Tyskland er den ideelle feriedestination for børnefamilier, aktive vennepar, de nyforelskede og eventyrlystne solorejsende, da her virkelig er noget for alle!

Romantisk bilferie

Dig og mig og vi to… Tyskland har masser af muligheder for par, der søger afslapning, livsnyderi og eventyr.

Trænger I til et pusterum og lidt kvalitetstid sammen, så er et slotsophold eller en ferie ved Nordsøen lige sagen.

Når hverdagen trænger sig på, og der er lidt for lidt tid og overskud til at være sammen, så tager det ikke længe at komme væk fra dagens trummerum. Ikke så langt fra grænsen finder I øen Rügen, som er Tysklands største ø. Øen er et sandt ferieparadis for aktive par, da I her finder kilometerlange cykel- og vandreruter gennem den uberørte natur, et fascinerende fugleliv og smukke, hvide klinter, der strækker sig langs kysten. Snup et par dage på et hyggeligt badehotel, hvor I kan nyde god vin og smukke solnedgange i hinandens selskab.

Skal ferien i stedet stå på ren velvære, så kan vi anbefale et lækkert slotsophold, med alt hvad dertil hører. Overalt i Tyskland ligger der eventyrlige slotte, hvor gæster kan nyde et luksuriøst ophold i royale omgivelser. Mange steder er gastronomi og wellness i højsædet, så her er altså god mulighed for at komme helt ned i gear, få hverdagens stress og jag masseret godt ud af kroppen, og få nogle fantastiske kulinariske oplevelser. Derudover ligger mange slotte i statelige omgivelser, måske med tilhørende slotsparker, så wellness-opholdet kan suppleres med nogle gode gåture hånd i hånd.

En anden god idé kunne være at tage på cykelferie i Mosel-området, hvor druerne til den fine Riesling-vin dyrkes. Dette er en glimrende måde at kombinere friluftsliv, gastronomi og natur på. Alternativt kunne I besøge en af de gamle hansestæder som Lübeck eller Wismar, der emmer af historie og middelalderlig charme, og hvor der er lagt op til masser af hygge, lækker mad og sightseeing. Uanset hvad I vælger, så er en kør-selv-ferie til Tyskland altid en god idé!

Familieferie med bil

De tyske delstater har også masser af sjove aktiviteter for de danske børnefamilier.

Med sit varierede landskab, sine sjove forlystelsesparker og et utal af spændende inden- og udendørs aktiviteter for alle aldre er Tyskland et oplagt valg, når børnefamilien skal på ferie.

Den ultimative familieferie har noget for alle – legeplads og badeland for børnene, wellness og sauna for forældrene, og masser af muligheder for at komme ud i naturen, udfordre hinanden i brætspil eller boltre jer i en skæg forlystelsespark.

Selvom en kør-selv-ferie til Harzen måske umiddelbart mere lyder som noget for bedsteforældrene, så er her faktisk masser af gode tilbud til børnefamilier. Besøg f.eks. Videnskabsmuseet i Wolfsburg, dinosaurparken og friluftsmuseet i Münchenhagen eller Harzen Nationalpark, hvor I kan se rigtige losser! Ved oplevelsesparkerne Movie Land og Tropical Islands har I mulighed for at få jeres egen feriebolig eller sove i tipi eller telt nær oplevelsesparken, så I hurtigt og nemt kommer i gang med dagens eventyr. Men også i storbyerne er der nok at lave for alle. Besøg f.eks. Hamborg, som kun er en kort køretur fra Danmark, og hvor I kan opleve spændende museer, flot arkitektur, sjove bådture og myldrende markeder.

De fleste turistsider har et afsnit med sjove oplevelser specifikt for børn, så det er en god idé at bruge lidt tid på at undersøge, om alle kan finde noget, de har lyst til – så undgår I sure miner og “jeg keder mig!” på en ellers herlig familieferie.

Checkliste til bilferien

Her er et par tips til jeres kør-selv-ferie til Tyskland, inden I spænder selen.

Bøder, punkteringer og sultne unger kan alle være med til at slå skår i ferieglæden.

Uanset hvor I kører fra i Danmark, kan det være en god idé at undersøge, om der er eventuelle færgeoverfarter, broafgifter eller vejafgifter, som kommer oveni hvad I havde forventet at bruge af penge på selve rejsen. Rejser I med GPS? Så få opdateret alle vejkortene, inden I sætter jer i bilen, så I ikke kommer på afveje, hvis vejnettet er blevet udbygget. Husk også at checke, om I har alt i orden hvis nu I skulle punktere eller få indbrud i bilen. Der er ingen der gider slås med sin forsikring, mens man er på ferie!

Undersøg også, om den kommune eller by, I gerne vil besøge, kræver, at jeres bil har et bestemt miljømærke. I kan f.eks. kun køre ind til større byer som Berlin, Køln og München, hvis I har et grønt miljømærke. Har I ikke et sådant mærke, og kører I indenfor miljøzonerne, kan I risikere en bøde på minimum 80 € og endda et klip i kørekortet. Miljømærkerne kan købes online inden afrejse eller ved de tyske TÜV-stationer.

Og sidst, men ikke mindst, så er det en god idé at medbringe en masse snacks og underholdning til turen. På denne måde undgår I de dyre rastepladscaféer, og det er med til at minimere kedsomheden og “hvornår er vi der?”-spørgsmålene fra bagsædet.

Når det så er på plads, så kan jeres kør-selv-ferie til Tyskland begynde!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice