Ferie i Harzen

Rejs med TravelBird på en fantastisk ferie i Harzen, hvor I kan opleve områdets magiske stemning og naturlige ro.

Tilbud

Vælg udrejsedato
1 tilbud
På en ferie i Harzen kan I opleve naturens mangfoldighed på mange forskellige måder.

Med sine bølgende bakker, brusende floder og tætte skove tilbyder Harzen en helt speciel naturoplevelse. Nationalparken Harz strækker sig over ca. 10% af det samlede område, og beskytter dermed et helt enestående stykke natur. Tager I på ferie i Harzen, kan I beundre denne naturlige skønhed på to ben eller to hjul. Lev jer ind i Harzens mange spændende og (u)hyggelige eventyr og sagn, og tag turen langs vandreruten Harzer-Hexen-Stieg, der bl.a. leder jer forbi Brocken, også kendt som Bloksbjerg, hvor heksene siges at mødes til dans hvert år på Valborgsaften. Tinden er ofte omhyllet af tåge og rejser sig hele 1141 meter i højden. Er benene ikke til så lang en tur, kan I også tage det hyggelige damptog op i højderne. Nationalparkens forskellige informationscentre gemmer desuden på masser af sjove fakta omkring parkens beboere, og I kan være heldige at se nogle af de sjældne losser, der bor her. Faktisk er der hele fire naturreservater, der hver især byder på en helt unik sammensætning af flora og fauna, og som alle er et besøg værd.

Vandreture i Harzen

Harzens formidable natur opleves måske bedst med en vandretur gennem de smukke omgivelser.

Vandrefuglene kan glæde sig til at opleve et sandt paradis på deres ferie i Harzen.

Faktisk er her mere end 8000 km markerede vandreruter, der snor sig gennem Harzens bjerge, skove og enge. Uanset om I er til en afslappet tur gennem den grønne skov, eller om I gerne vil udfordres på både terræn og kondition, så finder I den perfekte rute for jer i Harzen. Tag f.eks. den sagnomspundne Harzer-Hexer-Stieg gennem højmoser og dybe skove op i højderne til Brockern, eller følg i Goethes fodspor, den tyske forfatter og poet, der elskede at vandre netop her.

I kan også bestille et såkaldt “Harzen-pas”, som I kan få stemplet ved de mange checkpoints, der guider jer gennem områdets smukkeste og mest interessante seværdigheder, der f.eks. relaterer sig til Goethe, kul- og guldminer eller de mytiske hekse. Der er i alt 222 stempler at hente fordelt på de 8000 km lange vandreruter, så der er nok at give sig i kast med!

Familieferie i Harzen

En ferie i Harzen med familien er en skøn måde at bruge kvalitetstid sammen på.

Der er masser af sjove aktiviteter for både store og små at finde i Harzen.

Uanset om I er på en kort eller lang ferie, så er der masser af sjov og spas at hente i Harzens mytiske landskab. De mange enge, skove og søer tilbyder et varieret aktivitetsprogram for hele familien og hele året rundt. De mindste kan fordybe sig i historierne om områdets nisser og hekse, og de lidt større børn kan forundres over de gamle miner og det hårde liv, der hørte med til at være minearbejder. Hele familien kan glæde sig til en tur med smalsporsbanen gennem det smukke landskab, og om vinteren er der mulighed for at opleve snesjov med langrend, snowboarding og skøjteløb samt for at besøge de hyggelige julemarkeder, hvor lysene funkler mellem de små, charmerende boder blandt bindingsværkshuse og middelalderlige pladser.

Wellness i Harzen

En ferie i Harzen kan sagtens have plads til lækker wellness for to!

Frisk bjergluft, grønne landskaber og afslappende wellness-oplevelser – Harzen er den helt rigtige balsam for sjælen.

I Harzen er der god mulighed for at genfinde roen i både krop, sind og sjæl. Det er ikke kun de naturskønne omgivelser, der er med til at få jer ned i gear, det er også det omfattende udvalg af spa’er og kurhoteller. Her kan I få afstressende massager og lækre skønhedsbehandlinger, slappe af i saunaen eller i badebassinerne med mineralvand fra bjergene, eller bare nyde udsigten fra et kurhotel over det grønne landskab med en smoothie eller en kop kaffe. Mange steder sørger også for gode gastronomiske oplevelser, så det er i sandhed alle sanser, der bliver forkælet her! Et wellness-ophold i Harzen er den perfekte måde at komme lidt væk fra hverdagens stress og jag, så I kan vende hjem med fornyet energi og en løftet stemning.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice