14 Tilbud

Ferie i Frankrig

Tag med på en fantastisk ferie i Frankrig! Hos TravelBird finder I altid et spændende udvalg af rejser for både par og familier.
Valgte filtre:
14 Tilbud
Filtre Ryd

En ferie i Frankrig er en oplevelse for alle sanserne – duften fra lavendelmarkerne, smagen af de gode oste og den boblende champagne, og følelsen af den varme sol på ansigtet.

Har I før været på badeferie i Italien, været vild med det, men nu søger I noget nyt? Så er en ferie I Frankrig lige noget for jer! Og man oplever næsten Frankrig bedst ved at sætte sig i bilen og bare køre gennem de billedskønne landskaber. De franske viser skratter ud fra bilradioen, og vinduerne er rullet ned, så duften af blomster og friskmejede marker kan brede sig helt om på bagsædet. Landskabet veksler mellem bølgende vinmarker, frodige floddale, livlige bybilleder og eventyrlige landsbyer. Ankomsten er næsten lige så sød - når man endelig er fremme og kan nyde turens første glas hvidvin og lidt brie med friskbagt baguette på hotellet eller campingpladsen. Så bliver livet vist ikke meget bedre!

Frankrig: Stor, smuk og alsidig

Det er Vesteuropas største land, så en ferie i Frankrig kan byde på alt fra storbyferie til campingferie på landet.

En af grundene til, at Frankrig er så yndet en feriedestination for os danskere, er landets uovertrufne alsidighed. Her er plads til skiløbere, strandløver, kulturentusiaster og gourmander.

Frankrig har mere end bare ét es i ærmet, når det kommer til trækplastre for feriehungrende turister. Alperne er i den grad en af dem – uanset årstid. Om vinteren drager folk hertil på skiferie fra nær og fjern for at suse ned af de velplejede pister og hygge sig til afterski. Om sommeren udskiftes skiløjperne med smukke vandrestier og cykelruter. Det samme gælder de franske Pyrenæer, som har bevaret sin autentiske og rå charme, og her fortrylles sanserne igen af det uendeligt varierede landskab – mens ganen fortrylles af baskiske lækkerier.

Franskmændene har et ry som ægte livsnydere, og selvom dette er mærkbart stort set overalt i landet, så er det især tydeligt i Sydfrankrig i byer som Nice, Marseille, St. Tropez og Cannes, hvor I finder både luksushoteller og hyggelige feriehuse og -lejligheder. De lange, solrige dage kan bruges på at dase på stranden, leve livet som de kendte eller tage på dagsture ud i den smukke natur. Længere inde i landet er tempoet lidt langsommere, og Provence har noget helt specielt, som man ikke finder andre steder – alt fra et formidabelt køkken til et helt unikt landskab. Her kan I besøge den imponerende Gorges du Verdon, og regionens rige kulturhistorie kan opleves i de historiske byer og de ældgamle bygninger og monumenter, der ligger gemt rundt omkring. Skal I til Sydfrankrig, anbefaler vi, at I sætter mindst en uge af til at udforske området, især hvis I selv kører. Alternativt kan I flyve til f.eks. Nice, leje en bil og køre Cote d’Azur tynd!

Men Nordfrankrig har også meget at byde på og en rundrejse her er oplagt! Der er selvfølgelig den franske hovedstad, Paris, som lokker med sin kreative, fashionable, romantiske og farverige atmosfære. Vidste I desuden også, at Paris er hjem for nogle af de mest instagrammede attraktioner i verden. Men i Frankrigs nordlige egne er der også kystferier at hente, omend de er noget anderledes end sydpå. Her ligger forrevne klipper, enorme kridtklinter og charmerende fiskerbyer ved et brusende hav, og landskabet er spækket med mindesmærker for og efterladenskaber fra både 1. og 2. Verdenskrig. De nordlige egne har desuden en lang og fascinerende historie, der er fyldt med middelalderlige magtkampe, royale hofintriger og kirkelige dramaer, og det er desuden i disse regioner, at der har været en enorm ind- og udvandring mellem Frankrig og de britiske øer. Her kan I altså besøge smukke katedraler, ældgamle stensætninger, bevægende krigsmuseer og historiske slagmarker. Planlægger I en ferie i Frankrig, kan det derfor være en god idé at gøre jer nogle tanker om, hvad I gerne vil have ferien til at gå med, og undersøge hvilke regioner der f.eks. kan tilbyde de bedste muligheder for en lækker gourmetferie eller en hyggelig familieferie.

Til Frankrig i egen bil

Selvom det kan være mageligt at læne sig tilbage i flysædet, så kan det ikke hamle op med den frihed, det giver at køre i egen bil på ferie i Frankrig.

Selvom det ikke er så tæt på som vores nabolande Tyskland og Sverige, så kører vi stadig gerne mod det franske.

Frankrig har nogle særdeles lækre campingpladser og ferieparker, hvor alle kan have det sjovt. Og skal I af sted med hele familien, er det jo oplagt at køre til det magiske Disneyland® Paris, hvor I kan møde Mickey, Fedtmule og alle deres venner, og prøve de hæsblæsende rutsjebaner. Det bedste, ved at have egen bil med, er, at hvis vejret ikke arter sig, så kan I bare køre et andet sted hen! I kan have så meget bagage med, som I orker, og I kan pakke tøj og spil til enhver lejlighed. Så er I forberedte, uanset om programmet skal stå på aktiv ferie med vandreture, klatring og at sejle i kajak, eller om I skal tilbringe en uge eller to med strand- eller kulturferie.

Men det kan være en lang køretur, så det er en rigtig god idé at udstikke den planlagte rute, inden I kører. Planlæg en masse stop undervejs – fordelen ved at gøre det i forvejen er, at så kan I finde nogle hyggelige og grønne rastepladser fremfor at holde ind ved motorvejen. På den måde kan alle få ladet batterierne lidt op inden næste etape. Undersøg også, om det er nødvendigt at tage en overnatning undervejs, især hvis I skal hele vejen sydpå og I har mindre børn med. Den højere temperatur kan også medvirke til døsighed og træthed, så selvom det er lækkert at kunne mærke varmen og solen, så er det også hårdere ved chaufføren at skulle køre langt i et varmt klima.

Men når alt det praktiske er på plads, så er det bare at spænde selen, sætte noget god musik på og så ellers glæde jer til at se det flotte, franske landskab, som slet ikke kan opleves på samme måde, hvis man ser det fra luften.

Bon appétit!

Det franske køkken er verdensberømt for sin brug af gode råvarer og sin fokus på den sublime smagsoplevelse.

Lette croissanter, velsmagende gryderetter og liflige vine – det franske køkken skorter bestemt ikke på delikatesserne.

Nævner vi ordene “fransk gourmetmad”, kan det godt være, at tankerne først ledes hen på de mange udsøgte restauranter, som er at finde i Paris. Og den franske hovedstad bliver nok også anset som landets (hvis ikke en af verdens) førende gourmetbyer; der, hvor nyuddannede kokke forsøger at slå deres folder eller komme i lære ved nogle af verdens dygtigste kokke og konditorer. De bedste macarons finder man hos Ladurée eller Pierre Hermé, den lækreste is fås hos Berthillon, og banker hjertet hurtigere ved duften af chokolade, finder man i det 6. arrondissement en dygtig chokolatier på næsten hvert et gadehjørne. Og så har vi slet ikke nævnt det overvældende antal af bagerier, bistroer og restauranter, der serverer alt fra traditionelle franske delikatesser til spændende fusionsretter.

Men bevæger vi os udenfor Paris, ser madkulturen straks anderledes ud – men den er dog ikke ringere af den grund! Hver region har deres eget særlige køkken, hvor de lokale ingredienser har haft stor indflydelse på udviklingen af deres madkultur. Tager vi ud mod kysten i Normandiet, finder I lækre oste såsom camembert og Port Salut, stuvninger med kalvekød og regionen dyrker nogle af landets bedste æbler og producerer derfor en fantastisk cider og æblebrændevin. Nogle af de bedste vine kommer fra Loire-dalen, Bourgogne og Alsace, og her er der rig mulighed for at besøge de forskellige vingårde og prøvesmage deres produkter. Det provencalske køkken bærer præg af regionens placering ved Middelhavet, hvor ingredienser som oliven, krydderier og fisk og skaldyr har hovedrollen, når der kokkereres. En ferie i Frankrig er altså også en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige. At spise i Frankrig handler om nydelsen af de gode råvarer og det gode selskab, om passionen for det gode håndværk og om at tage sig sin tid.

Uanset, hvor I vælger at tilbringe jeres ferie i Frankrig, er vi sikre på, at I får en uforglemmelig tur!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice