Weekendophold Sønderjylland

Hvad enten I er til sælsafari, lækre kager eller natur, så kan I opleve det hele med et weekendophold i Sønderjylland.

Tilbud

Vælg udrejsedato
1 tilbud
Sønderjylland, grænselandet hvis omgivelser bærer præg af dets historie.

Som det eneste sted i Danmark, der er forbundet med fastlandet Europa, er Sønderjylland et specielt enestående område at besøge. Udover at have stået kampen mod tyskerne, mere end én gang, har Sønderjylland meget andet at byde på. Som juvelen i kronen er Ribe, landets ældste by, et maleri værdigt. Med et weekendophold i Sønderjylland kan en tur til en af de hyggelige øer i Vadehavet anbefales. Her oplever man den danske idyl på tætteste hånd, samtidig med at man nyder de spektakulære omgivelser. Er man lidt af en fugle entusiast eller bare synes de er spændende at kigge på, er Nationalparken Vadehavet et must-see. En af de mere spiselige ting man ikke skal gå glip af, er Sønderjyllands overdådige kaffebord. De man mange kager får tænderne til at løbe i vand.

Den levende historie

Bliv fortryllet af de storslåede slotte og bliv bevæget af slaget ved dybbøl banke.

Har den 2. Slesvigske Krig vagt interesse eller måske har du fulgt med i tv-serien 1864? ved at booke et weekendophold i Sønderjylland kan du oplev hvordan det hele gik til.

Slaget ved Dybbøl banke var en af de mest bemærkelsesværdige slag i nyere tid. Her mistede Danmark som bekendt Slesvig-Holsten til Preussen og Østrig. Ved historiecenteret træder man direkte ind i slaget, med buldrende kanoner og synet af trætte soldater der gemmer sig i barakkerne. Den utrolig spændende historie er mulig at opleve ved en af de mange guidede ture, fx kan den foregå på segway, hvilket er en sjov og anderledes måde at opleve det på.

I 1920 bliver den nordlige del af Slesvig genforenet med kongeriget Danmark. Den korte tid Sønderjylland var under Tysk kontrol har båret meget præg på den arkitektoniske udvikling. I 1900-tallets arkitektur var det i Nordslesvig blevet populært at bringe det Vestslesviske røde murstenshuse med hvide småprossede vinduer og teglage, som stadig den dag i dag, præger bybilledet.

Er interessen for historie mere af den arkitektoniske slags, er Ribe en udsøgt by at besøge. Den smukke og ældste danske by med de mange middelalderhuse og den spektakulære domkirke, giver byen en helt speciel stemning og er velbesøgt af turister verden over. Ikke langt fra Ribe ligger Gram slot der med de eventyrlige omgivelser byder på unikke oplevelser og rundvisninger for både børn og voksne. Når mørket sænker sig over slottet bliver dørene åbnet for dem der elsker et godt gys. På deres guidede Ghostwalk bliver fortiden vækket til live. Der bliver fortalt om hvordan de gamle grever og grevinder spredte skræk og rædsel samt de seneste uforklarlige hændelser. Alt dette bliver fortalt i skæret af stearinlys der bliver placeret rundt om på slottet.

Er dit slot-eventyr stadig ikke mættet, har du også mulighed for at komme på rundvisning i Gråstens overdådige udsmykkede slotskirke og den utroligt smukke og velholdte slotshave der alt sammen har ligget der siden 1500 tallet.

Vadehavsøerne

Ægte ø-stemning og smuk udsigt

Hvad enten det er natur, romantik eller afslapning har de fantastisk smukke Vadehavsøer det du leder efter.

Med Vadehavets enestående udseende på UNESCOs liste over verdensarv, er der ikke noget at sige til at de omkringliggende øer sprudler af turisme og glæde.

Rømø som er den største af øerne, byder på en masse af fantastisk natur og hyggelige omgivelser. Specielt er Lakolk strand værdsat af familier, da vandet er kendt for at være roligere end på andre danske kyststrækninger. Mod syd finder man Sønderstrand der er et paradis for vind-sports elskere. Tager man et weekendophold i Sønderjylland i romantikkens tegn er det klart anbefalelsesværdigt at tage en tur forbi Resort Rømø der er Danmarks største wellness resort, med 2.600m2 fyldt med harmoni og nydelse. Her er man sikker på at glemme alt om hverdagen og bare nyde hinandens selskab.

Fanø der er den anden største Ø, byder på udsøgt gastronomi der er med til at forkæle smagsløgene. Gourmetrestauranten Nørby Kro er et besøg værdigt. I den 300 år gamle bygning finder man en menu der bygger på regionens særlige og friske råvarer. De har ofte en meget fordelagtig vinmenu som komplementere smagene der bliver serveret. Er man mere til de hyggelige omgivelser i haven med en lækker lokal øl, bør man lægge vejen forbi Hans og Grethe Creperie. Dette fantastiske pandekagehus servere creps i alle afstøbninger, og er velbesøgt for at få stillet den lille sult. Ønsker man bare at nyde en god øl og hygge med et spil dart og noget live musik, byder Hjørnekroen på god pubstemning både indendørs såvel som udendørs.

Den lille ø Mandø ligger midt i vadehavet og byder på smukke naturoplevelser. Tag med på sælsafari her kan man med traktorbus blive kørt til Koresand hvor man til fods eller med hestevogn kan komme ud til de mindre sangbanker nord for Mandø. På turen derud har man lejlighed til at stå af for at se om man er heldig og finde noget rav. Højsæsonen for Sælsafari er fra april til oktober. Mandø byder også på østerssafari, her har man mulighed for at tage med en naturvejleder ud og plukke stillehavsøsters i Vadehavet. Østerssafari anbefales at gøres i de kølige måneder af året, som ligger fra Oktober til udgangen af april.

Når man befinder sig på Mandø bør man også lægge vejen forbi øens vartegn Mandø Møllen, der er øens højeste bygning. Den smukke velholdte mølle kan ses fra lang afstand, men bør opleves på nært hold.

Sønderjyske madtraditioner

Spis dig mæt i kvalitetspølser og de mange lækre kager.

De fleste danskere kender til Sønderjysk spegepølse og sønderjysk rugbrød, men egnen byder på meget mere spændende, også til den søde tand.

De fleste danskere kender til Sønderjysk spegepølse og sønderjysk rugbrød, men egnen byder på meget mere spændende, også til den søde tand.

Text: Landsdelen har altid været kendt for at fremstille madvarer af god kvalitet og det afspejler sig i kendskabet til de fantastiske gourmetrestauranter og stjernekokke. Det sønderjyske køkken er kendt for, i moderne tale, at være et fusionskøkken, med særlig inspiration fra de tyske madtraditioner. Pølsemager er en stolt tradition i Sønderjylland, og pølserne bliver oftest lavet på opskrifter der er gået i arv fra generation til generation. En af de dygtigste pølsemagerer i Sønderjylland er ‘Als pølser’ der vandt prisen for årets Sønderjyske Spegepølse i 2016. Så har man en smag for dette bør man klart lægge vejen forbi.

Skal man have stillet den søde tand, skal man opleve det sønderjyske kaffebord. Her er alle mulige slags overdådige kager linet up. Traditionen opstod efter krigen i 1864 hvor de dansk-sindede sønderjyder mødtes i forsamlingshuse for at holde møder og synge danske sange. Traditionen dengang var at man afsluttede med Kaffepunch, men eftersom Tyskerne ikke ville give forsamlingshusene spiritusbevilling, begyndte danskerne at mødes til kaffeborde i stedet. Da forsamlingshusene ikke havde kapacitet til at lave kage til alle deltagerne, begyndte mange selv at tage kage med. Dette medførte hurtigt kappestrid blandt husmødrene om at medbringe den mest velsmagende kage, og derfor har det sønderjyske kaffebord altid været præget af høj kvalitet. Gram slot er kendt for at have et af de bedste kaffeborde i Sønderjylland, og det er klart anbefalelsesværdigt at lægge turen forbi.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice