Weekendophold Sjælland

Oplev spændende dansk historie og indbydende omgivelser med et oplevelsesrigt weekendophold på Sjælland

Tilbud

Vælg udrejsedato
2 Tilbud
Med København som hovedstad er det ikke noget at sige til at Sjælland til tider bliver overset, men denne fantastiske ø er rig på, natur, kultur og byliv.

Med et weekendophold på Sjælland kan I få en masse spændende oplevelser I måske ikke havde forventet. Fra de fredfyldte søer i nordsjælland hvor duften af nyslået græs og nyudsprungede blomster hænger i luften og det buldrende byliv i København med de mange niche butikker og hyggelige caféer til den storslåede Møns Klint hvor den smukke udsigt ud over havet samt de mange stier giver sved på panden. Her er der aktiviteter for hele familien, hvor både læring og sjov er i højsædet. Med mange forskellige forlystelsesparker der giver sommerfugle i maven og vind i håret, kan man med god samvittighed tage familien med en tur.

Fra naturens smukkeste side

Der er intet så idyllisk som den smukke botaniske have når solen skinner og fuglene kvidre.

Sjælland byder på smukke promenader og fantastiske slotshaver der bugner af duftende blomster og store græsarealer.

Frederiksborg slots smukke barokhave med snorlige hække, hvis symmetri er en fryd for øjet og den engelskinspirerede have til venstre for barokhaven, der giver et mere romantisk udtryk, er perfekt til en lækker dag i solen med den kære. Pak picnickurven og nyd en bid mad på de omkringliggende grønne bakker der omringer slotssøen, eller måske en uimodståelig is på Hillerød torv der ligger med udsigt over søen.

Nede sydpå er Vallø slots flotte og herskabelige omgivelser også en picnic værdig. Her er den 15 hektar store have opbygget i en engelsk landskabsstil med store græsarealer der sender dig tilbage til 1800-tallets engelske te selskaber der var prydet af den smukke omkringliggende natur.

For de mere aktive er Gavnø slotspark et godt alternativ til at nyde naturen. Ved at kravle i de 150 år gamle trætoppe på forskellige komplekse baner der med wires, broer og krydsninger bringer dig fra træ til træ, giver det ægte sus i maven og et smil på læben. Møens klint er klart også et must at besøge. Her er den smukke udsigt i fokus. Med de lange frodige stier, stranden omkring klinten hvor, man kan finde perfekte sten at slå smut med og de mange trapper op og ned, der giver sved på panden, bliver oplevelsen ekstra fantastisk.

Skal man nyde solen og vandet er Furesø anbefalelsesværdigt. De flotte omgivelser og den hyggelige stemning, der både indbyder unge såvel som familier, gør stedet ekstra lækkert.

Er det derimod de lange hvide sandstrande der tiltrækker, er Gilleleje eller Tisvildeleje de mest bemærkelsesværdige og idylliske steder på Sjælland. Med hyggelige caféer i de nærliggende byer, der byder på lækre kolde danske retter og store uimodståelige is, kan man uden problemer få en helt dag til at gå. Har du altid drømt om at røre en zebra, lugte til en Gnu, eller komme helt tæt på en Elg, har du med et weekendsophold på Sjælland en grund til at tage forbi Danmarks safaripark nummer ét, Knuthenborg. Her er det et paradis for dyreelskere. Fritgående eksotiske dyr så langt øjet rækker, opdelt i forskellige verdensdele, giver en helt specielt stemning. Med mulighed for at komme helt tæt på den Sibiriske Tiger, der er det mest populære område i parken, er det ligesom at være på safari i hele verdenen, dog uden den lange rejse til de forskellige lande.

Det historiske hjørne

Viking eller Ridder? Uanset hvad er det sjov og læring for hele familien.

Er man lidt af en historie elsker, så kan man få meget til tid at gå på de mange spændende museer hvor den danske historie bliver gjort levende så alle kan være med.

Tag til Roskilde og oplev det utroligt fascinerende Vikingeskibsmuseum, der udstiller et hav af forskellige vikingeskibe, hvordan de blev bygget og hvad de blev brugt til. Med beliggenhed ud til Roskilde Fjord giver museet mulighed for at opleve hvordan det var at bygge de storslåede skibe og måske endda prøve at sejle i en.

Ønsker man at vide mere om Vikingerne ligger Trelleborg Vikingeborg ikke langt derfra. Her har du mulighed for at bage et lækkert fladbrød på gamle traditionelle vikinge-opskrifter, smede en kniv, skyde med vikinge-langbuer, eller deltage i drabelige krigertræning. Med et weekendophold på Sjælland har du samtidig mulighed for at tage et smut forbi Sagnlandet i Lejre. Her kan du opleve hvordan det er at leve i Stenalderen, Jernalderen og Vikingetiden. Her er mulighed for at gå på opdagelse i de historiske værksteder, møde Sagnlandets vilde vikinger og være med til at kerne mel og smør, hugge brænde og meget andet spændende.

Er man mere til middelalderens sprudlende farver og spændende historie er Middelaldercenteret i Guldborgsund et besøg værdigt. Her er man sikker på at få en oplevelse med i bagagen. Teknologiparken giver et indblik i Middelalderens evolutionære tidsalder, ved at give dig muligheden for at afprøve lang række opfindelser man der både findes i dag men også de lidt skøre opfindelser der måske var lidt for innovative. Elsker man riddere og lanser har man mulighed for at opleve ridderturneringer, hvor der bliver dystet i mandsmod og færdigheder. Vil man vide mere om middelalderen i Danmark, skal man et smut forbi Danmarks nationalmuseum i københavn. Her er både mange spændende udstillinger om Danmarkshistorien men også mulighed for at de små kan komme i børnenes museum, hvor de kan få lov at boltre sig i historiske artefakter og forskellige verdensdele.

Shop amok

Man kan ALTID finde noget spændende i de Sjællandske storbyer.

Tag veninden under armen og snup et weekendophold på Sjælland og nyd de lange gågader med hyggelige små forretninger og store shoppingcentre.

Sjælland har mange hyggelige gågader med spændende forretninger og små caféer, de mest kendte er Roskilde gågade der snor sig forbi roskilde Domkirke der er på listen over UNESCOs verdensarv, Hillerød gågade hvis torv ligger med en perfekt udsigt udover Frederiksborg slot og slotssøen, Helsingør gågade der ligger omkring 20 minutters gang fra det storslåede Kronborg slot med udsigt ud over sverige samt Strøget der med dens 1,1 kilometer lange strækning bringer dig igennem et hav af forskellige stilarter og prisklasser.

Skulle vejret ikke arte sig, er et weekendophold på Sjælland ikke spildt. Sjælland byder på ikke mindre end 38 forskellige storcentre, der alle har hvert sit bud på lokale butikker og store kæder. Her er der noget for enhver smag.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice