Vandreture i Danmark

Med den storslåede danske natur og den lækre friske luft er der god mulighed for mange spændende vandreture i Danmark.

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Tag turen forbi naturen. Det er altid forfriskende at komme udenfor og især når solen skinner og vejret er godt.

Din ferie er det tidsrum du skal bruge for at lade op og slappe af. Den bedste måde at gøre det er at nyde naturens smukke udseende. Tag kæresten under armen, og tag en vandretur ud i på det fredelige bakkede landskab, hvor den søde duft af blomster og sommerebrisens blødhed snoer sig om din kind. Hvor solens stråler varmer skuldrene og naturens elegante farver lyser op i horisonten.

Eller tag børnene med en tur i den velskabte danske skov, hvor duften af bark og de knitrende lyde af grene og småsten samt bladenes hvirvlen i vinden skaber en fornemmelse af frihed. Her er det kun fantasien der sætter grænser. Hvem kan ikke huske at gemme leg var et hit? Grenene har altid været det perfekte skydevåben eller middelaldersværd, for alle drenge der løber rundt og gemmer sig, enten som soldat eller hemmelig agent. Der er ikke noget bedre end nyde den friske luft med en vandretur i Danmark.

Hvor skal vi tage hen?

Hvorfor ikke nyde naturen når nu du har muligheden?

Det er altid en god idé at tage på en vandretur, men hvor er det lige de mest interessante ture ligger?

Der er mange muligheder for vandreture i Danmark, hvor de fleste ruter er frit tilgængelige for offentligheden. Der er aldrig langt til det næste provianterings sted og skiltningen er generelt god så det er nemt at finde rundt.

Vi har i mange dedikerede stier til vandreture. Fx. Hjertestier, ruter som er afmærket og beskrevet af Hjerteforeningen eller Kløverstier, der er afmærkede ruter i danske byer, som binder natur- og kulturseværdigheder, motions- og friluftstilbud sammen. Ud over dette har Naturstyrelsen også afmærket mange stier som kan findes på deres hjemmeside.

Her er et bud på nogle af de stier der er værd at besøge:

Planetstien ved Lemvig Her passer du hele solsystemet i en størrelsesforhold på 1:1 milliard. Ruten starter ved solen der står inde i byen og er 12 km lang. Her er god mulighed for familier med børn eller hvis man bare synes det er spændende at lære lidt om planeterne og afstanden imellem. Er man rigtig nysgerrig har man mulighed for at downloade en tilhørende “podwalk” fra stiens hjemmeside.

Er man til lidt længere vandreture kan man gå tværs gennem Jylland, på den 120 km lange rute der tager dig fra Blåvands Huk i vest til Vejle i øst. Ruten er inddelt i 12 forskellige etaper, så der er mulighed for at splitte det op over flere dage. Man vil have mulighed for at se hvordan landskabet er blevet skabt under den seneste istid, hvor isranden nåede til egnen mellem Bække og Hovborg.

Til de garvede kan man tage den 275 km lange Fjord sti rundt om Roskilde Fjord. Dog vil noget af ruten bestå af intet mindre end 4 færgerture, for at komme hele vejen rundt. Ikke desto mindre vil den smukke udsigt fra færgen være det værd, og en lille pause har aldrig skadet nogen. Ruten består af ialt syv etaper med start i Kongsøre.

Vi elsker at være aktive

Hvorfor er det egentlig lige det er så fedt at være aktiv?

Vi har alle hørt at det skulle være sundt at være aktiv. Hvorfor ikke slå to fluer med et smæk og tag en ferie med vandreture i Danmark?

At bevæge sig er særligt godt for dit hjerte. Når vi bevæger os, øger vi hjerte aktiviteten da blodet skal pumpes hurtigere rundt i kroppen og derfor øger smidigheden af hjertet.

Du bruger dine holdningsmuskler, når du går. Lårmusklerne, rygmusklerne, lægmusklerne og mavemusklerne er dem der bliver brugt mest, men også dine skuldermuskler og dine muskler på overarmene bliver brugt til at holde dig i balance. Disse muskler har det godt af at blive aktiveret, for at blive holdt smidige. Ved at tage en vandre tur ude i det mere bakkede natur og på “off-road” stierne, vil du mærke hvordan dine muskler arbejder og bruger energi. Jo hurtigere du går, desto mere energi bruger du. Ud over det skønne ved at mærke musklerne arbejde, vil kalorierne også blive forbrændt, og tilmed træne din kondition. Det er ikke fordi du vil blive marathonløber at at tage nogle vandreture, men det hjælper med at fastholde den almene kondi, og er det der holder dig sund.

Dit humør bliver også bedre af at være aktiv. Når du bevæger dig øger du produktionen af Endorfin der er en del af de stoffer kroppen skal bruge for at du kan føle dig lykkelig og glad. En god vandretur vil også give dig mulighed for at slippe dine daglige tanker, og bare nyde det smukke sceneri og fuglene der kvidre. Alt den friske luft vil give dig klarer tanker og nyt perspektiv på tilværelsen.

Søvnen bliver forbedret, efter en aktiv dag i naturen. Efter en fysisk dag hvor du har været ude og vandre og ned af bakker, i skove eller en lang tur på stranden, vil din krop bedre kunne finde ro om natten, og dermed give dig en mere rolig og dyb søvn. Hvilken bedre tidspunkt at få muligheden for at sove bedre og sove længere end når du har ferie? Det er jo trods alt her du skal slappe af og nyde friheden.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice