7 Tilbud

Storbyferie Berlin

Tysklands hovedstad lokker med årtusinders kulturarv, grønne åndehuller, store shoppingcentre og et pulserende natteliv. Rejs med TravelBird på storbyferie til Berlin!
Se mere:
Valgte filtre:
7 Tilbud
Filtre Ryd

Berlin er en by med masser af aktiviteter for både børn og voksne, og den korte afstand fra Danmark gør en storbyferie i Berlin til et oplagt valg.

Berlin er en dynamisk hovedstad i rivende udvikling, som efterhånden nemt kan betegnes som Europas kulturhovedstad, og kommes nemt til via kør-selv-ferie til Tyskland fra Danmark. Storbyen tiltrækker et væld af forskellige personligheder – lige fra kunstnere og musikere til globetrottere og shoppingglade turister. Faktisk er Berlin det tredjemest besøgte rejsemål i Europa efter storbyferie i London og storbyferie i Paris, og der er da også noget for enhver smag i den tyske metropol, hvor utallige restauranter, caféer, modebutikker og gallerier kæmper for at skille sig ud fra mængden.

Selvom Berlin efter murens fald har udviklet sig til en moderne storby, gemmer hovedstaden stadig på sin lange og barske historie. På en vandretur gennem byen mærker man fortiden med seværdigheder som Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og holocaust-mindesmærket.

Berlins bydele

Få byer kan hamle op med Berlin, når det kommer til alsidighed.

På trods af at det nu er over 25 år siden Berlinmuren faldt, mærker man stadig, at byen i 40 år var delt op i øst og vest.

Kontrasten mellem det mondæne vest og det mere forfaldne men hippe øst fornægter sig ikke. I vest findes bydelen Charlottenburg, der byder på en af de mest populære shoppinggader Kurfürstendamm, Berlin Zoo, det gigantiske shoppingcenter KaDeWe og operahuset Deutsche Oper.

Østpå ligger bydelene Prenzlauer Berg og Friedrichshain, der er fyldt med trendy barer, og hvor I kan opleve den mere skæve side af Berlin med sjove butikker, loppemarkeder og masser af street art.

I midten finder I den kulturelle smeltedigel, Kreuzberg, hvor blandt andet Checkpoint Charlie ligger, og så er der naturligvis Mitte, som er Berlins kulturelle brændpunkt med Brandenburger Tor, Rigsdagen og Museumsinsel. Når I tager på storbyferie til Berlin er der bestemt kulturelle oplevelser for enhver!

Berlins seværdigheder

Højdepunkter er der masser af I Berlin, så I kommer ikke til at kede jer!

Berlin er proppet med museer og attraktioner, så ligegyldigt hvor tit I besøger byen, er der altid nye kulturelle oplevelser i vente.

Er I interessede i historie, er jeres storbyferie i Berlin ikke fuldendt uden en tur til Museumsinsel. Det imponerende museumskompleks indeholder fem museer med over 6000 års historie, og blandt højdepunkterne er den imponerende egyptensamling. Besøg også Det Jødiske Museum i Kreuzberg, hvor I gennem den interaktive udstilling får et indblik i jødernes 2000-årige historie.

Skal I danne jer et overblik over byen, gøres dette bedst i fjernsynstårnet ved Alexanderplatz, som er hele 368 meter højt - og nummer 58 på vores liste over de mest instagrammede attraktioner i verden. I restauranten på øverste etage kan I sætte tænderne i en Currywurst og læne jer tilbage og nyde en 360 graders udsigt over Berlin – restauranten roterer nemlig ganske langsomt hele vejen rundt. Fjernsynstårnet er en af Berlins mest besøgte seværdigheder, så det kan være en fordel at bestille billetter på forhånd.

Vil I derimod opleve nogle af Berlins mindre besøgte museer anbefales Die Brücke-museet, der byder på ekspressionistisk kunst i hyggelige skovomgivelser. Under jeres storbyferie i Berlin, bør I også tage forbi det yderst moderne filmmuseum, Deutsche Kinemathek, der giver et spændende indblik i den tyske filmhistorie fra stumfilmenes storhedstid og 2. verdenskrigs propaganda helt frem til nutiden.

Kunstmekkaet Berlin

Berlin er et sandt paradis for kunstelskere, og der er faktisk kunst at finde allevegne!

Udover de mange museer er Berlin også hjemsted for masser af gallerier, og selv på gader og stræder er der masser af kunst at finde.

Byen er de senere år blevet et trækplaster for kunstnere fra hele verdenen, og i dag kan Berlin prale af at være et af de steder i verden, hvor der produceres mest kunst. Her findes over 400 gallerier, og mere end 5000 professionelle kunstnere har base i byen, deriblandt den kendte dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson, der står bag ARoS' vartegn Your rainbow panorama.

Er I på en weekendtur til Berlin, er det begrænset, hvor meget I kan nå at opleve af byens fantastiske kunst, så det er med at vælge med omhu. Er I til antik kunst anbefales Altes Museum, klassisk kunst opleves bedst på Gemäldegalerie, og foretrækker I moderne og samtidskunst, er det Berlinische Galerie, I skal forbi.

I kan også opleve kunst under åben himmel under jeres storbyferie til Berlin. Byen er nemlig også populær blandt street art-kunstnere. Ofte er der street art at finde overraskende steder – højt oppe på bygninger, på fortovene eller flettet ind i gadebilledet på andre kreative måder – så det er med at holde øjnene åbne! Der er såmænd også guidede street art-udflugter, hvor I kan blive klogere på fænomenets historie, og selvfølgelig kommer I også forbi nogle af både de bedste og de nyeste værker.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice