Tilbud

Storbyferie Amsterdam

Tag med TravelBird på storbyferie til Amsterdam, der har charmerende broer og kanaler, masser af shoppingmuligheder og et ry som en af verdens bedste cykelbyer!
Se mere:

Amsterdam er uden tvivl en af Europas smukkeste og hyggeligste hovedstæder med sine mange kanaler, sine betagende broer, sin unikke arkitektur og sin lange fascinerende historie.

Amsterdam har intet mindre end 165 kanaler og over 1200 broer, og byen er et besøg værd både med familien, vennerne og kæresten, og kun en smuttur væk i bil. Ligesom en storbyferie i Hamborg, er Amsterdam karakteriseret af sine mange kanaler. Er I mest til en kulturel ferie, er der mere end nok at vælge imellem. Oplev den personlige beretning i Anne Franks Hus, lær alt om landets spændende historie blandt de største hollandske malere på det nyrenoverede Rijksmuseum, og kom helt tæt på Van Goghs berømte kunstværker. Efter en tur på museum kan I lægge vejen forbi designerbutikkerne i Museumskvarteret eller tage på vintageshopping i de hyggelige Ni Gader. Ligesom en storbyferie i Prag og en storbyferie i Budapest, viser noget af det bedste som det østlige europa byder på, viser en storbyferie i Amsterdam i den grad den bedste del af det vestlige europa.

Den hollandske hovedstad er både superidyllisk med vindmøller, træsko og tulipaner, men er også en by, der er kendt for frisind og frihed, hvilket en tur til det berygtede Red Light District og byens coffeeshops i den grad bekræfter. For en sjov aften i byen kan de traditionelle hollandske “brune barer” og mange spillesteder også anbefales. Og så skal man klart benytte lejligheden til at prøve det store udvalg af hollandske og belgiske øl – for Amsterdam er meget mere end røde lamper og Heineken!

Amsterdams mange museer

Elsker I at gå på museum, kommer I i hvert fald ikke til at kede jer på jeres storbyferie i Amsterdam

Amsterdam byder på næsten uudtømmelige muligheder, når det kommer til museumsbesøg, og I kan glæde jer til historie og mesterværker i lange baner!

Amsterdam er den by i verden med flest museer per kvadratmeter, og her ligger faktisk hele 89 styks. Skal jeres storbyferie i Amsterdam stå på masser af museumsbesøg kan det være en idé at købe et Museumskort til 60 €, som giver fri adgang til 39 af byens museer og 400 museer i hele Holland.

Blandt byens mest populære museer er den jødiske dagbogsskriver Anne Franks hus. Dette er stedet, hvor Anne Frank og hendes familie blev holdt skjult, og skjulestedet bagerst i huset står, som det gjorde under 2. Verdenskrig. Der er også en udstilling, der giver et spændende indblik i den unge piges liv. Det er en god idé på forhånd at reservere billetter til Anne Franks hus online, da der næsten altid er en kæmpe kø indtil museet.

Holland har produceret adskillige verdensberømte kunstnere, hvoraf de mest kendte nok er Rembrandt, Van Gogh og Vermeer, og på Amsterdams museer kan I komme helt tæt på mesterværker af disse tre herrer. Rembrandts monumentale maleri Nattevagten og andre hovedværker fra den hollandske guldalder kan ses på Rijksmuseum, der dog også har en betydningsfuld samling af asiatisk kunst. Er I mere til Van Goghs solsikker, er det naturligvis Van Gogh-museet, I skal forbi. Her kan I beundre en lang række værker af den hollandske mester og hans samtidige.

Amsterdams kvarterer

Der er lidt for enhver smag i Amsterdams mange forskellige kvarterer!

Gå på opdagelse i Amsterdams mangfoldige kvarterer, der lokker med historie, postkortsmukke omgivelser, butikker og fest og farver!

Det charmerende og pittoreske kvarter Jordaan er formentlig det mest kendte i Amsterdam. Her findes labyrintiske gader, gallerier, caféer, og om søndagen er der et stort marked med økologiske og lokale produkter. Gå også en tur gennem Jordaan efter mørkets frembrud, hvor de oplyste kanaler og fyldte barer og natklubber skaber en helt særlig stemning.

Tag også på opdagelse i det smukke kvarter De Ni Gader, der består af ni sidegader til byens tre hovedkanaler Herengracht, Prinsengracht, og Keizersgracht. Her finder I gallerier og en lang række butikker med alverdens gode sager, blandt andet designertøj, specialvarer, smykker og souvenirs. Der ligger også en del gode restauranter, caféer og barer, hvor I kan få lidt at styrke jer på, inden I shopper videre.

Kvarteret De Pijp er bestemt også værd at besøge på jeres storbyferie i Amsterdam. Det hyggelige område ligger i den sydlige del af byen, og lokker med sine mange muligheder. I kan eksempelvis besøge det tidligere Heineken-bryggeri, hvor I kan høre om ølgigantens historie og selvfølgelig bliver I ikke snydt for en prøvesmagning. Tag også på Albert Cuyp-markedet, der er et af byens mest kendte markeder, og hvor der sælges næsten alt mellem himmel og jord. De Pijp byder også på masser af skønne spisesteder, hvor I kan få en autentisk bid fra eksempelvis det marrokanske, indiske, syriske og surinamske køkken.

På cykel i Amsterdam

Cyklen er det det perfekte transportmiddel, når Amsterdam skal udforskes!

I København er cyklen et populært transportmiddel, men vi må se os slået af hollænderne, når det kommer til at have den mest cykelvenlige hovedstad.

Det er nemlig Amsterdam, der er blevet kåret til verdens mest cykelvenlige hovedstad, og faktisk er her flere cykler end indbyggere! Det anslås desuden at 60% af rejserne inde i byen bliver foretaget på cykel. Mange steder udlejes der cykler, og det er bestemt en hyggelig og forfriskende måde at udforske de snørklede gader på jeres ferie i Amsterdam. Byen er ikke så stor, så det er nemt at komme rundt til de forskellige hovedattraktioner. Det kan desuden anbefales at cykle en tur hen til den populære Vondelpark, der i de lunere måneder er det perfekte sted at holde en picnic.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice