Mere inspiration

Når den første frost melder sig og ånden hænger i luften, så er det ved at være tid til en af danskernes yndlingsferier: skiferien!

Uanset om I tager af sted med familien eller med vennerne, så er der intet bedre end en lang dag på de kilometerlange pister, efterfulgt af en øl med de andre skigæster eller et spil kort og en kop varm kakao foran pejsen. Det er en herlig måde at bruge kvalitetstid sammen på, samtidig med at I får rørt kroppen og trukket en masse frisk luft.

Ferie på pisterne er noget, som danskerne begyndte på i 1960’erne, og siden er interessen for en uge med sne, langrend, kælkning og pejsehygge kun blevet større. Mange har i dag glade minder fra deres første tur på ski med familien og senere med vennegruppen, og traditionen med den årlige skirejse føres videre i mange familier.

TravelBird tilbyder hvert år et væld af inspirerende og sjove tilbud til flere af Europas skiområder, blandt andet i Norge, Sverige, Frankrig, Østrig, Italien og meget mere.

Skandinaviens smukke pister
Skal I af sted med de mindste, så er Skandinaviens mange skiområder et sneparadis for børnefamilier!
Skandinavien har masser at byde på af gode skioplevelser, og der er lagt mere op til hygge og brætspil efter en veloverstået dag på pisterne.

Norge er yndlingsdestinationen, når danskerne skal suse gennem sneen i den friske vinterluft, men også Sverige har nogle gode skiområder, der ligger kun et par timers kørsel fra Danmark. Især børnefamilier kan med fordel besøge skiområderne hos vores nordiske naboer.

Skal I af sted med små børn, eller er det jeres første ferie på ski, så er det oplagt at besøge nogle af Sydsveriges skisportssteder som Isaberg eller Vallåsen. Det tager ikke mere end et par timer at køre hertil, så I kan nemt hive et par dage ud af kalenderen og se, om det er noget for jer. For de mere øvede og eventyrlystne skiløbere er især Åre og Sälen i det nordlige Sverige anbefalelsesværdige.

Norge har en lang tradition (og kærlighed) for skiløb, og det kan mærkes ved de norske skisportssteder. Her er der glimrende muligheder for både lynhurtig alpinski og langrendsløb i det betagende landskab, og både store og små, begyndere og øvede, kan være med her. Trysil og Hemsedal er populære destinationer, men også Hafjell og Kvitfjell, som ligger kun 2½ times kørsel fra Oslo på motorvejen, er et besøg værd. Der ligger desuden flere supersjove snowparks i Norge, hvor vovehalsene kan udføre de vildeste tricks på ski eller snowboard.

En snebold i ansigtet er helt sikkert den perfekte start på et varigt venskab.

– Markus Zusak
Vinterferie i Østrig
Tager I af sted på skiferie med vennerne eller lidt større børn, så er det oplagt at besøge nogle af de store skiområder i Østrig.
Østrigs mange skiområder lokker med sine topmoderne faciliteter, sit betagende bjerglandskab og sin legendariske afterski!

Østrig har siden begyndelsen været en af danskernes foretrukne rejsedestinationer, når årets kolde måneder nærmer sig. De store skisportssteder omkring Alperne er især populære hos de skigæster, som har mod på at suse ned af de mere udfordrende pister. Områder som Saalbach, St. Anton, Ischgl og Wagrain byder på kilometervis af sjove pister, topmoderne udstyr, lifter og faciliteter samt en sprudlende afterski-kultur! Flere steder tilbydes der desuden dansk- eller skandinavisk-sproget skiskole samt børnevenlige områder, så alle kan være med.

Et af trækplastrene ved de østrigske skisportssteder er klart det sociale samvær og kulørte natteliv efter en lang dag på pisterne. Når dagen går på hæld, fyldes de mange hyggelige terrasser og “schirmbarer” med røde kinder, varme drikke, klirrende ølkrus og tyrolermusik, som alle kan synge med på. Derudover lokker tyrolerlandet med sin gæstfrihed og spændende aktiviteter såsom fakkeltog og vandreruter i det imponerende landskab.

Vinterferie i og udenfor Europa
Danskerne søger mere og mere en unik skiferie, når de skandinaviske og vesteuropæiske pister er blevet afprøvet.
Har I allerede besøgt de mest populære skisportssteder, og kender I alle pisterne ud og ind? Eller er det ikke alle, der er glade for at stå på ski? Så bør I overveje Italien, Østeuropa eller måske endda Nordamerika!

Rejser I med nye skiløbere, eller er det bare ikke alle, der er lige interesserede i at spænde brædder på fødderne? Så er Italiens smukke pister i Livigno et oplagt valg. Her er både mulighed for at suse ned af de velplejede pister samt at gå på shopping eller tilbringe et par timer på en hyggelig café.

Skal pengene række lidt længere, så er der gode muligheder ved blandt andet Spindleruv Mlyn i Tjekkiet, Bansko i Bulgarien eller Kranjska Gora i Slovenien. Det er ikke alle steder, at kvaliteten er af samme kaliber, som man er vant til ved de populære skisportssteder, men der er gode skioplevelser at hente her for både store og små.

Og hvis dette skal være årets helt store ferie, så forkæl jer selv med en tur til Nordamerikas største skiområde, Whistler, hvor selv den mest øvede skiløber vil blive udfordret. I kan også mænge jer med den amerikanske elite og tilbring ferien i Vail, hvor både faciliteter og service er helt i top.