2 Tilbud

Rundrejse Sri Lanka

En rundrejse på Sri Lanka er den perfekte måde at udforske, alt hvad landet har at byde på. Book jeres næste rundrejse hos TravelBird!
Se mere:
Valgte filtre:
2 Tilbud
Filtre Ryd

Velkommen til Sri Lanka - Landet, der er at finde syd for Indien på verdenskortet.

Den tidligere britiske koloni, Sri Lanka, imponerer med sine indbyggere og deres tilhørende unikke kulturarv. De står bag en stolt og stærk kultur, hvor gæstfrihed er et nøgleord. Netop gæstfriheden gør et besøg til dette land til en helt speciel oplevelse, hvor man føler sig meget velkommen blandt de lokale. En rundrejse på Sri Lanka har i årevis været en spændende destination med en utrolig mangfoldighed kulturelt såvel som i naturen. En rundrejse på Sri Lanka vil tage jer langt væk fra hverdagens stress og jag, og i stedet introducere jer til en helt anden verden, hvor befolkningen lever en anden livsstil. En rejse til Sri Lanka giver et indblik i ukendte kulturer, skikke og religioner, der alle bidrager til en rejse, som I sent vil glemme. Med tre forskellige religioner: buddhisme, hinduisme og kristendom viser landet en stor diversitet som et multireligiøst og kosmopolitisk land.

Sri Lanka er et fantastisk land for teelskere og er verdens største eksportør heraf! Et smukt syn er de verdensberømte temarker, der vokser i Sri Lankas centrale højland. Den sorte og mere kraftige te produceres hovedsageligt i syv forskellige områder omkring Sri Prada. De mere blide, hvide teer, kaldet Silver Needles, er også at finde her. Teproduktionen foregår oftest 2.500 meter over havets overflade, da den ekstreme højde tilføjer en bedre og mere kraftfuld aroma til tebladene, som der er høj efterspørgsel på. På denne tur er I derfor garanteret smagfulde kopper af te, som I kan nyde på jeres vej.

I landsbyen Ellea blomstrer teplantagerne i stort omfang! Tag en vidunderlig tur med den gamle jernbane, der kører langs Ellas beplantede omgivelser. Gå en tur gennem landsbyen, og oplev teplantager, templer, vandfald og den smukke udsigt, der kan nydes, mens I vandrer gennem byen og ikke mindst smager en hjemmelavet kop te fra egnen.

Et visit til Tangalla er et godt forslag til jeres tur. Den sydøstlige by har en smuk natur med store, silkebløde sandstrande og svajende palmer. Nyd lyden af de brusende bølger og varmen fra sandet mens I overværer synet af det azurblå hav. Desuden vil I opleve, at en stor ro omfavner jer ved Tangallas smykke kyster, da flere af stederne langt fra er proppet med mennesker. Med en rundrejse i Sri Lanka kan I koble helt fra og bare forkæle sjælen under en dejlig stranddag. Genoplad jeres batterier, og nyd de rødglødende solnedgange.

Det srilankanske køkken

Krydderihylden i Sri Lanka boomer af karry, ris og kanel. Velbekomme!

Smag de mange eksotiske retter, der byder sig på jeres tur, og bliv inspireret til madlavningen derhjemme. Specielt er Sri Lanka kendt for sit kraftigt duftende krydderi, kanel, som de har dyrket i flere århundrede. Det srilankanske køkken er nært beslægtet med det indiske køkken, der frem for alt indeholder retter med meget skarpe smage. På hvert gadehjørne kan I billigt spise jer mætte i skålevis af ris og karry, der oftest serveres med frisk fisk eller kylling. Landet byder yderligere på lækre specialiteter som Roti, der er fyldte dumplings, og stegte ris. Den kendte srilankanske te drikkes uden mælk og sukker modsat i Indien. Maden her afspejles i den multikulturelle befolkning, hvorfor I både kan finde velsmagende kinesisk og halal mad samt restauranter, der tilbyder et farverigt mix af diverse kulturelle retter. Lad jeres smagssanser overtage, når I bliver fortryllet af det srilankanske køkken! Er I madelskere og elsker eksotiske retter, bør I klart udforske køkkenerne på en rejse til Peru eller på en ferie til Indien.

Tropisk klima og vidunderlig natur

Smukke landskaber og eksotiske dyr venter på jeres rundrejse i Sri Lanka.

Allerede fra når I er landet med flyet på Sri Lankas bløde jord, er det ekstraordinære landskab i horisonten ikke til at overse! Dette landskab rummer også et hav af vilde og eksotiske dyr, der i Danmark kun er at få øje på i zoologiske haver. Udawalawe Nationalpark, der ligger i det sydlige Sri Lanka mellem Sabaragamuwa og Uva-provinsen, er ca. 30.000 hektar og hjemsted for en stor gruppe elefanter. Her kan I tage på en smuk guidet tur gennem parkens skove og åbne græsarealer, hvilket giver jer den perfekte mulighed for at se de mange imponerende dyr i deres naturlige omgivelser. Spot en srilankansk leopard, en robust vandbøffel eller den store, asiatiske elefant, der vejer op til 5 ton.

Med lidt held kan I starte med at finde de srilankanske vildkatte i nationalparken. Det er en imponerende og fascinerende oplevelse at se disse smukke dyr leve i deres naturlige miljø. Ønsker I at se flere vilde leoparder på jeres ferie, er en rejse til Sydafrika destinationen for jer. Bestiller I en af de lokale guider til rundturen gennem nationalparken, vil I blive introduceret til interessant viden om dyrelivet i Sri Lanka. Hvad venter I på?

Kandy - Den kulturelle perle

Sri Lankas næststørste by er kendt for at være centrum for kulturelle skatte med musik, kunst og fornøjelser.

Kom med indenfor i det smukt byggede buddhistiske tandtempel kaldet Sri Dalada Maligawa. Ifølge historien ligger Buddhas venstre hjørnetand i dette berømte tempel, og gør derfor byen Kandy til et af de mest hellige steder for buddhismen, da denne tand har en enorm betydning for den buddhistiske tro. Netop denne helligdom er årsagen til den prangende festival i Kandy, Esala Dalada Perahera, der vil overraske jer med sin favrighed og kunstnerriske udtryk. Jeres høresans vil under festivallen omfavnes af den traditionelle musik, der er kendetegnet ved lyden fra de gennemtrængende trommer, der følger den 10 dages og 10 nætters lange parade igennem byens gader. Denne herlige festival kan opleves mellem midten af juni og i begyndelsen af august på en rundrejse til Sri Lanka. Kandy anses altid som værende en sjov og fornøjelig by i Sri Lanka!

Hvem siger, at et besøg til byen Kandy ikke kan kombineres med en svømmetur? Søen i Kandy har sin strand rettet mod byens centrum, hvorfra der er et smukt syn over byen, der fremhæver stedet fra sin bedste side. Ved den idylliske sø kan I overvære solnedgangens klare lys, mens I går en tur langs søbredden, og oplever de smukke balloner, velsmagende is og souvenir-stande. Hovedgaden, Dalada Vidiya i Kandy, imponerer med originale bygningsværker fra kolonitiden og med sine små gader placeret mellem tandens tempel og klokketårnet. Jeres tur ender ikke her, da der er mange andre seværdigheder at besøge. Tag blandt andet til St. Pauls Kirke eller Kotugodella Vidiya-moskéen, og bliv en erfaring rigere på Sri Lankas forskellige religioner.

En rundrejse på Sri Lanka vil udvide jeres kulturelle horisont og imponere med en massiv mangfoldighed og ekstraordinære landskaber. Dette rejseminde vil forblive et uforglemmeligt indtryk på jeres vej!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice