2 Tilbud

Rundrejse Irland

Dramatiske kyster og grøn, frodig natur så langt øjet rækker. Tag med TravelBird på rundrejse i Irland, og oplev det bedste af hvad landet har at byde på
Se mere:
Valgte filtre:
2 Tilbud
Filtre Ryd

Fortryllende Irland! Udforsk det eventyrlige land med den grønne og frodige natur og de barske klippekyster

Velkommen til Irland. Den grønne ø mod vest. Mange af os forbinder nok landet med det smukke landskab, firkløvere og Whisky, men der er meget mere til Irland end det. Har I lyst til en længere ferie end bare et kort weekendophold eller kroophold? Bliv inspireret til hvorfor en rundrejse i Irland, er rejsen I har ledt efter.

Det nordlige Irland

Imponerende landskab, barsk historie og karakteristiske byer

Det er svært at forestille sig en mere spektakulær natur, end den man finder i Nordirland. Derfor er dette også en must på en rundrejse rundt på den grønne ø. Nordirland er hjemsted for en af verdens mest fantastiske kystveje i hele verden, nemlig The Causeway Coastal Route. Denne rute strækker sig fra Londonderry til Belfast, og undervejs på køreturen vil i møde betagende natur og et hav af oplevelser. På turen kan I tage på vandring langs Gobbins Cliff Path, som en af de mest spektakulære vandreture i hele Europa. Her kan I nyde den fantastisk natur, mærke den Irske vind og nærmest smage saltet fra havet, spotte havfugle og, hvis I er heldige, delfiner, som svømmer langs den irske kyst. Undervejs på køreturen kommer I også forbi den nervepirrende og ikke mindst fantastiske 30 meter høje Carrick-a-Rede reb bro, som forbinder fastlandet med den lille ø Carrick. The Causeway Coastal Route fører også forbi øen Rathlin, hvor I finder et havfugle centre samt øens fascinerende fyrtårn der stadig er i drift den dag i dag. Som om det ikke var nok, tager ruten jer også forbi det ultimative pit stop, the Giant’s Causeway. Ved The Giant’s Causeway kan I opleve det helt utrolige naturfænomen hvor over 40.000 6-kantede basaltsøjler præger kystlinjer. Attraktionen er at finde på UNESCOs verdensarvsliste, og det kan man godt forstå når står at betragter dette helt unikke naturfænomen. En rundrejse i Irland kan nemt klassificeres som en aktiv ferie.

Fortsæt turen rundt i nord med at dykke ned i historien. Besøg Saint Patrick Centre, hvor I kan lære alt om Irlands skytshelgen, og læg vejen forbi Downs Cathedral hvor St. Patrick efter sigende ligger begravet. Vi anbefaler også at I besøger den historiske by Londonderry, hvor I kan få et fascinerende indblik i konflikten der i høj grad har været med til at præget Nordirland i dag.

På rundrejse i Nordirland er det også værd at besøge landets største by og hovedstad Belfast. I Belfast kan I lade jer betage af den fantastiske den viktorianske arkitektur og beundre det flotte rådhus, som blev opført i 1906 i ægte renæssancestil. Er I mere i humør til at shoppe, så slå vejen forbi St. Georges Market, hvor i kan tage en slentre rundt mens i betragte de mange stande.

The Wild Atlantic highway

Sensationel rute fyldt med skønne oplevelser og imponerende natur

Kan I ikke få nok er den fantastisk natur, så anbefaler vi jer også at udforske The Wild Atlantic highway. The Atlantic highway byder på en utrolig rejse med spektakulære kystlandskab, hyggelige og karakteristiske byer samt gemte og episke strande. Start ud i nord, hvor I finder nogle af Europas højest kystklipper ved Silver League Cliffs, og se her Nordlyset danse hen over en stjerneklar vinterhimmel, hvis I er heldige. Udforsk også The Bay Coast, som byder på de to fantastiske perler Keem Strand og Achill Island. Har I lyst til at prøve kræfter med surfing, så vil det glæde jer, at the atlantic highway også byder på The Surf Coast. Her ligger surfer paradiset Mullaghmore Head, som surfere for hele verden kommer for at besøge. Langs ruten finder i også flere spektakulære vandfald, samt et utal af andre naturoplevelser.

Den fantastisk by Galway er også at finde langs the Atlantic highway. Galway er Irlands femtestørste by, og bliver ofte kaldt for den mest irske, da man stadig kan høre den gælisk dialekt blive talt rundt omkring på gaderne og i butikkerne. I hele regionen er keltisk kultur og traditioner dybt rodfæstede, og byen er nok en af landets skønneste og mest charmerende. Her mødes det nostalgiske og det moderne – farverige caféer og pubber ligger side om side med resterne af de gamle bymure fra middelalderen og butikker der sælger uldtrøjer og håndlavede Claddagh-ringe. I har også mulighed for at nyde den lokale gastronomi, som blandt andet byder på friske fisk- og skaldyrsretter, som byen henter fra Corrib-floden og det nærliggende fiskerleje Salthill.

Fantastiske Dublin

Livlig atmosfære i en kontrastfuld by

Selvom mange forbinder Irland med pragtfuld natur, byder landet også på den skønne storby Dublin. Dublin er med sine knap 1,7 millioner indbyggere landets største by, og byen er klart et besøg værd hvis I på jeres rundrejse i Irland søger et citybreak. Det første I lægger mærke til, når I ankommer til byen, er de mange kontraster, som præger den. Gå på opdagelse i byens historie, som byder på middelalderlige kirker, et utal af museer, og (fun fact) så har byen faktisk også rødder, der kan spores tilbage til vikingerne. Udforsk Trinity College med det imponerende bibliotek, hvor I kan se den gamle, smukke Book of Kells med sine fire, sirligt nedskrevne evangelier, eller hvad med at gå på opdagelse i den flotte St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle, eller det tidligere fængsel, Kilmainham Gaol, som alle bidrager til fortællingen om Irlands fascinerende historie. Vi anbefaler også at udforske byen til fods, hvor I kan beundre de mange farverige huse og den flotte arkitektur som byen har. Mulighederne er mange når sløret for byen historie skal løftes.

Foruden sin spektakulære historie, byder Dublin også på shopping, lækker gastronomi, og selvfølgelig et utal af pubs, hvor I kan nyde den traditionelle Irske whisky. Hvis I kunne tænker jer at lære om (eller smage på) de berømte dråber, så læg vejen forbi Guinness Storehouse eller Old Jameson Distillery, hvor I har rig mulighed for netop dette. I kan også slå jer ned på en pub, hvor I højest sandsynligt vil blive budt på en pint og en omgang Irish Stew - og hvis I er heldige, kan nyde måltidet til live musik. Uanset hvor i Dublin I bevæger jer hen, vil I blive mødt af pubs, men især området omkring St. Stephens Green har en høj koncentration af de hyggelige barer. I centrum af Dublin finder I også en lang række gode butikker, og I kan godt være forberedt på at skulle slæbe rundt på jeres mange indkøb, da priserne i Dublin eksempelvis er 30 % lavere end i den engelske hovedstad London. For de sportsinteresserede, finder I i Dublin også Europas fjerdestørste station, Croke Park, som kan rumme helt op til 83.700 tilskuere!

En rundrejse på den grønne ø byder derfor på mange forskellige oplevelser, så foruden natur også inkluderende en interessant kultur og historie samt et livligt byliv. Har I altid være vilde med en vandretur i Danmark, eller en cykelferie - så tag på den ultimative aktive ferie i Irland, hvor I har rig mulighed for at vandre gennem de fantastiske landskaber. Det er derfor bare med at komme afsted. God tur!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice