Tilbud

Rundrejse Grækenland

En rundrejse i Grækenland er den perfekte måde at udforske, alt hvad landet har at byde på. Book jeres næste rundrejse hos TravelBird!

Mærk den græske stemning med en tur til fastlandet eller med en ø-hop oplevelse.

For mange århundreder tilbage var det kun handelsfolkene i den græske befolkning, der rejste til andre lande for at sælge og købe varer. Det var ikke for at opleve verden men for at overleve. Heldigvis er det ikke sådan længere, og mange mennesker rejser i dag på kryds og tværs af verden for at opdage og udforske de mange kulturperler beliggende i nord, syd, øst og vest. Altså alle steder i verden. I nutidens verden holder ca. 22 millioner turister årligt ferie i Grækenland. Det er absolut forståeligt, da den Hellenske Republik nemt viser jer sine ekstraordinære værdier, der er en indgroet del af landet.

På jeres rundrejse i Grækenland kan I læne jer tilbage, og nyde de mange oplevelser jeres omgivelser har at byde på. Om det er ved de charmerende strande, gamle ruiner, grønne olivenlunde eller i de små landsbyer, bestemmer I helt selv! Grækenland er hjertet af antikken og dermed et vigtigt centrum for verdens kulturarv. Her opstod demokratiet, og teaterkulturen mødte en af sine første rigtige succeser. Grækenland kombinerer historie med fornøjelse, og lader jer nemt få en pause fra hverdagens stress og jag. Landet byder ikke kun på gammel historie, men omfavner også med skønne strande, bagende sol og velsmagende mad. På øer som Kos, Mykonos og Santorini er stemningen i top, og I vil få et fantastisk indtryk af de smukke og farverige øgrupper. Som prikken over i’et er I stort set garanteret en lækker ferie-brun hud i Grækenland, da landet har et årligt gennemsnit på 250 solskinsdage. Dermed er Grækenland et af de mest solskinsrige europæiske lande. Tag på en uforglemmelig ø-hop tur i jeres sommerferie, hvor I kan koble helt af fra hverdagen, og udelukkende tænke på solbadning og afslapning på stranden dagen lang.

Følg sporene tilbage til antikken med en rundrejse i Grækenland

Oplev den demokratiske vugge.

Ønsker I at udforske den græske historie, er Athen nummer 1 destination på jeres rejse til landets byer. Et perfekt udkigspunkt over byen er fra Akropolis der, med sine 150 meter flade klippe, udgør byens højeste punkt. Beliggende på Akropolis er det berømte monument, Parthenon, der er templet dedikeret til Athena, den græske hovedstads gudinde. Sammenlagt tog det håndværkerne 15 år at bygge templet, og fremgår i nutidens Grækenland som en imponerende gammel restant, der ærede folket i det gamle Grækenland. Denne specielle destination er et ‘must see’ på jeres rejse til Athen! Men seværdigheden står ikke alene, da Athen omfatter utallige steder, der er værd at besøge. Som den åbne plads, Agora, der blev bygget som modsvar til Akropolis, og havde funktion som marked og mødested for byens borgere. Ruinen af det ældgamle Dionysosteater er et syn, der gør alle teater-entusiaster glade. Den velbevaret kulisse, beliggende i naturen, kunne underholde 17.000 tilskuere til en forestilling. Når I besøger det tidligere teater, er det nemt at forestille sig den dengang eksisterende atmosfære der fandt sted, mens skuespillet blev opført på den nærmest majestætiske scene. I byerne Delphi, Meteora og Epidaurus kan I også lære om den græske historie og kulturarv, da byerne er berømte for deres arkæologiske fund samt ruiner. Er I OL-interesserede, må I rejse til byen Olympia, hvor atleter for 3.000 år siden dystede i diverse sportslige discipliner. Disse sportskonkurrencer blev afholdt for at fejre grækernes største gud, Zeus. En førsteplads under OL-begivenhederne ville bringe ære til vinderens by og familie. Dertil tilhørte en stor pengepræmie til vinderen.

Øerne er mange!

Lad jer charmeres af Grækenlands mange solskinsøer.

Det græske øhav rummer mere end 2.000 øer. Dog er kun 140 af disse beboet, hvoraf 62 af øerne har mindre end 100 indbyggere boende. De tre største øer i Grækenland er Kreta, Euboea og Lesbos. Disse øer er perfekte, hvis I ønsker at tage på charterrejser med hvide sandstrande, og det blå hav der omkranser alle sider af øen. Santorini er nok en af landets smukkeste øer og et klassisk visit på jeres rundrejse i Grækenland. Byen er kendetegnet ved dets klare, hvide huse med turkisblå tage, døre og vinduer, hvilket er et fantastisk syn at vågne op til på en solskinsmorgen. Denne turkisblå maling blev i sin tid påført for at beskytte husstandene mod ondskab. Vil I vandre til den enestående solopgang en tidlig morgen, kan I besøge fiskerbyen Ammoudi. Fra havnefronten kan I mod havet se de mange fiskerbåde, og mod land se de vilde, røde klipper der omklamrer byen. Måske mens I nyder et godt måltid på en ægte græsk taverna? På de to mindre besøgte øer, Paris og Naxos, kan I være heldige at finde skjulte strande, der gemmer sig i bugten. Generelt er de græske øer velegnet til at komme helt ned i gear. Her kan I altid tage en tur på stranden, spise delikate middage, udforske de hyggelige landsbyer eller sejle rundt med sejlbåd eller motorbåd på det blå hav.

Feta, oliven og tzatziki

Lær at kreere græske retter som I kan servere hjemme for familie og venner.

Grækenland er stedet med friske ingredienser og velkendte delikatesser. Agurkesalaten med hvidløg og græsk yoghurt, bedre kendt under navnet Tzatziki, er en storhitter i Danmark. Det er heller ikke til at komme udenom den saltede ost, feta, der stammer fra Grækenland men har sit navn fra Italien. Italien har også et kæmpe udvalg af lækre specialiteter, som I kan smage på en rejse til Gardasøen. Men inden I besøger Italien, må I først smage Souvlaki, Moussaka og Arnáki, som blot er få ud af mange skønne retter fra Grækenland. Det græske køkken benytter udover kød og fisk mange friske grøntsager til blandt andet den græske salat, der indeholder ingredienser som oliven, fetaost, tomat og agurk toppet med olivenolie. Grækenland er stedet, hvor oliventræerne gror. Med op mod 120 millioner oliventræer produceres der årligt omkring 305.000 tons olivenolie. Denne kæmpe produktion gør Grækenland til den tredjestørste producent på verdensplan. Endvidere er grækerne kendte for deres kødret Souvlaki og deres lasagne lignende Moussaka, som kan bestå af blandt andet auberginer og hakket kød. Et kunstværk af madretter venter jer på en rundrejse i Grækenland. Nyd også smagen af Grækenlands nationaldrik, når I prøver de små alkohol shots kaldet Ouzo, der har et touch af anis. Da alkoholprocenten er omkring 40%, bør I teste denne drik i rolige omgivelser og i gåafstand til jeres feriehjem. Ouzo serveres traditionelt sammen med skåle af stegte courgetter, agurker, oliven og blækspruttestykker. Så selv et lille shot kan ikke drikkes uden tilbehør!

Tag på 2 ugers ferie med TravelBird til Grækenland hvor I lader op til hverdagensbedrifter hjemme i Danmark. Med flyet fra Danmark tager det under 4 timer at komme til jeres drømme destination i sydens sol. Landet venter kun på jer!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice