7 Tilbud

Rundrejse Cuba

Tag med TravelBird på rundrejse til dette caribiske ø-paradis, som byder på fantastiske sandstrande, unik kultur og spændende historie!
Se mere:
Valgte filtre:
7 Tilbud
Filtre Ryd

Cuba: Historie, kultur og ø-paradis!

Tag på en fantastisk rundrejse rundt på Cuba. Kan I ikke få nok af fantastiske ø-stater, som i eksempelvis kan opleve på en rejse til Sri Lanka eller en rejse til Malta - så tag til den fantastiske caribiske østat Cuba! Her vil I blive mødt af et caribisk ø-paradis, der foruden sin skønne natur også gemmer på en helt fascinerende historie. Få indblik i hvordan de verdensberømte cigarer bliver til, eller dyk ned i historien om landets revolution. Har I allerede været på rundrejse i USA, og kunne tænker jer at udforske landenes forhold? Så tag på rundrejse op Cuba! Mulighederne er mange!

Havana

Karakteristisk tidslomme

Velkommen til Havana. Cubas hovedstad, der med sine 2,1 millioner indbyggere også er landets største by. Med det samme I ankommer til byen, vil det føles som om, at I at trådt ind i en hel anden tid. Hvor end I kigger hen, vil I se veteranbiler, også kaldet for oldtimers, køre rundt, som vil give jer en følelse af at være tilbage i 50’erne. Monumenter fra før landets revolution ses også overalt i byen, og selvom byens forfald kan ses, så bidrager det blot til dens skønhed. Besøg også den gamle bydel Habana Vieja, hvor I kan betragte de smukke koloniale bygninger i alverdens pastelfarver. De fantastiske bygninger fortæller en historie om en svunden tid fra da landet var en spansk koloni.

Ved indgangen til Havana-bugten finder I fortet Morro Castle, som blev opført 1589. Fortet er klart et besøg værd, og blev opført i et forsøg på at beskytte Havana mod en lang række af plyndringer som i længere tid havde plaget byen.

Får I brug for en pause fra de mange indtryk og landets fascinerende historie, foreslår vi, at I tager en slentretur ned af strandpromenaden Malécon, hvor I kan nyde cocktail, eksempelvis en daiquiri, som var Hemingways favorit når han besøgte Cuba. Havana byder også på bymuseet Palacio de los Capitanes Generales, hvor I kan studere de historiske artefakter og beundre de mange rum dekoreret i kolonialistisk stil, eller hvad med at besøge Havanas eget rom-museum, som et finurligt lille afbræk.

Søger I et indblik i det autentiske Cuba, så er Havana klart et must på jeres rundrejse i Cuba!

Fortryllende natur

Caribiske paradis-strande og spektakulære bakkelandskaber

Foruden tidslommen Havana byder Cuba også på en lang række oplevelser i det fantastiske landskab. Læg vejen forbi Viñales, hvor der dyrkes tobak til de verdensberømte cubanske cigarer. Her bliver I mødt af et helt fantastisk landskab, da Viñales ligger i en dal omringet af stejle bakker, såkaldte mogotes, der skyder op i landskabet - så læn jer tilbage og nyd den fantastiske udsigt. Foruden de mange tobaksplantager byder området omkring Viñales også på en række fantastiske grotter som bør udforskes.

Har I brug for at lade op, er der også rig mulighed for det i Cuba. Besøg Varadero, som er indbegrebet af et caribisk strandparadis. Her finder I endeløse hvide sandstrande og krystalklart azurblåt vand som I kun tør drømme om. Der er derfor rig mulighed for at slappe af under et palmetræ eller udforske undervandslivet, hvor I kan møde et utal af farvestrålende fisk. Kan I ikke få nok af de maleriske strande, anbefaler vi jer også at lægge vejen forbi Cayo Santa Maria, som er en sand paradisø lokaliseret nord for Cubas kyst i øhavet Jardines del Rey. Det lille ø-paradis lægger op til ren afslapning på de formidable strande som Cayo Santa Maria byder på. Får I lyst til at bevæge jer lidt i den cubanske sol, så gå på opdagelse i øens vildtreservat, hvor I kan opleve spektakulær flora og fauna.

Kultur og historie

Fascinerende indblik i Cubas historie

Foruden Havana byder Cuba også på den karakteristiske by Trinidad, som vi anbefaler at gøre stop i undervejs på jeres rundrejse i Cuba. Ligesom i Havana, virker tiden også til at have stået stille i den historiske koloniby Trinidad. Byen er kendt for sin vidunderlige stemning med massevis af lokale musikere og smukke koloniale bygninger, og derfor har byen også fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste. Det samme gælder for byen Cienfuegos, hvis gamle bydel også er at finde på verdensarvslisten. Cienfuegos blev grundlagt i 1819 under den spanske kolonisering af immigranter af fransk oprindelse, hvilket stadig kan fornemmes i byen i dag. Overalt i byen vil I blive mødt af smukke bygninger som stammer tilbage fra byens etablering.

Kunne I tænke jer at lære om sukkerproduktion som i mange år var en populær eksportvare fra Cuba, så slå vejen forbi Valle de Los Ingenios. Området her var fra det 18. til sidst i det 19. århundrede centrum for sukkerproduktionen, og giver jer derfor indblik i et af landets byggesten.

Kunne I tænker jer et indblik ind i Cubas revolution, skal I på jeres rundrejse besøge Cubas 2. største by Santiago de Cuba. Her vil I finde en masse fantastiske pladser, bygninger og kirker, som giver som vidner om landets fortid. I byen finder I også pladsen Plaza Carlos Manuel de Céspedes, som betegnes som Cubas revolutionsplads og Moncada 26 de julio museet, hvor I kan gå på opdagelse i revolutionens spændende historie. Læg også vejen forbi El Cobre i udkanten af byen, som blev dannet i 1550 til de spanske kolonimagts slaver, der arbejdede i områdets kobberminer.
Besøg også Santa Clara, hvor I vil finde det store Che Guevara monument, som et minde om slaget om Santa Clara i 1958, hvor Che Guevaras revolutionære styrker vandt kampen over byen.

Har I lyst til at dykke endnu længere ned i Cubas historie, så skal I besøge de arkæologiske områder Aldea Taina og Chorro de Maite. Her vil I få indblik i Cubas historie før europæerne koloniserede øen, hvor øen var bosat af landets oprindelige befolkning. I vil her have mulighed for at gå på opdagelse i de arkæologiske skatte - eksempelvis skeletter fra den oprindelige befolkning.

Har I svært ved at vælge præcis hvad I vil opleve på jeres rejse til Cuba - så tag på rundrejse og oplev det hele! God tur!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice