Tilbud

Rejser til Wien

Rejser til Wien lokker med historie, kultur i lange baner, shopping, romantik og kulinariske fristelser. Tag med TravelBird på en uforglemmelig ferie til Østrigs atmosfærefyldte hovedstad.
Se mere:

Leder I efter et romantisk storbyophold, så er Wien værd at overveje.

Selvom en sommerferie i Danmark har sin charme, så er der altså noget helt specielt over Wien. De historiske omgivelser med underskøn arkitektur og overdådige slotte, sød musik i koncerthusene, god mad og vin skaber bestemt de perfekte rammer for en ferie i romantikkens tegn. En rejse til Wien er som en rejse tilbage til en svunden tid. Byens mange slotte, palæerne, der tårner sig op i gaderne og de smukt anlagte slotsparker vidner om en fortid som absolut verdensmetropol. Ligeledes gør de historiske personligheder, der slog deres folder i den østrigske hovedstad, deriblandt komponisterne Mozart, Beethoven og Strauss, psykoanalysens fader, Freud, og malere som Klimt og Schiele. Der er fortsat spor af disse berømtheder at finde i byens museer og i koncerthusene. Og så er det ikke kun på en storbyferie til Barcelona i finder sol, der skinner skam også her i Wien.

Dog byder rejser til Wien på mere end slentreture i en historisk tidslomme. De kejserlige rammer forenes med moderne strejf på smukkeste vis. Et glimrende eksempel herpå er at finde i museumsområdet MuseumsQuartier, hvor barokbygninger ligger side om side med moderne arkitektur. Det moderne storbyliv mærkes også i Wiens kreative kvarterer og med det sprudlende natteliv i området omkring Ruprechtskirche samt en galleriscene, der bestemt kan hamle op med Europas mere velkendte kunsthovedstæder.

Wiens gastronomi

Rejser til Wien byder på mange spændende gastronomiske oplevelser.

Wienerne går selv ofte ud og spiser, og besøg på byens kaffehuse er en fast del af kulturen. I kan derfor se frem til et stort udbud af gode restauranter og caféer.

Blandt de mest populære lokale retter er den verdensberømte wienerschnitzel, Tafelspitz og Apfelkrenm, som er en blanding af peberrod og æble. Gode drikkevarer kan Wien dog også byde ind med. Som en af få hovedstæder i verden har byen nemlig sin egen vinproduktion, og I kan nyde de lokalproducerede dråber på de små vinstuer. Derudover har Wien en lang og stolt tradition for kaffehuse, og et besøg på et af de ældste af slagsen byder på en god kop kaffe i omgivelser, der emmer af historie. Vil I købe lækkerier med hjem findes en lang række madspecialforretninger i Wiens centrum. Besøg også markedet Naschmarkt, der bugner af frugt og grønt, krydderier, fisk, kød og specialiteter fra alle verdenshjørner.

Når man rejser til Wien kommer man naturligvis ikke uden om de søde sager, som byen er så berømt for. Sachertorte, mozartkugler og apfelstrudel er blandt de lækkerier, I kan forsøde kaffen med. Især sachertorten er Wien kendt for, og det kan anbefales at smage den klassiske chokoladekage på Hotel Sacher eller det gamle konditori Demel, hvor man begge steder hævder at servere den originale sachertorte.

Kunstens by

Kunsten er næsten ikke til at komme udenom i Wien. Byen er nemlig indehaver af utallige museer og gallerier med imponerende kunstsamlinger.

Gustav Klimt og Egon Schiele er vel nok Wiens mest kendte kunstnere, og I kan beundre deres værker på adskillige af byens museer.

Et absolut must for kunstinteressede er Kunsthistorisches Museum, hvor en af Europas betydeligste kunstsamlinger findes. Vil I nyde Klimts gyldne penselstrøg, så er det lystslottet Belvedere, I skal søge mod. Her findes nemlig verdens største samling af Kilmts værker, og deriblandt det mest berømte af slagsen, Kysset, som kan gøre enhver kunstelsker blød i knæene.

Rejser til Wien byder dog ikke kun på historisk kunst. Faktisk har man de senere år forsøgt at gøre op med det lidt støvede image, og i dag er Wien et mekka for design og samtidskunst. Vil I på opdagelse i den nyere kunst, kan det anbefales at besøge Wiens nye kunstneriske centrum, kvarteret Freihausviertel, hvor I finder både små designbutikker, og den populære Schleifmühlgasse hvor gallerierne ligger som perler på en snor.

Musik i Wien

Er I vilde med klassisk musik, så er Wien stedet at tage til!

Wien er og bliver den klassiske musiks hovedstad, og udvalget af koncerter og operaer er stort, så der er noget for enhver smag og budget.

Den søde musik hænger nærmest i luften i Wien. Mozart, Beethoven, Strauss, Bach og Brahms er blandt de verdensberømte komponister, der holdt til i byen, og deres ekko lyder stadig i koncerthusene. Den nationale opera, Wiener Staatsoper, er en af de fornemmeste af slagsen i verden og ligeledes er koncertsalen Musikverein. Det er i sidstnævntes Gyldne Sal at de berømte nytårskoncerter finder sted, men også resten af året er der klassisk musik på programmet. Billetterne er langt fra billige, men til gengæld kan I være sikre på en uforglemmelig oplevelse. Leder I efter et mindre pebret alternativ, er der dog andre pragtfulde koncerthuse i Wien. Uanset hvor I tager til koncert, kan I glæde jer til den særlige oplevelse det er at høre den smukkeste musik i byen, hvor den blev til.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice