1 tilbud

Rejser til Venedig

Drømmer I om at sejle rundt på solbeskinnede kanaler, romantiske omgivelser med smuk arkitektur og middelhavsretter, der får munden til at løbe i vand, så tag på en af TravelBirds rejser til Venedig!
Se mere:
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Turtelduer rejser til Venedig i stor stil, hvilket man på ingen måde kan fortænke dem i. Romantikken kan ikke andet end at blomstre i den atmosfærefyldte by.

En storbyferie i Amsterdam, Stockholm og en storbyferie til Hamborg kaldes alle undertiden for Nordens Venedig, men der er nu ikke noget, der kan måle sig med den ægte vare. Venedig er en af Italiens mest magiske og sagnomspundne steder og udråbes ofte til at være en af verdens mest romantiske byer. Selvom en storbyferie til Rom også byder på masser af romantik, kan Venedig nu noget helt specielt. Her er der en helt særlig stemning og med de historiske omgivelser, smalle gader og netværket af kanaler føler man næsten, man er havnet midt i et eventyr. Venedig er det perfekte sted at tage kæresten med på en weekendtur væk fra hverdagens stress og jag. Elskende, der kysser i en gondol ved solnedgang under Sukkenes Bro, er eftersigende garanteret evig kærlighed og lykke, og ved samme lejlighed kan man selvfølgelig forevige kærligheden med den ultimative kysseselfie. Mere romantisk kan det næsten ikke blive.

Selvom Venedig især er populær blandt par, så lokker byen også mange andre slags turister til, og faktisk tager hele 20 millioner folk til den italienske perle hvert år. Det er især i de varmere måneder, at folk rejser til Venedig, og i sommermånederne overstiger antallet af turister byens samlede indbyggertal på 60.000! Tag derfor forbi den skønne by på jeres kør-selv-ferie til Italien.

Venedigs berømte kanaler

Venedig byder på intet mindre end 400 kanaler og 417 broer, så uanset hvor flittigt I besøger byen, er der altid en ny spændende afkrog at besøge.

Venedigs historiske centrum er forholdsvist småt, og I kan faktisk nå langt de fleste pladser, gader og seværdigheder til fods inden for 30 minutter.

Dog er en ferie i Venedig naturligvis ikke komplet uden en sejltur gennem kanalerne. Hop på en vandtaxa, eller tag en vandbus, som er et væsentligt billigere alternativ. Med vandtaxa eller vandbus kan I komme rundt til øerne i Den Venetianske Lagune, deriblandt øen Murano, der er kendt for sin produktion af farverig glas. Tag også en tur med vandbuslinje nr. 1, der sejler langs Canal Grande og undervejs passerer nogle af Venedigs største seværdigheder såsom Rialtobroen og Markuspladsen.

Selve Venedig og lagunen er på UNESCOs Verdensarvliste på grund af de velholdte arkitektoniske vidundere, utallige kunstneriske mesterværker og de billedskønne kanaler. Venedig blev forvandlet til en sprudlende handelsby i det 10. århundrede og tiltrak mægtige konger og utallige kunstnere gennem de næste mange århundreder. De spor de efterlod er faktisk så velholdte, at en gåtur igennem byen vil føles som at rejse tilbage i historien.

Mærk historiens vingesus

Rejser til Venedig byder på massevis af muligheder for at dykke ned i byens historie.

Skal jeres storbyferie stå på imponerende kunstværker og arkitektoniske perler, så er Venedig stedet at tage til.

Mange rejser til Venedig for at opleve den rige historie, kunst og arkitektur, der er at finde allevegne. Det er svært at komme uden om den imponerende Markusplads, hvor tre af byens absolut største attraktioner er at finde. Dogepaladset, Markuskirken og det fritstående klokketårn, Markustårnet, udgør tilsammen det imponerende syn, som Napoleon i sin tid kaldte Europas tegnebræt. Markuskirken er et levende bevis på Venedigs historiske forbindelse til det byzantinske rige, idet østlig og vestlig arkitektur er forenet på smukkeste vis i domkirken.

Er I interesseret i kunst, er der bestemt også nok at tage fat på. Venedig er hjemstavn for flere af renæssancens italienske mestre, deriblandt Titian hvis enestående afbildning af Jomfru Marias Himmelfart kan ses i kirken Santa Maria Gloriosa dei Frari. Er I mere til moderne kunst, skal I besøge The Peggy Guggenheim Collection, der byder på værker af det 21. århundredes mest berømte kunstnere, deriblandt Picasso, Jackson Pollock, Magritte og Duchamp.

Festligheder

Inden I rejser til Venedig, er det værd at kigge på, hvad der foregår i byen under jeres besøg. I Venedig er der nemlig massevis af spændende events både til lands og til vands.

Årets helt store tilløbsstykke i de vandede gader er karnevalet, der afholdes som optakt til fasten.

Festivitasen har faktisk rødder helt tilbage til middelalderen, og gennem århundreder var dette tidspunktet, hvor venetianerne i ly af deres masker for alvor kunne skeje sig ud. I 1797 fik den østrigske kejser imidlertid sat en stopper for festlighederne, og først i 1970'erne blev traditionen atter vakt til live. I dag foregår karnevalet over 10 dage, hvor gaderne fyldes med venetianerne iklædt overdådige kostumer og dragende masker.

En anden betydningsfuld begivenhed for de lokale er Festa del Redentore, der afholdes natten mellem den tredje lørdag og søndag i juli. Mellem 1575 og 1577 fejede en pestepidemi over Venedig, som kostede en tredjedel af befolkningen livet. I 1577 kunne man dog erklære byen for sygdomsfri, og for at fejre det lod man den flotte Redentore-kirke opføre og besluttede at afholde en årlig festival. Traditionen holdes fortsat i hævd, og i dag fejres Festa del Redentore med et storslået fyrværkerishow, et gondolkapløb og en midlertidig flydende bro, der leder til Redentore-kirken.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice