33 Tilbud

Rejser til Spanien

Drømmer I også om lækre rejser til Spanien, så kig her! TravelBird har altid et godt udvalg af rejser for alle til denne feriefavorit!
Valgte filtre:
33 Tilbud
Filtre Ryd

Rejser til Spanien er et populært feriemål for os danskere, hvad end vi skal på badeferie eller besøge de smukke storbyer.

Faktisk modtog Spanien over 60 millioner solhungrende feriegæster i 2015. Og det ser ikke ud til, at rejser til Spanien vil falde i popularitet lige foreløbig! Hos TravelBird er vi også vilde med alt, hvad Spanien har at byde på, og der er et utal af måder at opleve landet på. I kan f.eks. tage med tog rundt i de forskellige regioner og dermed opleve landskabet fra en anden kant. Der er også muligheden at leje en bil, når I er fremme, og køre mellem de spændende, historiske byer og de smukke kyster. Er I rigtigt eventyrlystne, så kan I prøve kræfter med den lange pilgrimsrute, El Camino, som kan starte flere forskellige steder, men som altid ender i Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien. Men I kan selvfølgelig også bare gøre som de fleste, tage på en afslappende chaterrejse og finde et hyggeligt hotel ved kysten og nyde de varme stråler og den lækre mad.

Uanset om I skal af sted med vennerne, med familien eller bare med hinanden, så venter der jer en herlig ferie. Der er god mulighed for at kombinere en strandferie med et besøg til en af Spaniens storbyer, fiskerbyer eller nationalparker. Så inden I rejser til Spanien, er det en god idé at gøre jer nogle tanker om hjemmefra, hvad I godt kunne tænke jer at opleve – og om I trænger til afslapning, eventyr eller måske begge dele!

Spanske storbyer

Har I kun et par dage til at nyde de lune dage, så er en storbyferie en oplagt måde at suge til jer af sol, kultur og gastronomi.

Selvom Madrid er Spaniens hovedstad, så er stjernen blandt de spanske storbyer uden tvivl Barcelona.

De to storbyer er meget forskellige, og hvilket fokus jeres ferie skal have afhænger også af, hvilken by I vælger at besøge på jeres rejse til Spanien. Barcelona er klart den mest velbesøgte i Spanien, og det kan mærkes – på priserne, på antallet af turister og på længden på køerne foran de største seværdigheder. Men der er også en grund til, at Barcelona er så populær. For det første er byen et arkitektonisk overflødighedshorn, hvor blandt andet Gaudis mesterværker og gotiske kirker sørger for en fortryllende atmosfære. Har I ikke tid til at se det hele, eller vil I bare have en smagsprøve, så sving forbi kirkerne La Catedral og La Sagrada Familia samt den finurlige Park Güell. Er I glade for kunst, så er her også et godt Picasso-museum, som er værd at se. Et af Barcelonas andre trækplastre er strandene ved og udenfor byen, hvor I kan nyde den friske havbrise, mens I slentrer ned af strandboulevarderne eller mæsker jer i friske fiskeretter. Det milde middelhavsklima betyder også, at Barcelona kan diske op med lune temperaturer hele året rundt, og at man derved kan undgå den værste turisttrængsel (men stadig ligge på stranden) ved at komme udenfor højsæsonen.

Madrid er derimod enhver kunstelskers drøm. De tre største museer – Museo del Prado, Centro de Arte Reina Sofía og Museo Thyssen-Bornemisza – kan prale af at have mesterværker hængende af blandt andet Picasso, Dalí, Goya og Miró. Selvom arkitekturen ikke er så ikonisk som den, I finder i Barcelona, er byens facader stadig smukke, med eksempler fra barokken og belle époque-perioden. Nattelivet er forrygende i Madrid, og her kan I feste sammen med de lokale på byens utallige barer, caféer og restauranter. Og selvom maden er fantastisk, uanset hvor I befinder jer i Spanien, så har den spanske gastronomiske revolution taget hårdest fat i Madrid. Sammensmeltningen af nye tendenser og traditionel madlavning lægger op til nogle forrygende aftener på de populære spisesteder. På mange måder kan man sige, at Madrid er mere autentisk i sit udtryk, da byen er knapt så tynget af turisme, og kan I ikke overskue milelange køer og turisternes kluntede gang langs boulevarderne, så er Madrid det perfekte valg for jer.

Andalusien og de solrige øer

Selvom der er masser af sol at hente overalt i landet, så er Spaniens sydlige byer og smukke øer populære for solferier.

Andalusien samler nok de fleste ikoniske eksempler på spanske stereotyper – vilde flamencodansere, dristige tyrefægtere, guitarspillende troubadourer og et solbeskinnet, klippefyldt landskab.

Det er svært at sige, hvilken af de andalusiske byer, I bør besøge først. Malaga og den tilhørende kyststrækning, Costa del Sol, er populære destinationer på grund af deres lækre badestrande. Dette er derfor den oplagte destination til en familieferie. Malaga oplever i disse år en blomstrende udvikling, og kan derfor sagtens hamle op med de mere historiske byer som Sevilla, Granada og Cordoba. Her ligger desuden flere charmerende kystbyer, som i større eller mindre grad invaderes af turister i sommermånederne. Naturelskere, der rejser til Spanien, vil helt sikkert være i deres rette element i Andalusien – næsten en femtedel af det andalusiske landskab er beskyttet som nationalparker, hvilket har sikret en sund og farverig flora og fauna samt nogle fænomenale vandreruter. Mens I er i området, bør I også prøvesmage den fine sherry, der fremstilles her.

Længere inde i landet finder I Sevilla, hvis arkitektur vidner om byens lange historie, og her ligger romerske ruiner, mauriske monumenter og moderne huse side om side. Gå ikke glip af det smukke Alcázar-palads og den enorme Metropol Parasol, som efter sigende er verdens største bygning fremstillet i træ, og hvorfra I kan få en imponerende udsigt over byen. Næste stop er Cordoba, hvis største trækplaster er den betagende Mezquita-moské. Byen var engang det muslimske Spaniens hovedstad, og selvom byen er et mekka for historie- og kulturentusiaster med sine betagende muslimske og jødiske kvarterer, så er her også god mulighed for at deltage i byens festligheder i foråret og forsommeren. Den sidste af de større andalusiske byer er Granada, hvor tusindvis af besøgende hvert år strømmer til for at se Alhambra, byens mauriske palads fra det 14. århundrede. Granada er et finurligt miks af historiske skønheder og moderne skampletter, men en slentretur gennem de krogede gader byder på den ene overraskelse efter den anden – gadekunst, hvælvede arkader og hyggelige tapasbarer ligger bare og venter på jer!

Udover den andalusiske kyst findes der mange velbesøgte, solrige øer, hvor I helt sikkert vil få en skøn solferie. De mest kendte er nok Mallorca, De Kanariske øer og Ibiza, som hver har deres eget udtryk og dedikerede fanskare. De fleste øer har fine strande, azurblåt hav og et flot klippe- eller klitlandskab, men nogle øer er bedre kendte for deres festlige tilgang til livet (såsom Ibiza), forkærlighed for en aktiv ferie (såsom Lanzarote) eller gode dykkermuligheder (såsom tenerife). Så rejser I til Spanien for at få jer en afslappende øferie, er der et stort udvalg at finde blandt de spanske øer afhængigt af, hvilken slags ferie i Spanien I er på udkig efter.

Det spanske køkken

Udover de lækre sandstrande er der mange, der især glæder sig til at gå ombord i spanske delikatesser.

Tapas, tapas og tapas – godbidder i små skåle og tallerkener er nok det, de fleste kender det spanske køkken for.

Med et mildt og varieret klima og en passion for gode råvarer er der masser af gode, kulinariske grunde til, at folk rejser til Spanien. Med ca. 1 bar eller restaurant per 129 spaniere står det klart, at mad og drikke er en vigtig del af spansk kultur. Selvfølgelig skal I have tapas, men glem ikke at fordybe jer i den spændende madkultur, der varierer fra region til region. Hver region har deres egne signaturretter, som kan få selv den meste kræsnes tænder til at løbe i vand. I Catalonien ligger der flere 3-stjernede Michelin-restauranter, og det spanske køkken kendetegnes ved sin brug af svinekød, fisk, pølser og charcuteri, ost, friske eller grillede grøntsager samt fyldige, cremede desserter. I Barcelona vil enhver foodie kunne fryde sin gane med catalanske tapas og retter som esqueixada, pa amb tomaquet og creme catalan, og i de galisiske egne skal I klart prøve pulpo a la gallega, som er blæksprutte stegt med olivenolie og paprika. Andre kendte spanske retter, som I kan glæde jer til, er f.eks. den kolde tomatsuppe gazpacho, den mangfoldige paella, charcuteri og pølser såsom serranoskinke og chorizo, de søde og sprøde churros (som spises til morgenmad med flydende chokolade!), og meget, meget mere.

Så glæd jer til nogle skønne rejser til Spanien – for med så spændende og varieret et land er ét besøg helt sikkert ikke nok!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice