8 Tilbud

Rejser til Polen

Hvad end I er til historie, kultur, wellness eller natur, så er en ferie i Polen værd at overveje. Hos TravelBird tilbyder vi et bredt udvalg af rejser til Polen.
Valgte filtre:
8 Tilbud
Filtre Ryd

Rejser til Polen lokker med historie, kultur og gastronomiske fristelser. Uanset hvilken type ferie I foretrækker, skal jeres ferie i Polen nok blive uforglemmelig!

Østeuropa er et hit blandt danskere, der vil på et weekendophold eller og det især Polens storbyer Warszawa og Krakow, der er populære storby-destinationer. I disse byer kan I opleve storbystemning med de mange restauranter og caféer, shopping og kulturtilbud. Er I interesserede i historie, vil I elske Krakow, der er en af de få polske byer, der slap helskindet fra 2. Verdenskrig, og som byder på smukke brostensbelagte gader prydet med farverige, historiske bygninger. Det kan bestemt også anbefales at tage på en udflugt til den berygtede koncentrationslejr Auschwitz, der ligger godt en times kørsel fra Krakow. Her kan I se bygningerne og hegnene, som de stod dengang, og få et indblik i livet som fange i lejren.

Badeferie er måske ikke det, man umiddelbart forbinder med rejser til Polen, men landet har faktisk op til flere populære badebyer med flotte sandstrande på Østersøkysten. I sommermånederne er badevandstemparaturen i gennemsnit på 17-21 grader, så det er ganske forståeligt at familier flokkes til Polens strande om sommeren.

Rejser til Polens storbyer

Danskerne rejser til Polen som aldrig før, og det er især de større byer, der trækker. Her kan I opleve spændende historie, masser af shopping og et skønt natte- og kulturliv.

I hovedstaden Warszawa finder I et væld af seværdigheder og kulturelle tilbud, mens Polens smukkeste by Krakow byder på fantastiske middelalderbygninger. Måske en tur i påskeferien kunne friste?

Polens hovedstad Warszawa har meget at byde på, især for de historisk interesserede. Tag på en slentretur gennem den gamle bydel, hvor I kan opleve smuk arkitektur, hyggelige sidegader og et væld af restauranter. Lær mere om byens barske historie på Museet for Opstanden i Warszawa, der handler om Warszawas opstand mod tyskerne under 2. verdenskrig. Hvis I er interesserede i astronomi, anbefales det desuden at besøge Kopernikus-centeret, hvor I kan høre om, hvordan denne berømte polak fandt frem til, at jorden drejer rundt om solen – og ikke omvendt.

På en miniferie til Polen kan I besøge hyggelige Krakow, der er en af de ældste byer i Polen. Her kan I blandt andet opleve Krakows markedsplads, Rynek Glowny, der er omgivet af smukke bygninger, og som er en af Europas største markedspladser. På pladsen finder I også markedshallen Sukieniece, hvor I kan nyde den herlige stemning og købe klassiske polske varer, håndlavede figurer, ravsmykker, tøj og souvenirs. Sørg også for at besøge Wavel-slottet, den kongelige residens indtil det 17. århundrede, der ligger på en bakke ved breden af Wisła-floden og byder på fascinerende arkitektur og spændende historiske udstillinger.

Strand og afslapning

Er I til sol og strand er der såmænd også mulighed for det, når I rejser til Polen.

Den nordlige del af Polen er kendt for sin smukke natur og for at have et mildt klima året rundt. Her kan I nyde det alsidige landskab med brede sandstrande, høje klipper og grønne skove.

Tag for eksempel til den dejlige ø Wollin, der ligger i Østersøen. Her kan I tage på vandretur i nationalparken, hvor I kan være heldige at spotte en bison, eller gå en tur i badebyen Świnoujście, der med sin hyggelige strandpromenade altid er et besøg værd! I Świnoujście finder I Polens bredeste strande og det varmeste badevand på den polske side af Østersøen. Har I lyst til at tage på en rejse tilbage i tiden, kan I lægge vejen forbi Wollin under vikingefestivalen, der finder sted hver sommer.

Polsk gastronomi

Polen er måske mest kendt for sin vodka, men det er nu også værd at udforske den traditionelle polske kogekunst.

Det traditionalle polske køkken består af tunge bonderetter, hvor der ikke sparres på fedtprocenterne. Er I vilde med fed mad, bør I tage på en rejse til Wien, hvor I kan spise dejlig mad samt erfare den smukke by.

Blandt de klassiske polske retter findes kartoffelpandekager, supper og de såkaldte pierogi, der er dumplinger med enten et sødt eller salt indhold. Har I lyst til at udforske den polske gastronomi, kan det anbefales at gå på opdagelse i boderne med street food, der er at finde i de større byer. Er I afsted i de koldere måneder, må I ikke gå glip af en kop varm, polsk chokolade, der ofte serveres med likør for at give lidt ekstra varme i kroppen.

Jeres ferie i Polen er naturligvis ikke komplet uden en smagsprøve på Polens berømte vodkaer, som I finder et bredt udvalg af på de polske barer og værtshuse. Vodka er faktisk så populær en drik i Polen, at der er et vodkamuseum i byen Lancut, og der er tilmed planer om at åbne et museum dedikeret til de stærke, polske dråber i Warszawa i 2017.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice