1 tilbud

Rejser til Nepal

Betagende bjerge, storslåede templer og farverig kultur. TravelBirds rejser til Nepal vil udentvivl bringe beundringsværdige historier med hjem.
Se mere:
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Fortryllende Nepal!

Ved foden af mageløse Himalaya ligger Nepal. Et land der i sandhed fortryller og overrasker besøgende med sin smukke natur samt rige kultur og historie. Måske I ikke er ligeså bekendt med rejser hertil, som eksempelvis rejser til Cambodia, men lad os lave om på det. Vidste I eksempelvis at Nepals flag, er det eneste flag i verden som ikke er rektangulært? Det består derimod af to sammensatte trekanter, hvorpå der er afbildet en måne og sol. På rejser til Nepal kan I opleve alt fra smukke templer, flotte pladser til eksotisk regnskov og bjergtoppe som skyder op i landskabet. Faktisk bliver Nepal ofte omtalt som Asiens Amazonas, som I kan opleve på en rejse til Brasilien og det er altså med god grund!

Landets hovedstad, Kathmandu, er hertil også et vaskeægte pulserende og levende museum, som gemmer på et utal af både historiske og kulturelle skatte. Er I vilde med fantastiske verdensarvs vidundere, så vil I uden tvivl finde jer til rette i Nepal. Landet kan nemlig prale af at være det land i verden med den største koncentration af disse. Faktisk gemmer hovedstaden i sig selv på hele 7 forskellige verdensarvs vidundere fra UNESCOs verdensarvsliste. Som om det ikke var nok, bliver Nepal også betragtet som fødested for selveste Buddha! Ja den er god nok. Lord Buddha blev angiveligt født i Kapilvastu, Lumbini 623 år f.Kr, og stedet er i dag et af de helligste steder for buddhister.

Uanset hvad I søger, indbyder Nepal til et utal af vidunderlige oplevelser og en ting sikkert: det bliver en drømmerejse, som I aldrig vil glemme! Rigtig god rejse!

Enestående natur

Mageløse bjerge og tropisk regnskov

Siger man rejser til Nepal, siger man samtidig også natur fyldt med oplevelser. Hvad end I ønsker at gå på opdagelse inde i den frodige regnskov eller i Himalayabjergene, så kan I det her! For landet byder nemlig på mageløse bjerge, ligeså vel som rejser til Peru gør. Besøg Chitwan National Park, som kan kalde sig selv for Nepals ældste nationalpark. Parken blev oprettet i 1984, og har siden da landet en plads på UNESCOs verdensarvsliste, da parken byder på en helt unik og ikke mindst utrolig flora og fauna - heraf kommer muligvis navnet Chitwan, som betyder ‘junglens hjertet’. Parken bliver ofte omtalt som en af de bedste i hele Asien for at opleve dyreliv, og vi kunne ikke være mere enige. Oplev her hele 544 arter af fugle, mange forskellige aber, og hvis I er heldige, det famøse indiske næsehorn, leoparder, dovendyr og den helt særlige bengalske tiger. Tag på vandretur her I nationalparken, det bliver med garanti en uforglemmelig oplevelse fyldt med fantastiske ferieminder!

Læg også vejen forbi Pokhara, som er kendt for naturskatte i form af maleriske søer og imponerende grotter. Oplev den vidunderlige solopgang over Annapurna-bjergene fra Poon Hill - uden tvivl en helt uforglemmelig oplevelse. Udsigtspunktet ligger i 3200 meters højde, som kræver lidt vandring, men vi garanterer jer at synet, som der venter på jer, er alle anstrengelserne værd.

Kunne I tænke jer at opleve en af de vidunderlige søer området byder på, så skal I tage til Phewa Tal. Her kan I gå en tur rundt langs søen, mens I beundre de små traditionelle træbåde. Tag også ud at ro på søen selv, eller giv jer i kast med vandsport; mulighederne er mange! Oplevelsesværdigt er det også at besøge grotten Gupteswar Gupha. I grotten venter der jer mageløse oplevelser - blandt andet løber der herinde et vandfald. Eller hvad med at besøge Seti-floden hvor I kan tage på en helt fantastisk raftingtur?

Massevis af kulturskatte

Smukke templer: det er Nepal!

Foruden naturskatte, byder Pokhara også på masser af kulturskatte. Tag turen fra Phewa søen til fredstempelet, hvor I kan opleve den buddhistiske stupa Peace Pagoda. Fra templet kan I samtidig også opleve en helt fantastiske udsigt udover Pokhara og Phewa Lake, mens I lader batterierne op med en lille forfriskning. I området har I også mulighed for at opleve det majestætiske Barahi-temple, som ligger på en ø midt i Fewa-søen. I skal derfor med båd for at nå herud ud, og foruden at beundre det smukke tempel, har I ligeledes mulighed for at beundre søen, naturen og ikke mindst bjergene.

Kan I ikke få nok af spektakulære templer, er det klart et must at slå vejen forbi Patan. Her kan I udforske Hiranya Varna Mahavihar, oftest kaldet det gyldne tempel. Templet er prydet med fantastiske udsmykninger! Eksempelvis kan I her beundre to store messing-elefanter samt de mange fine træskærerier templet dækkes af. I Patan finder I også den ikoniske Durbar-plads, som byder på både kongeslot, regeringsbygning og massevis af templer. Uanset i hvilken retning I vender blikket, bliver det mødt af smukke udsmykninger og udskæringer! Pladsen prydes også af flere forskellige figurer, og det mærkes nemt, hvordan hele pladsen emmer af historie!

Gå også på opdagelse ved det berømte pilgrimssted Devghat, som er hjemsted for smukke templer og huler dedikeret til hinduistiske guder. I Devghat mødes de to floder Kali Gandaki og Trisuli*, som af hinduerne betragtes som et af de allerhelligste steder. Denne historiske by er af god grund også at finde på UNESCOs verdensarvsliste, og den bedste måde at opleve den på, er ved at spadsere op og ned af gaderne, som omkranses af ashrams og templer!

Kathmandu

Kulturskatte, byliv og gastronomi

Fantastiske Kathmandu. Nepals vidunderlige hovedstad. Her finder I et utal af kulturskatte spækket med ældgamle templer, helligdomme og ikke mindst omkringliggende fascinerende landsbyer. Vælger I på jeres rejse til Nepal at lægge vejen forbi landets hovedstad, er det uden tvivl et must at besøge den helt vidunderlige Bodhnath-stupa. Denne stupa er den største i hele Nepal og samtidige også det helligste tibetanske temple uden for Tibet. Oprindeligt bygget i 500-tallet og siden hen restaureret gennem flere omgange, vil I blive betaget af den smukke stupa med sin gyldne top og malede øjne. Dette vidunderlige bygningsværk måler hele 36 meter i højden og 104 meter i omkreds. Rundt omkring stupaen vil I finde små hyggelige butikker, restauranter og souvenirbutikker som I kan gå på opdagelse i.

Kunne I tænke jer er dykke ned i autentisk nepalesisk byliv, så skal I besøge kvarteret Thamal. Her ligger forretninger side om side med markedsboder, og vi garanterer jer, at I her kan finde alt hvad hjertet begærer. Her er rig mulighed for at gå på opdagelse mellem de mange finurlige varer - eksempelvis kan I her købe fossiler fra Himalaya. Området byder også på flere små lokale caféer og restauranter, hvor I kan lade op inden I begiver jer videre ud på opdagelse.

Selvom Nepal langt fra er lige så kendt for sin gastronomi som sine asiatiske nabolande, skal I da ikke gå glip af at smage på den. Faktisk svarer mange når de bliver spurgt, hvordan maden smagte under deres rejse til Nepal, at de ikke erindrer maden! Men Nepal gemmer dog på et par retter som I bør smage undervejs på jeres rejse i Nepal. En klassisk nepalesisk ret er Dal Baht, som mange nepalesere spiser både morgen, middag og aften. Retten består af enten ris eller korn med stegte grønsager, linsesuppe og en variant af kød. På menukortet kan I også støde på retten momo, der består af fars indpakket i dej, og som bedst kan beskrives som en nepalesisk udgave af dumplings, som I måske har smagt på en rundrejse i Kina.

Rejser til Nepal byder på massevis af vidunderlige oplevelser. Hvad end I søger majestætiske landskaber, kulturskatte eller et anderledes og finurligt byliv, så findes det her. Book jeres næste rejse med TravelBird nu!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice