7 Tilbud

Rejser til Malta

Solskin, lækre strande, kulturarv, seværdigheder og et festligt natteliv — tag med TravelBird på en af vores skønne rejser til Malta og oplev øens mange facetter.
Valgte filtre:
7 Tilbud
Filtre Ryd

Rejser til Malta har været populære hos solhungrende turister siden 1960'erne, men den lille ø har meget mere at byde på end blot sol og strand.

Med sine 316 km² er Malta et af verdens mindste og tættest befolkede lande, men ikke desto mindre er der omkring 1,5 millioner turister, der besøger øen hvert år. Det er især Maltas alsidighed, der gør det til en yndet feriedestination, og hvad end I er på udkig efter en ferie med dasen, aktiviteter eller sightseeing, og all inclusive så er denne middelhavsø ideel.

Malta rejser også danskerne til i stor stil, og faktisk var øen intet mindre end forfatteren Dan Turélls foretrukne feriemål. Det var naturligvis også her, han fandt inspiration til og skrev den prisbelønnede krimi "Mord på Malta". Selvom bogen efterhånden har en del år på bagen, stemmer en del af stedsbeskrivelserne fortsat den dag i dag. Tager I "Mord på Malta" med på ferien, har I således både en god krimi at slappe af med i liggestolen og en guide til at gå i Onkel Dannys fodspor i feriebyen Mellieha.

Maltas placering midt i Middelhavet betyder et mildt klima og masser af solskinstimer. Øens beliggenhed har desuden bidraget til den fascinerende historie, hvor en lang række forskellige folkeslag gennem tiderne har sat deres præg. Øen har blandt andet været styret af korsfarere, fønikere, romere, arabere, franskmænd og briter, hvilket selv nu om dage afspejler sig i øens kultur og det maltesiske sprog. Selvom rejser til Malta for mange turisters vedkommende handler om at dase på stranden, så er der bestemt også masser af historiske og kulturelle seværdigheder, det kan anbefales at udforske.

Strande og dykning

Rejser til Malta er populære blandt børnefamilier, der gerne vil have sol og strand på ferien, men også blandt dykkere er øen et yndet charterrejse og feriemål.

Malta er kendt og elsket for sine fine badestrande og det krystalklare vand. Hvad end I vil plaske i vandkanten med familiens yngste eller på dykkereventyr, så er dette det rette sted at tage til. Selvom Tropical Islands i Tyskland er fantastisk, er der nu ikke noget som den rigtige vare.

De bedste og mest børnevenlige strande er at finde på det nordlige Malta, hvor man skal langt ud, inden vandet bliver dybt. Besøg for eksempel den 800 meter lange strand i bunden af Mellieha Bay, der er Maltas længste sandstrand med masser af sjove aktiviteter for vandhunde i alle aldre. Her kan I prøve alt fra windsurfing og paragliding til en tur med bananbåd eller vandcykel. Fra Mellieha Bay kan I også tage på forskellige bådture, og det kan især anbefales at tage en tur til naboøen Cominos blå lagune. Vil I gerne styre uden om de store horder af turister, kan I tage til en af Maltas mere isolerede klippestrande såsom Gneja Bay, der ligger på den nordvestlige kyst.

Malta er kendt for at være et af de bedste steder i Europa at snorkle og dykke. Det krystalklare vand med et væld af undersøiske huler, koralrev, farverige fisk og skibsvrag gør det til et yderst interessant sted at dykke. Hvad end I er begyndere eller mere øvede, så er Malta et ideelt sted at dykke. Den høje sigtbarhed og det rolige vand er perfekt for begyndere, mens mere erfarne dykkere kan udforske spændende huler og tunneller på nogle af de mere udfordrende steder.

Maltas historiske skatte

Når man rejser til Malta er det svært at komme udenom øens mange spændende seværdigheder.

Malta byder sin begrænsede størrelse til trods på hele tre steder, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Faktisk er Maltas hovedstad Valletta optaget på listen, og det er ganske forståeligt, for byen er et vaskeægte historisk skatkammer. Hvis I er interesserede i kunst og historie, må I ikke gå glip af St. Johns Co-Katedral, der er Vallettas absolutte stolthed. Katedralen er måske ikke så imponerende udefra, men indenfor er der en sand fest for øjnene med den pompøse udsmykning, der er at finde i hver en afkrog. Her kan I beundre de overdådige loftsmalerier, de mere end 400 marmorgravsten i gulvet og ikke mindst den prægtige altertavle malet af Caravaggio. I Valetta finder I også spændende museer, såsom nationalmuseet for arkæologi og krigsmuseet samt det flotte operahus og Stormesterens storslåede palads. Det er ikke for ingenting, Valletta er blevet udråbt til Europas Kulturhovedstad i 2018!

Malta er også berømt for sine forhistoriske megalittempler, der stammer fra år 3600 til 700 f.v.t. Nogle af disse enestående megalittempler kan opleves ikke langt fra Valetta i form af det flotte Tarxien-tempelkompleks. Komplekset er det største og bedst bevarede på Malta og er især kendt for sine detaljerede udsmykninger. Besøg også det underjordiske nekropolis, Ħal-Saflieni Hypogeum, som er det eneste kendte underjordiske tempel fra forhistorisk tid i verden. Det labyrintiske tempel er en populær turistattraktion, og da der kun bliver lukket 80 personer ind per dag, er det en god idé at bestille billetter i god tid.

Maltas gastronomi

Det maltesiske køkken er kendetegnet ved sine rustikke og sæsonprægede retter

Rejser til Malta byder på gastronomiske lækkerier fra middelhavsregionen blandet med inspiration fra det sicilianske og nordafrikanske køkken.

Blandt de traditionelle maltesiske retter finder I fisketærte, den siciliansk-inspirede pastaret timpana og kaninragout, der er øens uofficielle nationalret. På jeres rejse til Malta er det et must at besøge en af fiskerestauranterne – på Malta kan I nemlig sætte tænderne i noget af Middelhavets bedste fisk! Melder tørsten sig, kan I snuppe en Cisk Lager, en lokal øl, som malteserne drikker i stor stil. Prøv også en Kinnie, der er en forfriskende sodavand bestående af appelsiner og en aromatisk krydderiblanding.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice