1 tilbud

Rejser til Madeira

Er den frodige natur, de afslappende strande og det hyggelige bymiljø noget for dig? Så book en af TravelBird's rejser til Madeira.
Se mere:
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

En frodig og bjergrig perle

Velkommen til ø-paradiset Madeira. Denne fantastiske portugisiske ø-gruppe med hovedøen af samme navn ligger placeret ud for Afrikas kyst i det fantastiske Atlanterhav. Fyldt med en frodig natur og milde temperaturer året rundt, indbyder Madeira til en helt fantastisk ferie i vidunderlige omgivelser - øen omtales endda ofte som Atlantens perle. Madeira byder både på helt spektakulære vandreruter med udsigt ud over bjerglandskabet og det intense blå hav. En rejser til Madeira bliver uden tvivl en vidunderlig oplevelse fyldt med fantastiske ferieminder!

En oplevelsesværdig natur

Frodig og helt fantastisk

Kan I ikke få nok af helt fantastiske landskaber, så er I kommet til det rette sted! Rejser til Madeira byder nemlig på masser af det! Madeira blev skabt af et vulkanudbrud for over 20 millioner år siden. Dette har resulteret i et helt unikt landskab fyldt med kontraster mellem frodige, grønne bjerge med subtropisk beplantning og stejler klipper og kløfter, der rammes af det brusende hav.

I jeres udforskning af naturen, bør I lægge vejen forbi det maleriske bjerg Pico do Arieiro, som er et must for naturelskere. Dette vidunderlige bjerg ligger centralt placeret på øen og tårner hele 1818 meter op i vejret. Udsigten her kan nærmest ikke beskrives, men skal oplevelse! Vi giver det nu alligevel et forsøg. Den helt vidunderlige udsigt I kan opleve her varierer nemlig fra dag til dag - på en klar dag kan I spejde ud over den skønne ø, hvorimod I på en skyet dag, vil kunne betragte skyerne fra oven, samt se de mange bjergtinder hæve sig i det fjerne. På toppen af det majestætiske bjerg har I mulighed for at slå jer ned på den lille café, hvor I kan tanke op. Fra toppen af Pico do Arieiro har I mulighed for at tage på en række smukke vandreture til de nærliggende bjerge, hvilket klart er en oplevelse værd!

Også naturområdet Ponta de São Lourenço, som ligger på den østlige del af Madeira, indbyder til helt fantastiske vandreture. Når I bevæger jer rundt på en vandretur her, vil I kunne opleve et helt unikt farvespil i bjergsiderne, som tydeligt vidner om Madeiras vulkanske oprindelse. Kontrasten mellem de farverige bjergvægge, den grønne vegetation og det dybblå hav, tillader en helt fantastisk naturoplevelse som i sandhed er en fryd for øjnene.

Grundet øens vulkanske oprindelse er kysterne karakteriseret af klipper. Øen har derfor ingen naturlige sandstrande, men byder derimod på hvad de selv omtaler som ‘naturlige pools’, som gemmer sig mellem klipperne. Rundt om på øen vil også I finde at der er anlagt strande, så I ivrige badegæster har rig mulighed for at hoppe i bølgen blå. En exceptionel flot og naturlig sandstrand kan I dog finde på naboøen Porto Santo, som kun ligger en smuttur væk i båd. Bevæger I jer ud på havet har I mulighed for at støde på et utal af hvaler - heriblandt delfiner.

Madeira byder på lidt af det hele

Historie, kultur og byliv

Foruden den underskønne natur, byder rejser til Madeira også på massevis af andre forskellige oplevelser som I kan se frem til. Besøg øens hovedby Funchal, hvor I kan bo på hotel, og få et unikt indblik ind i øens historie. Funchal har ca. 100.000 indbyggere og er placeret på den sydlige del af øen, omgivet af klipper på den ene side og Atlanterhavet på den anden. Øen har godt og vel været beboet siden portugiserne ankom hertil i 1400-tallet, og i 1508 blev Funchal officielt udnævnt til by. Byen kan siges at minde om Lissabon, og I har her rig mulighed for at besøge de lokale markeder, interessante museer eller blot indsnuse den atmosfæriske stemning. I den gamle bydel finder i den smukke kirke ‘Igreja de Nossa Senhora do Monte’, som foruden sin fantastiske arkitektur, vidner om øens portugisiske rødder. Kirken, som blev opført tilbage i 1700-taller ligger højt placeret, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt ud over byen. Omkring kirken ligger der en smuk botanisk have, som I efter besøget kan gå en tur i. Haven er fyldt med massevis af tropiske planter - eksempelvis de specielle dragetræer.

Tæt ved kirken har I mulighed for at stige ombord i Monte-svævebanen som er et must et Funchal. Svævebanen vil tage jer op, højt over byen, hvorfra I kan nyde den helt fantastisk udsigt - der både byder på by, hav og bjergrigt landskab. Turen er en dejligt afbræk, hvis I fødderne er blevet lidt ømme på en af de mange vandreture Madeira byder på, eller efter at have spadseret rundt i byen!

Byen gemmer også på en lang række museer, hvor I blandt andet kan besøge det fantastiske museum Universo de Memórias João Carlos Abreu. Dette museum gemmer sig i et townhouse, der er blevet restitueret og omdannet til et museum fyldt med en historisk samling af artefakter. Byen byder også på en række finurlige specialmuseer, som indbyder til gode oplevelser - besøg eksempelvis Madeiras hvalmuseum, eller hvad med Madeira Film experience, hvor I får et anderledes indblik ind i ø-gruppens historie end på de typiske museer.

Gastronomi

Samsurium af råvarer

Maden på Madeira tilbyder det bedste af middelhavs gastronomien, tilsat lækre og eksotiske krydderier fra Afrika. Grundet sin placering midt i Atlanterhavet, vil I på Madeira finde udsøgte fisk- og skaldyrsretter, som kan få mundvandet til at løbe ved selv de fleste. Specielt espada (oftest omtalt som sabel-fisken), er en yderst delikat og smagfuld fisk, som I bør smage på jeres rejse til Madeira. Nyd eksempelvis jeres espada sammen med stegte bananer og en sauce lavet af lokale passionsfrugter. Smag også på ‘Bolo do caco’, der er en sand portugisisk klassiker og som indtages i store mængder på Madeira. Bag det portugisiske navn, gemmer der sig en speciel form for pandebrød, som er lavet på søde kartofler, hvilket giver brødet en lettere sødlig smag. Mums! På Madeira vil I lægge mærke til at specielt hvidløg og persille er nogle af de vigtigste ingredienser i maden - persille- eller hvidløgssmør serveres eksempelvis næsten altid til jeres Bolo do caco.

Foruden de mange fisk- og skaldyrsretter, kan I også sætte tænderne i lokalt produceret kød, grøntsager samt et utal af eksotiske og saftige frugter. Foruden passionsfrugt og bananer af en helt specielt sort som kun gror på Madeira og er mindre og mere syrlige, vokser der i øens milde klima også papayaer, avocadoer, abrikoser og citrusfrugter i alle udformninger.

På en rejse til Madeira kommer I heller ikke uden om den berømte Madeiravin. Vinen kommer både i en sød udgave, hvor I vil kunne ane noter af rosin, nødder og abrikoser, samt i en mere tør variant, der kan minde om spansk finosherry. Specielt for vinen er, at en flaske kan stå åben i op til halvandet år uden at ændre karakter. Nyd vinen til en let appetizer, lækkert måltid, eller til dessert, alt imens I betragter den fantastiske udsigt ud over bjerglandskabet og havet, der bruser i det fjerne.

Rejser til Madeira byder på et utal af forskellige oplevelser fyldt med fantastiske landskaber og ikke mindst lækker mad. En ting er sikkert: Det kan kun blive en helt fantastisk rejse!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice