2 Tilbud

Rejser til Lissabon

Solskin, historie, farverig arkitektur, et festligt natteliv, mangfoldige kvarterer og friskfanget fisk! Alt dette og mere til kan I opleve på en af TravelBirds rejser til Lissabon.
Se mere:
Valgte filtre:
2 Tilbud
Filtre Ryd

I Lissabon rejser de syv høje, som byen er bygget på, sig og giver den smukkeste udsigt, hvor end man vender blikket.

Turister rejser til Lissabon i stor stil, og det er forståeligt. Trænger I til sol på jeres storbyferie som I ikke kan få på eksempelvis en storbyferie i Berlin, og har I allerede været på en storbyferie i Barcelona, så tag på en rejse til Lissabon! Portugals hovedstad er nemlig smuk og fuld af attraktioner for enhver smag, og trænger I til et solrigt afbræk, skal I ikke mere end 20 km udenfor byen, så finder I kilometerlange sandstrande. Der kører tog fra centrum langs med Lissabons kyst, så I kan nemt komme frem til eksempelvis de populære strande Carcavelos og Tamariz.

Når man rejser til Lissabon kommer man ikke udenom de gule sporvogne, der er et af byens vartegn. De charmerende sporvogne kravler op og ned ad Lissabons stejle gader, og er en god måde at komme rundt til de forskellige kvarterer. Tager I en tur med linje 28, kommer I forbi mange af Lissabons highlights. Turen går igennem mange af Lissabons hyggeligste kvarterer, såsom Alfama, Baixa og Estrela, men det er turen op ad den stejle bakke fra Baixa op mod Castelo de São Jorge, som er turens højdepunkt.

Seværdigheder

Portugals hovedstad er en sand kulturel perle og er derfor det perfekte sted til en ferie med sightseeing.

Lissabon menes at være Europas næstældste hovedstad kun overgået af Athen, og heldigvis er der masser af velbevarede historiske seværdigheder, I kan gå på opdagelse i.

Mange forskellige kulturer har også sat sit præg gennem byens lange historie, og det afspejler sig blandt andet i arkitekturen, hvor eksempelvis fransk, spansk, afrikansk og arabisk indflydelse er at spore. De to mest berømte seværdigheder, Jerónimos Klostret og Belémtårnet, er begge optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Jerónimos Klostret er ikke blot smukt og overdådigt, men har også en spændende historie, og den opdagelsesrejsende Vasco da Gama er blandt andet begravet her.

Rejser til Lissabon er også populære blandt kunstinteressede. Nationalmuseet for Antik Kunst har en imponerende samling af kunstværker fra middelalderen frem til starten af det 19. århundrede, og her kan I beundre såvel portugisiske som europæiske maleres mesterlige værker. Er I til kunst af nyere dato, kan det anbefales at besøge Museu Coleção Berardo, hvor I kan se malerier af blandt andre Dalí, Picasso, David Hockney og Andy Warhol. I Lissabon finder I også en lang række trendy gallerier, hvor I kan se, hvad der rører sig på den portugisiske såvel som den internationale kunstscene. Selvom en sommerferie i Danmark har sin charme, er der altså bare noget helt specielt over Lissabon.

Lissabons kvarterer

Lissabon er kendt for sine mange kvarterer, der hver har sin charme og seværdigheder.

Alfama er navnet på Lissabons ældste kvarter, der med de smalle brostensbelagte gader og prægtige bygningsværker danner den perfekte baggrund til skønne feriefotos.

På en gåtur gennem Alfama vil I med garanti føle jer hensat til en anden tid, da både bygninger, de snirklede gader og stemningen fra det gamle Portugal er bevaret. Belém er et andet af Lissabons historiske kvarterer, som især er kendt for sine imponerende bygninger, haver og den gamle havn, hvor mange af det 14. århundredes opdagelsesrejsende stævnede ud fra.

Turister, der rejser til Lissabon for at tage del i byens festlige natteliv, søger gerne mod Barrio Alto. Om dagen er her stille i gaderne, men når mørket bryder frem, forvandles det til byens mest livlige kvarter. På den anden side af de farverige husfacader findes massevis af restauranter, alternative butikker og barer, der har åbent til ud på de små timer. I Barrio Alto kan I også besøge et af de såkaldte fado-huse, hvor musikere fremfører den traditionsrige og melankolske fado-musik.

Gastronomi

I Lissabon kan I spise og drikke godt, for gode fødevarer og vine er noget byens indbyggere sætter højt.

Lissabons gastronomi bærer præg af den korte afstand til havet, og fisk og skaldyr er derfor en særdeles yndet spise, ligesom også er tilfældet på en storbyferie til Rom.

I det traditionelle køkken er fiskeretter også godt repræsenteret, og på de fleste af byens restauranter kan I forvente at se grillede sardiner, fiskefrikadeller og naturligvis den portugisiske nationalret, Bacalhau, på menukortet. Bacalhau er saltet og tørret torsk, som eftersigende kan tilberedes på lige så mange måder, som der er dage i året.

Får I lyst til lidt til den søde tand, skal I slå et smut forbi den traditionsrige konditori Pasteis de Belém, hvor der siden 1837 er blevet langet tærter af samme navn over disken. Konditoriets kendte Pasteis de Belém er lavet efter en hemmelig opskrift, der oprindeligt stammede fra munkene i Jerónimus Klosteret, og som siden er gået I arv fra generation til generation. Hvis I rejser til Lissabon om efteråret eller vinteren, må I endelig ikke gå glip af den populære snack ristede kastanjer, der sælges på gadehjørnerne i de koldere måneder.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice