1 tilbud

Rejser til Kroatien

Skønne strande, historiske byer, et lækkert middelhavskøkken og masser af sol - Kroatien er det perfekte sted at holde sommerferie. Tag med TravelBird på en af vores dejlige rejser til Kroatien.
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Danskerne rejser til Kroatien som aldrig før, og det er formentlig især den bagende sol, de dybblå bølger og det rolige tempo, der trækker.

Dog er der mange andre gode grunde til holde sommerferie i Kroatien. Landet har en flot natur, en gæstfri befolkning, historiske byer og ikke mindst kulinariske oplevelser i særklasse. Faktisk er der så skønt i Kroatien, at 56% af kroaterne vælger at holde ferie i deres eget land. Og er I helt vilde med at køre gennem Europas fantastiske lande, anbefaler vi jer en kør-selv-ferie til Kroatien!

Kystlinjen er intet mindre end 1800 km lang, så det er bare med at vælge, hvilken af de mange skønne kystbyer jeres Kroatien ferie skal gå til. En tur til Kroatiens adriaterhavskyst byder eksempelvis på betagende strande og en helt uforglemmelig natur præget af uendelige fyrretræsskove og brede blomsterenge. Og som en bonus har Kroatien nogle af de billigste strande i Europa! Foruden byerne omkring fastlandskysten anbefales det at besøge de idylliske øer i den kroatiske Kvarnerbugt. En af øerne, Losinj, har i gennemsnit intet mindre end 300 solskinsdage om året og er derved et af de mest solrige områder i Europa. Og når ja... så er landet også den oplagte destination for en familieferie!

Historie

I Kroatien er hele 7 steder optaget på UNESCO's Verdensarvsliste, og historieinteresserede fra hele verden flokkes derfor hertil.

Overalt i Kroatien finder I kulturelle skatte i form af historiske bygninger og pladser med synlige spor fra romertiden.

Hvis I rejser til Kroatien for opleve historie og kultur, anbefales det at besøge Dubrovnik, der i dag er kendt for sin underskønne gamle bydel. I det historiske kvarter finder I spektakulære paladser, kilometervis af fortryllende promenader og en atmosfærefyldt havnefront. Dubrovniks gamle bydel har lagt kulisse til den populære TV-serie Game of Thrones, og er I ægte fans, er en guidet Game of Thrones-tour et must.

Den livlige by Split byder også på spændende attraktioner. Besøg eksempelvis det antikke Diocletians Palads, der blev bygget af den romerske kejser Diocletian i det 4. århundrede e.v.t., og som den dag i dag udgør Splits centrum.

Smuk natur

Er I vilde med at vandre og udforske den forunderlige natur, er en ferie i Kroatien ideel.

Rejser til Kroatien byder på mere end strand og solskin, og for naturentusiaster er der mange flotte steder at udforske.

Kroatien lokker med massevis af vandreruter i både bjerge og langs kysten. Tag eksempelvis til den smukke Plitvice Nationalpark, som består af 16 imponerende søer og frodige skove, eller nationalparken Kopački Rit, der er et af Europas største vådområder med 293 forskellige fuglearter.

Mod syd finder I en af Kroatiens mindre kendte øer, Mljet, der absolut er et besøg værd. Her kan I solbade på de idylliske sandstrande, svømme i de turkisfarvede saltvandssøer og gå på opdagelse i øens tætte skove.

Gastronomi

Glæd jer til at smage på Kroatien!

Hvis I rejser til Kroatien, kan I glæde jer til at smage på lækkerier som friskfangede fisk, blæksprutte og skaldyr, olivenolie og solmodne grøntsager.

Kroatiens havnebyer og øer er kendte for deres ualmindeligt gode fisk og skaldyr, som fanges lokalt, og derfor sælges helt frisk til en yderst fornuftig pris. I Kroatien er prisniveauet generelt lavt, og det er derfor muligt at spise godt til billige penge. Desuden byder de populære kystbyer på et utal af restauranter, så der er masser af muligheder for at få smagt på kroatiske specialiteter.

På den kulinariske front har kroaterne ladet sig inspirere af deres naboland Italien, og på rejser til Kroatien kan I derfor se frem til at mæske jer i lækre pizzaer, pastaretter og is. Det er især fisk og skaldyr kroaterne ynder at benytte i deres italienskinspirerede retter, og disse lækkerier er at få på ethvert gadehjørne.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice