32 Tilbud

Rejser til Italien

Bella Italia! Hvad end I vil på storbyferie, slappe af i de historiske kurbyers termiske bade eller svømme i Adriaterhavet, så er der noget for alle på en rejse til Italien!
Valgte filtre:
32 Tilbud
Filtre Ryd

Italien er et af danskernes foretrukne rejsemål, når ferien skal stå på sol, strand og livsnyderi. Støvlelandet har noget for alle, hvad end man vil se de historiske storbyer, dase på stranden, nyde det toscanske landskab eller tage på en ferie til Rom.

Italienerne lever ‘la dolce vita’, og det længes vi danskere også efter, når klokken slår ferietid. I år besluttede hele 16% af danskerne sig for at tage en skøn rejse til Italien, og selv dem, som blev hjemme, kunne ikke modstå fristelserne fra det italienske køkken. Og det er ikke så underligt – drømmen om Italien betyder for de fleste en drøm om livsnyderi, velvære, lækker mad og masser af tid til at gøre præcist som man har lyst.

Italien har to helt store trækplastre – det fænomenale køkken og det betagende landskab. Italiens signaturretter er kendt verden over. Sprøde pizzaer, fyldige pastaretter, smagfulde oste og olier, cremede desserter – italienerne er stolte af deres traditionelle kogekunst, og alle råvarer er nænsomt udvalgt og dyrket med omtanke. Italienerne startede “Slow Food”-revolutionen i 1980’erne, og ferier på de såkaldte “agriturismi”, en slags luksuriøs bondegårdsferie, bliver mere og mere populære. Det italienske landskab er i høj grad en af grundene til, at det er lykkedes italienerne at dyrke så gode råvarer. Kør gennem de bølgende vinmarker og olivenlunde, spænd vandreskoene og bevæg jer ud i de vulkanske bjerge, eller slap af på en af de fine sandstrande, mens I lytter til bølgernes skvulpen.

Hos TravelBird har vi året rundt masser af spændende rejser til Italien, og her er noget for alle, hvad end I ønsker et ophold med på sol og strand, gastronomi, storbystemning eller måske en rundrejse. En rejse til Italien er godt for sanserne, godt for helbredet og godt for humøret!

Norditalien

Den nordlige del af Italien lokker med sine betagende Dolomitter, enorme og grønne sø-områder og farverige kystbyer, der klamrer sig til de forrevne klipper.

Det varierede landskab i Italiens nordligste regioner giver uendelige muligheder for forskellige typer ferie – tag op i bjergene, slæng jer på den italienske riviera eller få en masse sjov og spas ved søernes vandsportscentre - ligesom i måske kender det fra rejser til Wien.

Skal I på familieferie til Italien, så er Gardasøen et oplagt rejsemål. Her er masser af sjove aktiviteter for alle aldre, og det naturskønne område omkring søen indbyder til lange vandreture og mountainbiking. Det samme gælder for Como-søen, hvor mange af verdens kendisser holder til om sommeren. Søen er en af Europas dybeste, og området er kendt for sine smukke paladser og villaer, spændende historie og kursteder.

Er I ude efter en helt særlig oplevelse, så kan vi anbefale en lang ferie i Ligurien. Her finder I blandt andet Cinque Terres imponerende og farverige kystbyer, der ligger som perler på en snor langs de stejle klipper. I kan slentre gennem de billedskønne fiskerlejer, prøve kræfter med de kendte vandrestier og smage de friske fisk- og skaldyrsretter. Ligurien er desuden kendt for sine delikatesser som limoncello, pesto og foccacia samt for områdets to udsøgte vine lavet på lokalt dyrkede druer.

Om vinteren flokkes sneglade gæster desuden til den nordlige del af Italien for de flotte skiområder i Sydtyrols bjerge. Her er der plads til afslapning, familiesjov og shopping, og Sydtyrol er derfor et oplagt valg for jer, der ønsker en afslappet og sjov skiferie.

Mellem- og syditalien

Vil I hellere længere sydpå, så byder de midterste og sydlige regioner på en imponerende natur, fine badestrande, maleriske øbyer og Italiens grønne hjerte.

Længes I efter sol og varme, så er de solrige regioner midt i Italien og ved kysten nogle gode bud på en herlig sommerferie.

Især Toscana er en populær feriedestination for dem, der vil have det hele – masser af sol, et udsøgt køkken, uspoleret natur, en smuk og fascinerende kulturarv, historiske bygninger og lækre badestrande. Og selvom Umbrien ikke har nogen kystlinje, så er området bestemt lige så lækkert som Toscana. Umbrien kaldes ikke “Italiens grønne hjerte” for ingenting – især området omkring Monti Sibillini lokker med brusende floder, flotte skovområder samt en rig flora og fauna. Både Toscana og Umbrien er værd at besøge for de mange vin- og olivenmarker, historiske og kunstneriske byer (såsom Firenze, Pisa, Lucca og Gubbio) samt de enestående naturoplevelser.

Vil I gerne tilbringe jeres ferie ved kysten, så er Amalfi-kysten et must. Området kan sammenlignes med Cinque Terre, men hvor Cinque Terre opsøges af vandrefugle, så har Amalfi-kysten længe været en yndet destination for feriegæster, som søger et mere luksuriøst ophold ved kysten. Området byder på flere kulturelle og historiske seværdigheder. Se de smukke haver og villaer i Ravello, tag på en dagstur til Pompeii eller Napoli, eller se de flotte museer i Amalfi eller Salerno. På den modsatte side ligger Apulien, som har en eksotisk kulturhistorie, nogle af Italiens smukkeste strande og olivenlunde med 3000 år gamle oliventræer!

Ej at forglemme er Sicilien, som er kendt for at have en smuk (og aktiv) vulkan, en blodig historie, smukke øgrupper og et køkken i verdensklasse. Gå ikke glip af et besøg til en af Middelhavets perler!

Italiens storbyer

Skal jeres rejse byde på brusende storbystemning, museumsbesøg og shopping, så vælg en rejse til Italiens storbyer!

Det er svært at finde et land med så mange besøgsværdige byer som Italien. Fra Milano og Venedig i nord, til Firenze og Rom i midten og Napoli og Palermo i syd – hver by har sin egen særlige stemning.

Milano er Italiens ubestridte modehovedstad, så er I på udkigt efter gode shoppingmuligheder, så ligger svaret i Milanos myldrende gader. Gå heller ikke glip af den betagende katedral, Duomo, som er udsmykket med hele 3400 statuer og 135 gargoyler. Mod øst ligger magiske Venedig, også kendt som de 100 øers by. Byen er kendt for sit smukke karneval, romantiske gondolture og den absolut betagende arkitektur.

Firenze tryllebinder besøgende med sine elegante haver, katedralen Duomo di Firenze og det imponerende kunstmuseum Galleria degli Uffizi, som blandt andet huser værker af Botticelli, da Vinci og Rembrandt. Hovedstaden Rom er bestemt kronjuvelen i samlingen – spækket med historiske ruiner, fascinerende museer, lækre restauranter, gode shoppingmuligheder og smukke kirker, så er denne storby et must. Brug et par dage på at udforske seværdigheder som Skt. Peterskirken og Vatikanbyen, Colosseum og Forum Romanum, samt de uhyggelige katakomber og den historiske via Appia Antica.

Længere sydpå finder I Napoli. Selvom byen har et blakket ry, så er byen værd at besøge for sine flotte museer, der blandt andet huser nogle af udgravningerne fra Pompeii og Herculaneum, som gik til grunde da vulkanen Vesuv udbrød i år 79. Napoli siges desuden at have Italiens bedste pizza. Det må komme an på en prøve! Og er I på Sicilien, må I lægge vejen forbi øens største by, Palermo. Her mødtes vestlig og arabisk kultur i skøn forening gennem historien, og derfor er køkkenet, arkitekturen og markederne noget helt specielt. Spis jer gennem Ballarò-markedet, lad jer betage af barokkirken Santa Caterina og dyk ned i historien på byens arkæologiske museum.

Besøg detter fantastiske land året rundt. Hvad end I skal på påskeferie, efterårsferie eller sommerferie er Italien en oplagt destination.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice