1 tilbud

Rejser til Island

Rejser til Island byder på alt fra storbyatmosfære i trendy Reykjavik til storslået natur med sprudlende gejsere og det fortryllende nordlys. Flyv med TravelBird afsted til Island!
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Naturen kalder!

Rejser til Island giver enhver naturelsker gåsehud over hele kroppen.

Hvis I er fans af et fænomenalt udendørsmiljø, er Island lige destinationen for jer! Pak rygsækken med godter til jeres vandretur på øen og oplev den betagende natur til fods. Da Islands befolkning kun består af cirka 338.000 mennesker, og et areal på omkring 103.000 km2, er landet det sted i Europa, hvor befolkningstætheden er lavest. Dette forklarer også, hvorfor øen er så naturrig og uberørt. Desuden bor størstedelen af landets beboere i hovedstaden Reykjavik, der byder på diverse kulturelle oplevelser og et hyggeligt bymiljø.

Tag på en uges påskeferie til Island hvor I udforsker det beundringsværdige land på en aktiv ferie til fods. Søger I høj komfort kan I leje en bil, hvorfra det er lettere at komme fra A til B på ingen tid. Start ferien med at besøge de varme kilder, men glem endelig ikke badetøjet derhjemme, for en dukkert i disse naturligt opvarmede kilder er en skøn og uforglemmelig affære. Fortsæt turen til en af de isbelagte gletsjere, der imponerer med sin enorme størrelse og smukke form og farver. Faktisk er det næsten umuligt ikke at få øje på en gletsjer under jeres ophold, da disse fylder omkring 11% af Islands areal. Tilmeld jer en guidet vandretur til gletsjeren Snæfellsjökull, beliggende i vest, eller Vatnajökull-gletsjeren i øst, og kombiner turen med sejlads i en gletsjer-lagune. Nyd også stilheden ved de idylliske fjorde eller studere de majestætiske vandfald hvor det klare vand strømmer afsted. Afslut dagen med synet af nordlyset, der har sin fremtræden fra kl. 21 til kl. 2 om natten - et unikt syn I sent vil glemme! Det er helt legendarisk at ét land kan indeholde så mange kontraster.

Nordlyset fascinerer selv de mest berejste rejsende

Jeres liv er ikke fuldendt før, at I har overværet naturfænomenet minimum én gang i jeres liv.

En helt og aldeles unik oplevelse venter jer på Island! Herfra kan I nemlig beundre det blændende naturfænomen kaldet nordlyset. Brug en aften til at overvære den smukke symfoni af grønne, blå og lilla farver, der maler lysstråler på himlen. Læg jer på jordens bløde flade og få hvert et øjeblik med af denne fantastiske oplevelse. I er aldrig garanteret at se nordlyset på Island, men hvis I vil forøge jeres chancer, er månederne mellem september og marts de mest oplagte at rejse til Island, da der er størst mulig for at opleve det unikke naturfænomen i denne periode. Dette skyldes, at de vigtigste forudsætninger er opfyldt, fordi det fascinerende lys er lettest at spotte i mørke, da farverne bliver mere klare og kraftige. Da Island ligger placeret i den nordlige polarcirkel, vil I kunne overvære nordlyset, når det vender frem efter mørkets frembrud - uafhængigt af hvor I befinder jer på øen. Markér denne ‘must see’ i kalenderen for jeres kommende rejser til Island!

Hvis I ikke er mættede af nordlyset på Island, kan en ferie i Norge klart anbefales, hvor I ligeså oplever det formidable nordlys!

Reykjavik

Islands hovedstad er centrum for øens kulturelle skatte.

Med mere end 200.000 beboere er hovedstaden Reykjavik klart den største by på Island med 2/3 af befolkningen bosat i byen. TravelBird har udarbejdet et indeks over de mest grønne byer i verden, og her ligger Reykjavik øverst på listen. Indånd den friske luft i en af de mest grønne byer i verden og slap af i stille omgivelser. Ikke nok med at være en miljøbevidst hovedstad så er destinationen i top 100 over de mest imødekommende byer i verden.

Gå ikke glip af en tur til hovedstaden hvor I studerer Hallgrimskirkja - en islandsk kirke der er blevet et vartegn for landet med et arkitektoniske look præget af ekspressionismen. Dertil er kirkens arkitektur inspireret af det islandske landskab, og er derfor rå og dramatisk udenpå men fredelig og lys indvendig. Kirken ligger på en bakketop, og herfra er der panoramaudsigt over den betagende og hyggelige by. Hallgrimskirkja blev ikke bygget over natten men over 40 lange år! Trods de mange byggeår står kirken stadig skarpt, og er ikke til at overse med sin fantastiske beliggenhed og 74 meter høje tårn. Besøger I Reykjavik i weekenden? Tag på loppemarkedet, Kolaportid, der stilles op ved havneområdet med frisk mad, tøj og smykker til overkommelige priser, spændende bøger og diverse andre dekorative varer. Prut om priserne fra kl. 11 om formiddagen frem til kl. 17 om eftermiddagen, og tag en pause indimellem, hvor I til frokost eller som snack smager islandske delikatesser som tørret fisk, fermenteret haj og frisklavet lakrids. Glem ikke den historiske part af turen på Nationalmuseet, der fortæller om islandsk kultur og historie gennem årene. Således kan I nyde en god fortælling og læne jer tilbage til en gedigen mængde af historie og kultur!

Et mystisk land i det fjerne

Alfer, festivaller og varme kilder.

Lige så anderledes som naturen er på Island, er landets traditioner og skikke. Få et helt specielt indblik i nationens nordiske kultur og mystiske aura. Et flertal af islændingene tror på alfers og troldes eksistens og at disse mystiske væsener er bosat i bjergene. Det er heller ikke svært at forstå hvorfor historier om diverse væsener er blevet fortalt, da den særpræget natur inspirerer og danner skygger i mørket.

Den helt traditionelle festival, Porrablót, er en af de største på Island, og kan opleves i månederne januar og februar. I tidernes morgen handlede denne tradition om at ære guden Thor, men i nutidens samfund bruges festivalen som en god undskyldning for at feste, spise, drikke og danse. Til dette event er der masser af lokale lækkerier, som I bare må smage! Er I fortsat eventyrlystne efter rejser til Island, og ønsker I en tur nummer 2 i lignende omgivelser? Hvad med en ferie i Sverige som den næste betagende destination? I Nordsverige er bjergtoppene ligeledes sneklædte, og I vil helt sikkert bifalde de smukke og stille morgener i de svenske fjelde.

Hvem elsker ikke et dejligt varmt bad? På rejser til Island er det et must at lægge visit forbi en varm kilde. Midt i de iskolde temperaturer indbyder kilderne til enhver tid til badning. Søg mod ukendte varme kilder eller besøg det sikre valg som Blue Lagoon, der er en velkendt destination blandt turister. Tilsammen er der cirka 130 vulkaner at finde på øen, så det er bare om at starte efterforskningen for de fortryllende laguner. Terapeutiske kræfter er tilskrevet det turkisblå vand, der efter sigende kan lindre hudsygdomme på grund af silicia indholdet i vandet. Tænker I mon hvorfor der findes varme kilder midt i de lave islandske temperaturer? Det er simpelt, da kilderne er et resultat af vulkansk aktivitet på øen. De vulkansk opvarmede laguner er mellem 37-39 grader, og er gode for både krop og sjæl. Landets natur består af endnu mere end varme kilder og nordlys, med overvældende vandfald og iøjnefaldende fjorde, der tryllebinder - især fjordene på den vestlige del af øen byder rejsende på et vidunderligt skue, hvor blandt andet forskellige fuglearter hører hjemme. Derfor møder I et rigt dyreliv ved fjordene, hvor I kan spotte fuglearter som søpapegøjer, arktiske terner, vadefugle og diverse havfugle.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice