Rejser til Gardasøen

Det milde klima, de smukke bjerge og det utroligt lækre badevand får du på dine rejser til Gardasøen. Book nu med travelBird.

Tilbud

Vælg udrejsedato
2 Tilbud
Lange sandstrande og smukke havnefronter, små hyggelige landsbyer og selvfølgelig masser af solskin og badning! Det er intet under, at det er så populært at tage på ferie ved Gardasøen.

Ved foden af de imponerende bjerge mellem Milano og Venedig, ligger Italiens største sø, Gardasøen, som er omgivet af den maleriske Po-dal mod syd, grønne oliventræer, citronplantager og smukke vinmarker. Disse smukke landskaber har charmeret adskillige rejsende gennem tiden, og søen var faktisk et hit helt tilbage i romertiden, hvor blandt andet Plinius den yngre havde hele to villaer ud til den flotte sø. Også forfattere som Goethe, Kafka, D.H. Lawrence og James Joyce har slået deres folder ved Italiens største sø, og i dag er Gardasøen en af Italiens absolut mest populære feriedestinationer.

Gardasøens tre regioner

Gardasøen er stedet, hvor tre af Italiens regioner mødes — Trentino i nord, Lombardiet mod sydvest og Veneto i sydøst.

Det er værd at overveje nøje på forhånd, hvilke af de tre regioner jeres ferie ved Gardasøen skal gå til, da de hver har noget forskelligt at byde på.

Den nordlige del af søen, der ligger i den bjergrige region Trentino, er især er elsket for sin flotte natur og alpine atmosfære. Her kan I udforske det 2000 meter høje bjerg Monte Baldo, windsurfe i surferparadiset Torbole, eller se jer omkring i mange hyggelige landsbyer Riva del Garda eller Nago.

Mange rejser til Gardasøen med familien, og blandt børnefamilier er det især populært at tage til den østlige og sydlige del, som hører til regionen Veneto. Her findes de idylliske byer Bardolino, Lazise og Garda med børnevenlige strande, gågader og flotte strandpromenader. I Veneto er der også noget for de kunst- og historieinteresserede med romerske ruiner og byer spækket med historie og kultur.

Drager I mod Lombardiet, finder I landsbyer med hyggelige restauranter og caféer, hvor I kan nyde et glas eller to af den berømte lokale vin. Det er også i Lombardiet, I kan opleve Gardasøens måske flotteste havnefront i byen Salò.

Gastronomiske fristelser

En ferie ved Gardasøen byder på masser af muligheder for at forkæle smagsløgene!

Området omkring Gardasøen er kendt for sine olivenlunde, saftige citroner og gode vine, og der er masser af lækre, lokale specialteter at udforske.

I hele området er retter med friskfanget fisk populære, og det er også ved Gardasøen, I kan købe Italiens bedste olivenolie. Dog mærkes det også på den kulinariske front, at Gardasøen er inddelt i tre forskellige regioner. I Trentino har den korte afstand til Østrig præget kogekunsten, og I kan derfor støde på mellemeuropæiske retter som wienerschnitzel og den klassiske alperet knödel. I Veneto oplever I det middelhavsinspirerede køkken med grillede grøntsager, risotto, polenta og fisk og skaldyr, som de fleste danskere nok forbinder med Italien. Endeligt er der Lombardiet, der primært er kendt for sine vine, og her er der i de lokale retter bestemt ikke sparret på kød og smør.

Udflugter nær Gardasøen

På jeres Gardasøen ferie må I ikke snyde jer selv for at få på opdagelse i området omkring søen, hvor I finder historiske byer og skønne landskaber.

Vil I opleve mere end blot sol og dasen ved søbreden på jeres ferie ved Gardasøen, så er I ikke langt fra andre spændende oplevelser.

Gardasøen ligger blot et stenkast fra flere af Italiens storbyer, som for eksempel modemekkaet Milano, romantiske Venedig og Romeo og Julies Verona. Gå på opdagelse blandt disse byers smukke historiske bygninger, udforsk de hyggelige butikker og markeder og nyd et glas vin på de hyggelige fortovscaféer. I kan også overveje en tur til nogle af de mindre byer såsom billedskønne Limone, en gammel citronavlerby, der består af krogede små gader forbundet af trapper og en charmerende havnefront med udsigt over bjergkæden Monte Baldo. Har I lyst til at være aktive på jeres ferie, kan det anbefales at tage et smut mod nord op i Dolomitterne, der byder på frisk bjergluft, autentisk alpestemning og betagende udsigter.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice