1 tilbud

Rejser til Cypern

Turkisblåt vand, alsidig natur og uroligt meget historie. Oplev alt dette og mere til med TravelBirds spændende rejser til Cypern.
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Cypern har noget for enhver smag, med de søde sydhavsfrugter, det smukke landskab og de venetianske mure der omkranser byerne, er der ikke noget at sige til at rejser til Cypern er så elsket.

Fødested for Afrodite og korsvej mellem tre kontinenter har Cypern forført og inspireret generationer af rejsende i hundrede år. Det fortsætter det med at gøre i dag. Den smukke og guddommelige ø sprudler af skøn og varieret natur med alt fra palmer til grannåle træer.

Øen er velsignet med et dejligt varmt klima og et robust landskab bestående af kyst og bjerge hvor vinmarker, landsbyer og klostre ligger spredt. Øen har fortjent sin plads som en af Europas turist hotspots. Fra maleriske, rustikke hytter til luksus hotelkomplekser, fra indbydende landsby Taverner til spirende fine restauranter. Fra kystnære resorts med alle turistaktiviteter og souvenirs til tomme vildmarks halvøer og skovklædte bjerge. Cypern er skøn hele året rundt. Hold eksempelvis din påskeferie her!

Der er meget historie forbundet med Cypern, hvilket præger dets byer hvor man kan opleve bygninger og monumenter fra flere forskellige tidsaldre og imperier der alle har haft ophold på øen. De indfødte cyprioter, hvad enten græsk eller tyrkisk, er berømte for deres varme og gæstfrihed.

Hovedstadens historie

Nicosia, Lefkoşa, Lefkosia… kært barn har mange navne.

Med den rige kultur er der mange fantastiske steder, som I kan glæde jer til på jeres flyrejse ned til Cypern.

Nicosia er den sidste splittede hovedstad i verden. Den er splittet mellem den græsk-cypriotiske del mod syd og den tyrkisk-cypriotiske del mod nord. Cypern har været under mange forskellige herredømme i de mange år den har eksisteret, og har derfor en rig historie og mange smukke levn tilbage fra de forskellige århundreder.

Arkæologiske fund på øen indikerer at Cypern har været beboet siden bronzealderen ca. 2500 f. Kr. og var dengang kendt under navnet Ledra el. Lefkotheon. Navnet som vi kender i dag Lefkosia på græsk, kom sig af den tid hvor det byzantinske herredømme herskede over øen. Her blev byen refereret til som Lefkousia.

Der er utroligt meget at se i Nicosia. Den vigtigste støtte til orientering er byens venetianske mure - et luftfoto af byen viser en stjerne eller snefnug form, afbrudt af elleve bastioner. Ser man på hele den muromkransende by, skærer den grønne linje byen i to nogenlunde lige store dele. Som en generel tommelfingerregel ligger den gamle by inden for murene og er klart anbefalelsesværdig at besøge.

I nord ligger de fleste seværdigheder i den gamle by. Det bedste sted at starte sin tur er ved Grine Gate der er den mest velbevarede af portene der føre ind gennem muren. Porten er blevet brugt både af Venetianerne og ottomanerne. Englænderne valgte, under deres tid, at ødelægge dele af muren, for at lade trafik komme ind i byen, hvilket gør at porten nu står alene, mellem to trafikerede veje.

Inde i byen finder du den store kro Büyük Han der er en yndefuld og harmonisk bygning, der blev bygget som praktisk logi for handlende og købmænd, hvilket gør bygningen endnu mere pragtfuld at se på. Kroen består af 68 rum, på to hvælvede gallerier der vender mod gårdspladsen. I midten af gårdspladsen står en mesjid (miniature moske) på to kolonner hvor man nedenunder finder en smuk sadirvan (fontæne) der bliver brugt til ritualer.

Mens man er på den tyrkiske side, bør man også lægge vejen forbi den smukke Selimiye Camii (Selimiye moske) der er den gamle katolske Saint Sophia katedral.

I syd finder man det store Shacolas højhus, hvor man på 11 etage kan nyde den smukke udsigt fra husets observatorium. På de underliggende etager er det muligt at tage en god shoppetur i de tilknyttede butikker. Inde i den gamle by finder man mange spændende museer og hyggelige spisesteder.

Natur, strand, byer.

Hvad skal man se ud over hovedstaden?

Cypern har mange smukke områder udover den skønne hovedstad, og er også den oplagte destination for en charterrejse.

En af dem er Afrodites klippe. Det er en smuk klippesten der ligger i middelhavet lige ved kysten og er let at tilgå fra land. Ifølge legenderne forlyder det sig at denne store klippesten er gudinden Afrodites fødested, da hun i 1200 f.Kr. steg op af bølgerne. Det siges at man bliver holdt evigt smuk hvis man svømmer rundt om klippestenen tre gange. Pas dog på, da bølgerne kan være kraftige i området.

Tager man turen fra byen Paphos (nye Pafos) anbefales det at tage den ca. 24 km lange naturvej der tager dig ind i landet og hvor du kan nyde den skønneste natur. Turen tager dog lidt længere end de 20 min det ville tage på motorvejen, men det er den ekstra tid værd.

Strande er der mange af på skønne Cypern. Nissi strand, byder på kridhvidt og utrolig blødt sand med det helt turkisblå vand så langt øjet rækker. Både lokale og turister er ellevilde med denne skønne strand, så den er velbesøgt.

Konnos bugten, der er placeret i den østlige del af Ayia Napa. Denne skønne bugt byder både på klippe- og sandstrand, turkisblå vand og omkranset af smuk natur.

Er det rolige bjergbyer, frisk fyr duftende luft og smuk natur, skal du tage et smut forbi Troodos bjergene på din rejse til Cypern. Her finder du en helt anden side af øen. Med mange af de traditionelle huse er blevet omdannet til små hoteller og de smukke ensomme klostre giver et helt andet indblik i livet på øen.

Nordcypern byder også på mange fantastiske muligheder for at opleve et anderledes Cypern end hvad man måske er vant til fra den sydlige dels store resorter og souvenirbutikker. To af øens smukkeste byer ligger i nord, Girne (Kyrenia) og Gazimağusa (Famagusta), der begge byder på de mest fantastiske arkitektonisk varietet fra de forskellige besættere af øen. Sidstenævnte by Gazimağusa har, som hovedstaden, den smukke og klassiske venetianske mur rundt om indre by, der igen vil kunne tage jer tilbage i tiden.

Det Cypriotiske køkken

Surt, sødt, salt mv. Alt det gode fra Øen.

Frugter, både friske og syltede, nødder og lækkert lammekød. Der er så meget traditionelt på Cypern.

Da øen har været under besættelse fra flere forskellige kongeriger gennem tiden, er det cypriotiske køkken blevet meget nuanceret, med lidt fra alle steder. Dog er det mest traditionelle at bruge regionens mange søde og duftende frugter. Specielt er det at henkoge og sylte de lækre eksotiske frugter, og sælge dem i småbidder til kaffen eller som dessert.

Specielt er Niki Agathokleous’ lille virksomhed i Troodos-bjergene, der fremstiller alle de fantastiske lækkerier efter traditionelle principper og har gjort det de sidste 25 år. Det er muligt på dine rejser til Cypern, at komme forbi og prøvesmage lækkerierne og tage en guided tur rundt i landskabet hvor man høre om traditionerne og frugterne.

Ud over de lækre frugter, er der også den populære dynamitstang Soutzoukos som er mandler, der hænges på en snor og dyppes i karamel over en periode på fem dage. Man har også mulighed for at finde timiankrydrede fårepølser og det salte gedeost Halloumi, som minder om det græske feta.

Som hos grækerne er Meze udbredt, hvilket er en masse små retter man spiser sammen med en grøn salat, der er suppleret med de faste ingredienser som koriander, basilikum, mynte, oliven, tomat og halloumi. På kødsiden er det lammekød der er i højsædet. Det specielle ved cypriotiske lam, er at kødet som udgangspunkt allerede er marineret inden det bliver slagtet, fordi de græsser i lækre krydderurter, der giver kødet en helt speciel og utrolig lækker smag.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice