8 Tilbud

Rejser til Cuba

Mange af os drømmer om et caribisk eventyr, og rejser til Cuba er enormt populære! De farverige byer, hoftesvingende musik og gode cigarer er kun nogle af de ting, I kan glæde jer til, hvis I flyver med TravelBird til Cuba!
Valgte filtre:
8 Tilbud
Filtre Ryd

Alle, der rejser til Cuba, kan se frem til en uforglemmelig ferie. Den spektakulære blanding af nyt og gammelt gør Cuba til et fascinerende og interessant land – og helt sikkert et besøg værd!

Er I helt vilde med ø-ferie, og skal den i år stå på lidt mere end bare en ferie på Bornholm? Så tag til Cuba! Da Christoffer Colombus trådte i land på Cuba for første gang i 1492, beskrev han øen som “det smukkeste sted, som menneskeøjne kan beskue”. Han mente også, at have set tre havfruer her. Hvad han virkelig så, er der ingen, der med sikkerhed ved, men vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at han havde ret om Cubas skønhed. Og det er ikke kun forbeholdt de lækre strande – flere af øens byer, såsom Havana, Trinidad og Cienfuegos, ligger på UNESCOS Verdensarvliste.

Cubas historie er lang og broget, og Cuba som land har været meget igennem, fra de tidlige koloniseringer til revolutionen og kampen om frihed og uafhængighed, så der er meget at glæde sig til på flyrejsen derover. Befolkning er stolt af deres herkomst, og dette kan tydeligt ses i deres kultur, arkitektur og monumenter. Besøg f.eks. den store Plaza de la Revolución i Havana eller det storslåede Museo Histórico Municipal i Trinidad og lad historiens vingesus fange jer. Vi tør godt garantere, at jer, der rejser til Cuba, får oplevelser helt udover det sædvanlige.

Oplev Cubas spændende kultur

Den cubanske kultur har været under indflydelse fra mange andre lande gennem tiden.

Salsaens forførende rytmer, duften fra gode cigarer og smagen af noget af verdens bedste rom – disse er nok nogle af de mest ikoniske eksempler på cubansk kultur.

Cubas brusende og livlige kultur er gennem tiden blevet præget af andre kulturer fra bl.a. Afrika, Amerika og Spanien, og det er netop denne blanding, der gør Cuba så fascinerende. Musik er en stor og vigtig del af cubanernes dagligdag, og de rytmiske toner af en salsa, rumba eller cha-cha-cha – akkompagneret af trompeter, guitarer og bongotrommer – kan høres på næsten hvert et gadehjørne. Det er svært ikke at lade sig rive med af den livsglade stemning, og det gør de fleste – både på baren med et glas god rom i hånden, men sandeligt også på gaden, på stranden og under nattehimlen!

Cubansk musik er dog ikke det eneste, der kendetegner deres fascinerende kultur. Handelsblokaden mellem Cuba og USA har sørget for, at Cuba har undgået indflydelse fra den vestlige kultur. At træde i land på Cuba er derfor som at træde ind i en tidslomme, der tager jer direkte med tilbage til 50’ernes ikoniske, farverige husfacader og “old timer”-biler, der pryder gadebilledet. Det cubanske køkken er ligeledes noget helt særligt, og bærer også præg af at være blevet krydret med spanske, afrikanske og caribiske noter. En populær ret er “moros y cristianos” – ris med bønner.

Se Cubas smukke byer

Hvis I rejser til Cuba, er et besøg til Havana og Trinidad et must.

Alle Cubas byer har deres helt egen charme, men de byder alle på et væld af kulturelle, historiske og hyggelige oplevelser.

De fleste, der rejser på en eksotisk rejse til Cuba, starter deres ferie i øens livlige hovedstad, Havana. Byen kaldes også “det caribiske Rom”, og har I først set Havana med egne øjne, er det ikke svært at forstå hvorfor. Her kan I slentre gennem de maleriske gader, lade jer betage af de historiske bygninger og bare sidde og nyde alle indtrykkene i byens gamle bymidte. Vi synes helt sikkert, at man på Cuba rejser bedst rundt i en af de gamle, farverige biler – en såkaldt "old timer". Det er klart en af de bedste måder at udforske byerne på! Kør i et afslappet tempo gennem de travle gader, hold ind ved en hyggelig bar og rund dagen af med en lækker daiquiri eller mojito!

Øst for Havana finder I Trinidad, en by der næsten kan forveksles med et stort friluftsmuseum. Her vågner I til lyden af heste, der klaprer gennem de brostensbelagte gader, og senere på dagen begiver I jer forbi enorme huse fra kolonitiden mod byens midte. Vi anbefaler et besøg på det store Museo Histórico Municipal, der huses i en smuk, nyklassisk bygning. Afslut jeres besøg på dette imponerende museum med at tage turen op i museets tårn, hvorfra I får en fantastisk udsigt over Trinidad.

Et naturparadis uden lige

Gå på opdagelse i det cubanske landskab og oplev øens betagende natur.

Cuba lokker rejsende til fra nær og fjerne med sit milde, caribiske klima, de hvide sandstrande og smukke, grønne skove.

Det cubanske landskab beskrives ofte som et tropisk paradis, og derfor er der også mange, der rejser til Cuba for at opleve dette - det er den perfekte mulighed for at tage en påskeferie eller vinterferie væk fra kolde Danmark. Landet har mere end 200 bugter og 250 strande, så der vil med sikkerhed altid være et perfekt sted at lægge håndklædet, tage skoene af og grave tæerne ned i det varme sand. Cuba ligger i det caribiske øhav, og kan I godt lide at dykke eller snorkle (eller har I altid drømt om at prøve det), så er det oplagt at gøre det her. Fra farverige koraler til sjove krabber og fisk – I finder det hele her!

Men det er ikke kun ved kysten, at I kan opleve Cubas fantastiske natur. Længere inde i landet, og især i øens nordlige egne, finder I smukke søer, bølgende bakker og tætte skove. Cubas højeste punkt, Pico Turquino, ligger i Sierra Mestra, og tager I udfordringen op og tager turen hele vejen op til toppen, bliver I belønnet med den skønneste udsigt. Gå heller ikke glip af Sinar-regionen, der også kaldes “Cubas regnbue”. Her får I muligheden for at opleve de gamle tobaks- og kaffeplantager, og på denne måde får I et glimt ind i mange cubaneres dagligdag og historie.

Cuba er en sand perle, men skynd jer – nu hvor handelsblokaden er løftet, går der nok ikke længe, før Cubas særprægede landskab og kultur glemmes til fordel for vestlige bekvemmeligheder og goder. Så vil I opleve det autentiske Cuba, inden resten af verden får samme idé, så er det nu!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice