1 tilbud

Rejser til Cambodia

Rejser til Cambodia byder på smukke templer, uberørt landskab og afslappende landsbyer. Book din ferie med TravelBird her.
Se mere:
Valgte filtre:
1 tilbud
Filtre Ryd

Frodig og fantastisk: det er Cambodia

Et sted langt mod øst finder I det helt fantastiske land Cambodia. Landet ligger placeret mellem Thailand og Vietnam - og selvom landet muligvis ikke lige så kendt som sine nabolande, betyder det ikke, at det er mindre skønt - tværtimod! Landet byder på frodig, imponerende natur og et utal af smukke templer, som bare venter på at blive udforsket. En rejse til Cambodia bliver uden tvivl en som I vil huske for evigt! Dyk med TravelBird ned i landet og dets mange muligheder.

Cambodias natur

Fantastisk og frodig

Cambodia er en vaskeægte perle når det kommer til vidunderlig natur. Landets klima er tropisk og karakteriseret af to årstider. Fra maj til oktober er der regntid, hvor luftfugtigheden er høj og temperaturen kan komme op på 40 grader. November til April finder den tørre sæson sted, hvor der falder mindre nedbør og temperaturerne er en smule lavere. Cambodias klima og vejr sætter rammerne for en helt særlig natur fyldt med vidunderlig flora og fauna!

Besøg Phnom Kulen nationalpark, hvor I kan opleve et utal af spektakulære vandfald. Navnet Phnom Kulen betyder Lychees’ bjerg og bliver betragtet som det allerhelligste bjerg i Cambodia. Bad her I det rene vand, mens I beundrer det maleriske landskab, som der omkranser jer, eller tag på vandretur og dyk endnu længere ned i den frodige natur. I nationalparken, kan I ved Chup Preah opleve helt fantastiske statuer, heriblandt en statue af Buddha, som blev lavet af Khmer folket tilbage i det 16. århundrede. En helt særlig oplevelse er det også at besøge Valley of the 1000 Lingas, som er et arkæologiske vidunder I finder ved Kbal Spean.

Cambodia er hjemsted for et utal af dyrearter - faktisk kan I på en rejse til Cambodia opleve hele 212 arter af pattedyr, 536 fuglearter, 240 reptilarter og intet mindre end 1285 arter af fisk!! Størstedelen af denne helt unikke biologiske diversitet finder I ved søen Tonlé Sap og det omkringliggende landskab. Kunne I tænke jer at stifte bekendtskab med nogle af disse mageløse dyr, er det anbefalelsesværdigt at besøge Angkor Centre for Conservation of Biodiversity som ligger I Phnom Kulen nationalpark. Dette center søger at sikre og opretholde biodiversiteten, samt beskytte de mange truede dyr som lever i Cambodias natur - eksempelvis malajbjørnen.

Rejser til Cambodia byder også på lækre sandstrande, ligesom I kende for mange andre destinationer, eksempelvis rejser til Florida eller rejser til Zanzibar - og dem kan I finde i den sydlige del af landet. Træk stikket ud og lad op ved stranden Otres Beach. Her kan I nyde godt af skønne badeforhold med klart vand samt en fantastisk og afslappende atmosfære. Det er også en oplevelse værd at tage på en af de mange bådture som arrangeres i området!

Et land spækket med kulturskatte

Vidunderlige templer!

Foruden sin underskønne natur, gemmer rejser til Cambodia også en perlerække af smukke og historiske templer. Specielt det storslåede Angkor Wat tempelkompleks, som ligger ved Siem Reap, er en helt særlig oplevelse. Templet blev oprindelig opført som en hyldest til kong Suryavarman 2. i begyndelsen af det 12. århundrede. Dette imponerende bygningsværk har en størrelse på 81 hektar og og byder på intet mindre end 5 tårne - og så er det samtidig også et af de bedst bevarede templer i landet. Templet var først hinduistisk, så Vishnu og herefter buddhistisk, og har den dag i dag stadig religiøs betydning. Det er et af Khmer folkets arkitektoniske vidundere og klart et must på jeres rejse til Cambodia. Også Bayon templet, som ligger i byens centrum er en helt vidunderlig oplevelse. Templet er kendetegnet ved de mange stenansigter som omkranser tårnene der skyder op fra templet. Betragt også de to imponerende sæt af basrelieffer, som portrættere en kombination af mytologi, historie og hverdagsliv.

Cambodias historie og fortid byder også på andet end smukke templer, som I kan udforske under jeres rejse til Cambodia. Specielt byen Siem Reap byder, foruden sine mageløse templer på masser af historie. Besøg Cambodia Landmine Musuem, som fortæller historien om de mange landminer som stadig præger landet den dag i dag efter tre årtier med krig. På museet får I indblik i den virkelighed som indbyggerne i Cambodia lever i, og historien om en mand som søgte at gøre en forskel og lykkes med det!

Besøg også Cheung Ek killing field i Phnom Penh, som vidner om Khmer regimets brutalitet. Stedet er i dag omdannet til en mindepark med tilhørende museum, hvor historien om de over 17.000 mennesker, som mistede livet i S-21 fængslet mellem 1975 og 1978 bliver fortalt. De mange mennesker mistede livet her på tragisk vis hvor de ofte blev bundet og tortureret inden henrettelsen fandt sted. Besøget er en oplevelse, som vil gøre indtryk på jer, og i dag kan I stadig se resterne af hele 8985 mennesker, som er opgravet fra massegravene tilbage i 1980. Når I bevæger jer rundt I mindeparken, vil I støde på menneskeknogler og tøjrester, som ligger spredt ud over jorden. En makaber, men også fascinerende oplevelse!

Alt det andet

Gastronomi, byliv og fascinerende museer

Selvom rejser til Cambodia karakteriseres af landets natur og imponerende templer, gemmer dette fantastiske land også på andre oplevelser. Med lidt over 2,2 millioner indbyggere er hovedstaden Phnom Penh også landets største by. Byen gemmer på massevis af interessante museer, shopping samt mulighed for at smage på den lokale gastronomi. Besøg eksempelvis landets nationalmuseum her i byen, eller tag på opdagelse på byens største marked, som finder sted på centraltorvet. Dette marked byder på alt hvad hjertet kan begære og er klart værd at gå på opdagelse på! Eksempelvis finder I på det enorme marked et russisk marked - for ikke at tale om et helt fantastisk madmarked. Smag her på den grillet blæksprutte eller hvad smagsløgene nu engang hungrer efter - mulighederne er mange!

Gastronomien som I kan opleve på i Cambodia omtales ofte som Khmer cuisine, og er en fusion af mange forskellige køkkener. Cambodiansk mad minder meget om thaimad, dog med flere krydderurter. Det Cambodianske køkken byder også mange nudle-baseret retter, hvor inspiration er hentet fra nabolandet Vietnam. Når det kommer til anretning af maden er inspirationen hentet fra Frankrig, da selv det simpleste mad her, kan komme til at se lækkert ud. Den Cambodianske befolkning har ligeledes valgt at tage imod baguetten med åbne arme, som I måske har smagt på en kør-selv-ferie til Frankrig! Generelt er landets gastronomi karakteriseret af fisk og ris, og det er da også hovedingredienserne i en af landets mest kendte retter Amok. Retten består af dampet malle i karry pakket ind i bananblade. Mums! Det er et must for alle, der besøger landet at smage på denne ret, hvis ikke, er oplevelsen af Cambodia ikke fuldendt!

Rejser til Cambodia byder uden tvivl på oplevelser som I vil huske resten af livet. Hvad end I kunne tænke jer at udforske de mageløse templer, dykke ned i den fascinerende, men også mørke historie, eller smage på lokale delikatesser på markeder eller restauranter, er rejser til Cambodia lige noget for jer. Rigtig god rejse!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice