Mere inspiration

Ligegyldigt om I trænger til at komme lidt ned i gear, eller om I blot vil have lidt krydderi på hverdagen, så er en miniferie ideel.

Det behøver nemlig ikke at tage mange dage at lade batterierne op igen, og der er masser af velegnede destinationer inden for rækkevidde, uanset hvilken type ferie I ønsker. Vil I helst holde jer indenfor landets grænser, kan I snildt finde den ideelle miniferie, hvad end I er på jagt efter en ferie i den danske natur, et kroophold eller en smuttur til København. Dog er der mange andre steder lige rundt om hjørnet, hvor I kan nyde en kort ferie. Vi har som bekendt hele tre nabolande, og Europas bedste storbyer er blot en kort flyvetur væk. Det kan dermed sagtens lade sig gøre at få en vellykket ferie, selvom I ikke kan afsætte mere end et par dage til det. Hvorfor ikke tage på wellnessophold i Tyskland, på shopping i Berlin eller romantisk ferie i kærlighedens by Paris?

Miniferie i Danmark
Trænger I til en kort ferie og skal det helst være tæt på, så tag et blik på vores miniferie tilbud i Danmark.
Mange danskere, der holder ferie herhjemme, lægger vægt på at opleve smuk natur, og det er der såmænd også gode muligheder for.

Med vores lange kystlinje, hyggelige små øer og mange frodige skove, er det let at få en naturskøn miniferie herhjemme. Har I lyst til at være aktive, er det oplagt at hoppe i cykelsadlen og udforske de danske landeveje på to hjul. Danmarks flade landskab er nemlig som skabt til lange cykelture, og med over 11.000 km cykelstier i hele landet, er der nok at give sig i kast med.

Tager I på en smuttur til København, så er det en god idé at planlægge på forhånd, hvad I vil opleve. Vores smukke hovedstad bugner nemlig med seværdigheder, restauranter og shoppingmuligheder. I kan eksempelvis prøve sjove forlystelser i Tivoli, shoppe amok i både danske og internationale designmærker, beundre kunstskatte på Statens Museum for kunst og sætte tænderne i spændende street food fra alle verdenshjørner på Papirøen.

Rejser er det bedste middel til selvuddannelse

– Karl Julius Weber
Miniferie i Tyskland
Tyskland er et stort og varieret land, hvor der er masser af muligheder for en skøn miniferie.
Har I kun et par dage at hive ud af kalenderen til en ferie, og vil I ikke bruge for meget af tiden på transport, er det oplagt at tage til Nordtyskland.

Hvad end I leder efter en familieferie, et slotsophold, eller et ophold med wellness og forkælelse, så finder I det her. Der er også overraskende mange muligheder for at nyde en naturskøn ferie i det nordlige Tyskland. Besøg for eksempel Mecklenburg, der er kendt for sine mange smukke søer, eller tag et smut til den tyske østersøkyst, hvor I blandt andet finder de idylliske øer, Usedom og Rügen.

Det er naturligvis også hos vores naboer mod syd, at to af danskernes storbyfavoritter, Berlin og Hamborg, er at finde. I livlige Berlin kan I udforske årtusinders kulturarv, et sprudlende natteliv og store shoppingcentre, og ligegyldigt hvor tit I besøger byen, er der altid noget nyt at opleve i den dynamiske hovedstad. Tysklands andenstørste by, Hamborg, ligger blot få timers kørsel fra den dansk-tyske grænse, og er dermed et oplagt sted at snuppe en miniferie. I Hamborg kan I gå langs de hyggelige havnepromenader, udforske byens mange historiske seværdigheder og dykke ned i det farverige natteliv.

Romantisk miniferie
Trænger I til romantik og forkælelse? Tag din udkårne under armen, og tag afsted på en romantisk miniferie for 2.
Det kan være svært at få tid til hinanden med en hektisk hverdag, men med en kort ferie væk fra det hele kan romantikken få lov at blomstre.

Paris er selvfølgelig kærlighedens by, og er I blevet ramt af Amors pil, er det stedet at tage til. Tag en slentretur ved Seinen, og sørg for at have et tæppe og lidt lækkerier med, så I kan holde en picnic ved bredden. Gå også en tur forbi Muren, Le mur des je t'aime, hvor der står “jeg elsker dig” på mere end 300 sprog, og så skal kærligheden selvfølgelig foreviges med en kysse-selfie fra Eiffeltårnets top.

Prag har også forsøgt at lægge beslag på titlen som kærlighedens by, og også her kan turtelduer få luft under vingerne i de atmosfærefyldte omgivelser med brostensbelagte gader og overdådigt udsmykkede bygninger. En anden favorit til en ferie i romantikkens tegn er Venedig, hvor der nok skal opstå sød musik. Her kan I nemlig flette fingre i gondolerne og spise spaghetti i bedste Lady og Vagabonden-stil på en af de hyggelige lokale resturanter.