Kør-selv-ferie Kroatien

Med både smuk og rå natur, fine badestrande og et utal af spændende kulturskatte synes vi hos TravelBird, at en kør-selv-ferie i Kroatien er den ideelle sommerferie for hele familien!

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Efter Kroatien blev optaget som medlem i EU, er landet blevet en mere og mere populær feriedestination – og har man besøgt Kroatien, så kommer det nok ikke som en overraskelse.

Her er stort set alt, hvad hjertet kan begære – det østeuropæiske land kan prale af 1800 km kyststrækning, en flot skærgård med krystalklart vand samt tusind år gamle verdensarvsbyer, der alle i sig selv er en glimrende grund til at tage på en kør-selv-ferie i Kroatien. Her er noget for alle, uanset om I er til smukke kyster med farverige huse, badestrande og charmerende fiskerlejer, om I vil opdage den absolut betagende natur, eller om I hellere vil gå på opdagelse i den fascinerende kulturhistorie. Selvom landet får flere og flere besøgende, er det dog de færreste steder, der er overrendt af solskoldede turister, og det er altså muligt stadig at få en masse gode, autentiske oplevelser både ved kysten og længere inde i landet.

Der er også kommet mere interesse for at holde ferie i Kroatien, efter den populære TV-serie “Game of Thrones” tonede frem på skærmene. Det formidable landskab dannede rammerne for mange af seriens mest spændende øjeblikke, og mange fans rejser derfor til Kroatien for at gå gennem Dubrovniks gader, der dannede kulisse for King’s Landing, følge Daenerys og hendes drager i byen Split, eller opleve The Red Keeps skønne haver i Trsteno Arboretum.

Kroaterne har desuden et fantastisk (og undervurderet) køkken, som sætter en ære i at anvende lokale, økologiske råvarer. Ved kysterne kan I få lækre, friske fiske- og skaldyrsretter, og længere inde i landet kan I smage på de gode vine, der laves på druer dyrket på landets mange øer og i Slavonija-regionen.

Aktiv ferie i Kroatien

Cykling, trekking, riverrafting, paragliding, windsurfing… det kroatiske landskab har noget for enhver smag!

For naturelskerne er der nok at give sig til på en kør-selv-ferie i Kroatien – glæd jer til at opleve de smukke naturparker, de forrevne klipper langs kysterne samt landets mange cykel- og vandreruter.

Tager I på en kør-selv-ferie i Kroatien før sommerens hede temperaturer sender både lokale og feriegæster strømmende mod kysterne, så kan I glæde jer til at opleve den kroatiske natur, når den er bedst. Og nogle af de bedste oplevelser hentes til fods i et roligt tempo gennem en af landets 8 nationalparker såsom Plitvice Nationalpark, der har mere end 90 vandfald og 16 smaragdgrønne søer. De eventyrlystne kan udforske naturparken Velebit, hvor der er bjergstier, underjordiske huler og dybe kløfter. Her finder I også den 57 km lange Premuzic-vandrerute, som er en udfordrende men smuk rute gennem parkens pinjeskove og klippefyldte vidder.

Foretrækker I at cykle, kan I medbringe jeres egne cykler eller leje cykler ved ankomsten – dette er også en glimrende måde at opleve det skønne landskab og de hyggelige landsbyer på. Savner I adrenalinsuset, er der mulighed for riverrafting på Cetina-floden eller paragliding udenfor byen Split. Ved kysterne er der desuden gode muligheder for at prøve windsurfing, sejle i havkajak langs kysten eller mellem øerne, eller dykke i det klare vand.

Den kroatiske Adriaterhavskyst

Med en kør-selv-ferie i Kroatien kan I opleve alt, den kroatiske kystlinje har at byde på.

I Kroatien er der især 3 områder, der lokker med sine flotte strande, hyggelige kystbyer og lækre middelhavskøkken – Kvarner-bugten, Dalmatien og Istrien.

Hver har de deres egen charme. Kvarner-bugten er kendt for sine smukke, paradisiske øer og charmerende kystbyer som Opatija og havnebyen Rijeka. Fra Rijeka kommer I nemt rundt til de forskellige øer i skærgården, som hver især byder på uovertruftne naturoplevelser og fine badestrande. I Dalmatien ligger historiske Dubrovnik, den livlige by Split og den finurlige by Zadar langs den forrevne klippekyst, og området er kendt for sin fine blanding af middelhavstraditioner og moderne bekvemmeligheder, hvor lystbåde ligger og vugger i ældgamle havne. I Istrien finder I nogle af Kroatiens mest livlige turistbyer, og selvom strandene her ikke er så gode som andre steder langs kysten, så skal man ikke ret langt ind i landet for at finde smuk natur, spændende kulturskatte og tegn på områdets brogede historie, der har haft både romersk, slavisk, habsburgsk og italiensk indflydelse gennem tiderne. Uanset hvilken del af kysten, I vælger at besøge, vil der være krystalklart vand at bade i, middelalderlige byer at udforske og rigeligt med muligheder for at tage dagsture ud i landskabet.

Adriaterhavskystens ubestridte perle er byen Dubrovnik. Det er da også en af de mest besøgte byer i Kroatien, og feriegæster kommer for at opleve byens smukke, historiske bymidte og de formidable udsigter over det glitrende hav fra de ældgamle bymure. Byens must-sees er det dominikanske kloster, den flotte katedral, museet War Photo Limited samt byens gamle fort med tilhørende bymure. I må heller ikke snyde jer selv for en tur i kabelbanen op til Srd-bjerget, hvorfra I har en spektakulær udsigt over byen og øen Lokrum.

Øferie i Kroatien

Tager I bilen med på en kør-selv-ferie i Kroatien, må I ikke snyde jer selv for et besøg til nogle af de smukke, kroatiske øer.

Den kroatiske skærgård er fyldt med enestående øer, der hver har deres eget udtryk og charme.

Den mest populære er måske øen Hvar, hvis fashionable klientel kommer for at sippe cocktails og sole sig i venetianske omgivelser i øens hovedby af samme navn. Øens andre byer står i direkte kontrast hertil med deres gamle stenhuse og langsomme, afslappede tempo. Kroatiens tredjestørste ø, Brac, ligger lige ud for Split og er dermed også en af de mest velbesøgte øer. Her ligger der flere flotte fiskerbyer samt den flotte sandstrand Zlatni Rat, hvor I kan bruge dagen på at dase til lyden af bølgernes brusen, dykke eller prøve kræfter med windsurfing. Vil I hellere opleve den uberørte natur, der er at finde på mange øer, så er Mljet et must. Her kan I gå lange ture i øens nationalpark gennem tætte skove og langs smukke saltvandssøer. Mljet er, ifølge sagnene, øen hvor Odysseus blev tilbageholdt af gudinden Calypso. Kan I ikke vælge, hvilken af øerne I helst vil se, kan I tage en bådtur rundt i skærgården og dermed opleve det bedste af alle øerne.

Uanset hvor I vælger at tage hen i Kroatien, bliver I helt sikkert ikke skuffede. Her venter jer gamle, hyggelige byer, fine sandstrande og lange aftener med et godt glas hvidvin og udsigt over Adriaterhavet. God ferie!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice