Kør-selv-ferie Holland

Vindmøller, tulipaner og træsko: Tag med på en skøn kør-selv-ferie til Holland! Hos TravelBird finder I altid et stort udvalg af ferier, som passer lige til jer.

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Pays-Bas, The Low Countries, Nederlandene – kært barn har (haft) mange navne.

Taler vi om Holland, så kan vi nok godt blive enige om, at landet kendetegnes for sine gode Gouda-oste, farverige tulipaner og orange feststemning, men det pandekageflade land (som er på størrelse med Danmark) har meget mere at byde på. Landet har en lang og rig historie, der har været påvirket af både romerne, vikingerne og germanerne, samt af de vilde floders strømninger og havbølgers torden, der har gjort hollænderne til nogle af verdens førende “vandtæmmere” og eksperter indenfor hydrologi. Landet har desuden affødt nogle af historiens dygtigste kunstnere som Van Gogh, Rembrandt og Vermeer, som hver især var med til at forme deres tids kunststrømninger.

Det flade landskab har skabt en cykelnation uden lige, og det rygtes at der findes dobbelt så mange cykler som indbyggere! Det vil I opleve, uanset hvor i landet I befinder jer – fra storby til landsby cykler hollænderne på arbejde, til skole og på ferie. Er I glade for at opleve natur og kultur på to hjul, så er Holland et oplagt valg til en skøn cykelferie. I kan også møde ringklokkernes bimlen i landets festlige storbyer, hvor der er lagt op til hyggelig kanalstemning, masser af shopping og spændende museumsbesøg. Husk dog at kigge jer for, inden I krydser gaderne – cyklisterne er vejenes konger, og de opfører sig derefter!

Udenfor byernes vrimmel finder I betagende natur, der bugner med spændende oplevelser for alle aldre, samt fine klitlandskaber og charmerende, historiske landsbyer. Kommer I om foråret, er det et must at besøge Keukenhof-haverne, som tiltrækker over 800.000 besøgende hvert år med sin eksplosion af farverige tulipaner, påskeliljer og hyacinther i blomst. Om vinteren afholdes der i flere byer hyggelige julemarkeder, og i sommermånederne strømmer alle til stranden, til søerne eller ud i naturen, hvor de nyder den herlige ro og duften af sommer.

Så tag med på en skøn kør-selv-ferie til Holland, hvor der venter jer et sandt eventyr!

Nordvestholland

I den nordvestlige del af Holland, også kaldet “Randstad-området”, finder I nogle af Hollands største byer.

Denne del af Holland er nok bedst kendt for sine sprudlende metropoler og livlige havnebyer.

Skal I på storbyferie i Holland, så ligger Amsterdam, Den Haag og Rotterdam alle på landets vestkyst og i rimelig tog- og køreafstand fra hinanden. Hver storby har sin helt egen personlighed – et hollandsk ordsprog lyder, “I Rotterdam tjener man pengene, i Den Haag taler man om dem, og i Amsterdam bruger man dem”. Og det er nok ikke helt ved siden af.

Rotterdam brager for tiden frem som en af Hollands mest moderne byer med innovative tiltag som f.eks. soldrevne cykelstier. Byen blev raseret under 2. Verdenskrig og er siden blevet genopbygget, og har længe været en af Europas travleste havnebyer. I Den Haag holder både den internationale domstol, den hollandske regering og den kongelige familie til. Byens indretning afspejler da også den mere statslige og fornemme stemning – her finder I fine alléer, smukke herskabshuse og flotte pladser. Bevæger I jer ud mod stranden i Scheveningen, finder I både gourmetrestauranter og trendy barer. Og med sine fine kanalhuse, berømte museer og inspirerende kunst- og musikscene er Amsterdam selvfølgelig kronen på værket! Få jer en kop kaffe ved en af de mange kanalcaféer i centrum, vov jer ind i det berygtede Red Light District, og shop alle de store brands på Kalverstraat eller tag på vintageshopping i De 9 Straatjes (De 9 Gader).

Men den hollandske vestkyst byder også på hyggelige fiskerlejer, forblæste sandstrande og bittesmå øer, som alle har hver sin charme. Besøg fx øen Texel (udtales “Tessel”), hvor I kan besøge øens nationalpark med imponerende sandklitter, eller læg vejen forbi det lokale mejeri, der laver oste og andre mejeriprodukter fra øens køer, geder og får. På øen Terschelling kan I være heldige at se sæler sole sig på stranden! UNESCO har desuden udråbt det flotte Waddenzee (det hollandske Vadehav) som en del af verdensarven, og dette er et glimrende område at besøge, hvis I elsker at gå lange ture eller kigge på fugle. Er I i området, må I heller ikke gå glip af et besøg i den frisiske provins. Både sproget og kulturen i denne selvstændige provins er en helt anden, og her er mulighed for at smage nogle vidunderlige fiskeretter.

Østholland

Grønne skove, billedskønne cykelruter og en fantastisk flora og fauna venter jer i det østlige Holland.

Hvor landets vestkyst altid er livlig og travl, så er der mulighed for at komme ned i gear og nyde landets smukke natur og grønne områder i den østlige del af landet.

Når hollænderne trænger til ferie, tager de gerne ud til de østlige provinser for at få sig et grønt pusterum og komme væk fra den travle hverdag i Randstaden. Især er de vilde med ferieparker, hvor de kan bo i deres egen hytte med familien, og hvor der er masser af aktiviteter for alle. Mange af dem finder I i det østlige Holland, hvor kanaler og sandstrande er skiftet ud med frodige skove, smukke marker og et stabilt netværk af vandre- og cykelstier. Men de østlige provinser har også en lang og indviklet historie, som er spændende at dykke ned i – mange steder var belejret af tyskerne under 2. Verdenskrig, provinsen Drenthe er spækket med ældgamle stendysser, og Utrecht var gennem middelalderen en af kristendommens vigtigste byer.

Området Veluwe i Gelderland-provinsen har et af landets mest varierede landskaber. Her finder I Europas største aflejringer af flyvesand, og i området ligger der flere campingpladser og feriehytter end der gør i hele Schweiz! Andre seværdigheder tæller bl.a. 4 zoologiske haver, mere end 50 museer (deriblandt et af de mindste 2. Verdenskrigs-museer) og det kongelige palads, Het Loo. Her omkring ligger også flere spændende byer – historiske Arnhem, der blev ødelagt under 2. Verdenskrig; smukke Deventer, en gammel hansestad med et magisk julemarked; den livlige universitetsby Groningen mod nord med sit fascinerende skibsfartsmuseum; og hansestaden Zwolle, som i fordums tid var en af landets rigeste byer.

Regionen her er altså oplagt at besøge, hvis I skal på kør-selv-ferie til Holland, da I her finder den perfekte balance mellem skøn natur, spændende historie og hyggelige byer.

Sydholland

Med en kør-selv-ferie til Holland vil I opleve karneval, historiske byer og flamsk kultur – velkommen til det sydhollandske grænseland.

Bevæger I jer ned mod Hollands sydlige regioner, finder I her en helt anden natur og kultur end i de nordlige egne.

Her går livet lidt langsommere, og der er et stort antal af festivaler og festlige aktiviteter hver weekend. Regionen er især kendt for sine brag af nogle karnevalsfester. Hver februar fyldes byernes midte med et virvar af festglade mennesker i farverige kostumer, boder der tilbyder underholdning, mad og drikkevarer, og bands der spiller alt fra klassisk folkemusik og schlagers til popmusik.

Grænselandet har historisk set været et omstridt område, og byen Breda blev hærget ikke mindre end 5 gange af spanierne under 80-års krigen, som forsøgte at komme nordpå. Derudover har de sydlige provinser hovedsageligt været katolikker, og derfor finder I her et væld af smukke kirker og katedraler. Et besøg til de sydlige provinser er ikke komplet uden et visit til s’Hertogenbosch (i folkemunde kaldet Den Bosch), som kan prale af at have en af Hollands fineste kirker samt et flot kunstmuseum; til Eindhoven, som er landets tech-centrum, hvor der afholdes et væld af kulturelle begivenheder såsom Dutch Design Week; eller til halvøerne i floddeltaet Zeeland, hvor I kan se de imponerende diger og prøve regionens lækre muslinger. Det er også oplagt at tage et smut over grænsen, hvor I nemt kan nå til hyggelige belgiske byer som Gent, Brügge og Antwerpen.

I Limburg, som ligger klemt mellem de belgiske og tyske grænser, finder I den hyggelige by Maastricht. Med indflydelse fra både tysk, fransk, spansk og belgisk kultur er her helt sikkert noget for enhver smag. Næstefter Amsterdam har byen det højeste antal kulturarvsmonumenter og -steder. Hele byens gamle bymidte er beskyttet, og I kan glæde jer til at opleve gamle kirker, ruiner af bymure og fæstninger, spændende museer, underjordiske tunneller og smukke gader, der løber langs Maas-floden. Maastricht er en by for ægte livsnydere – her har man knap så travlt, og der er altid tid til en kop kaffe eller et glas vin på en af de hyggelige caféer.

En kør-selv-ferie til Holland byder altså på alt fra storbystemning og innovativ arkitektur til skønne naturoplevelser og fascinerende kulturhistorie. God rejse!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice