Kør-selv-ferie Frankrig

Drømmer I om bløde sandstrande, svajende lavendelmarker, prægtige slotte, kulinariske pletskud og lækker vin? Så tag med TravelBird på kør-selv-ferie til Frankrig!

Tilbud

Vælg udrejsedato
10 Tilbud
Tager I på kør-selv-ferie til Frankrig, kan I komme rundt i alle de snørklede afkroge, der ikke er at finde i guidebogen.

Frankrig er en populær feriedestination blandt danskerne, og det er forståeligt. Der er i den grad noget for enhver smag i det yderst varierede land, hvor I kan opleve alt fra bjerge og strande til sprudlende metropoler spækket med alle storbyens muligheder. Tager I bilen til Frankrig, har I fordelen af selv at kunne bestemme tempoet, ruten og ikke mindst, hvilke attraktioner ferien skal byde på. Glæd jer til at tage på opdagelse i de mange forskellige regioner, der har hver sin charme, kultur og gastronomi.

Landskaber

Skal jeres ferie stå på naturoplevelser, er Frankrig det helt rette sted at tage til.

På kør-selv-ferie i Frankrig har I mulighed for at suse gennem landets betagende og forskelligartede landskaber.

I den nordlige del af Frankrig kan I besøge Bretagne, der lokker med børnevenlige sandstrande og den smukke, forrevne kyst med stejle klipper, der er som skabt til idylliske gåture. Mod nord finder I også Normandiet, som er kendt for sin helt fortryllende natur, der er præget af udstrakte marker, maleriske blomsterenge og skønne sandstrande.

Tager I til det sydlige Frankrig, kan I beundre de endeløse vin- og lavendelmarker i den populære region Provence, hvor I også kan lade jer charmere af de små landsbyer og nyde en rigtig middelhavsferie på de lækre strande.

Har I lyst til at udforske nogle af de franske bjerglandskaber, kan I tage til til den sydvestlige del af landet, hvor de mægtige Pyrenæer rejser sig, eller mod sydøst hvor de franske alper med Europas højeste bjerg, Mont Blanc, ligger.

Gastronomi og vin

Det franske køkken er og bliver et af de helt store verdenskøkkener, og er en helt central del af franskmændenes kultur og selvforståelse.

Frankrigs skønne vin- og madkultur lokker uden tvivl mange turister til, og med delikate retter og udsøgte vine er netop maden en stor del af ferieoplevelsen for mange.

En af de bedste måder at opleve en autentisk bid af Frankrig på er ved at besøge et af de lokale markeder. Her kan I komme tæt på de lokale og samtidig se, hvad lokalområdet byder på af lækkerier. Krydderier, frisk frugt og grønt, ost og friskfangede fisk of skaldyr er fast inventar de fleste steder, men der er også altid lokale varer at finde. Det kan bestemt også anbefales at besøge restauranter og butikker i nogle af de små landsbyer, som I helt sikkert kommer forbi. Her kan I sætte tænderne i egnsretter og specialiter, I ikke finder andetsteds.

Den perfekte ferie i Frankrig er naturligvis ikke komplet uden et glas eller to af den lokale vin. Landet byder på mange dejlige vinregioner, så det er oplagt at køre igennem en eller flere af disse på jeres kør-selv-ferie i Frankrig. Udover en naturskøn køretur blandt storslåede vinmarker giver dette jer chancen for at besøge nogle af de hyggelige vingårde, hvor bønderne gerne inviterer jer ind til en prøvesmagning. Køber I et par flasker med hjem, kan I glæde jer til at drømme jer tilbage til de solbeskinnede vinmarker på en kold regnvejrsdag.

Kultur

Frankrig kan prale af en lang og stolt kulturarv, og hele 32 steder fordelt over hele landet er optaget på UNESCOs kulturarvsliste.

Paris er naturligvis Frankrigs ubestridte centrum for kulturelle oplevelser, men selv hvis I vælger at styre udenom hovedstaden, er der masser af kulturelle og historiske seværdigheder indenfor rækkevidde.

I Frankrig skorter det ikke på steder, hvor historiens vingesus kan mærkes. Den fjerne fortid kan eksempelvis opleves ved de romerske ruiner i Provence og i de gotiske katedraler, der er at finde i næsten enhver større by. Foretrækker I nyere historie, kan det anbefales at tage en tur til invasionsstrandene i Normandiet, hvor de allierede gik i land på D-dag under 2. verdenskrig. Her er der også en række større og mindre museer, hvor I kan lære mere om D-dag.

Er I kunstinteressede kommer I bestemt heller ikke til at kede jer på jeres kør-selv-ferie i Frankrig. Landets rige kunstarv kan blandt andet opleves på Loiredalens mange overdådige slotte, som byder på dekadent arkitektur og et interiør prydet med flamboyante renæssancemalerier. Er I mere til moderne kunst, kan det anbefales at gå en tur i fodsporene på nogle af Frankrigs celebre malere. Tag for eksempel til Cézannes atelier i Provence eller besøg Monets hus i Giverny, hvor I kan studere den frodige have, der gav inspiration til de berømmede malerier med åkander.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice