8 Tilbud

Julemarked

Et julemarked er den perfekte måde at kombinere julehygge med shopping og forkælelse af smagsløgene.
Valgte filtre:
8 Tilbud
Filtre Ryd

Vi har ofte kigget vores nabolande over skuldrene i forbindelse med juletraditioner, og eksempelvis stammer halmbukke og luciaoptog fra Sverige.

Vi danskere har dog også ladet os kraftigt inspirere af tyskerne, når det kommer til julesalmer, adventskranse, juletræer og ikke mindst markederne, som i Tyskland er blevet afholdt helt siden middelalderen. De mange hundrede års erfaring afspejler sig da også i det store antal markeder med et ofte ualmindeligt velassorteret udvalg af julegodter og julepynt, der er at finde syd for grænsen.

I storbyen Berlin er der skruet helt op for julehyggen med over 60 markeder fyldt til randen med Glühwein og Stollen, og på Potsdamer Platz finder I Winter World, der har alt fra en gigantisk opstillet kælkebakke til skøjte- og curlingbaner. Fordelen ved at tage til Tyskland i julen er, at julemarkederne er større end de danske, og så får man også muligheden for at købe ind i grænsebutikkerne. Udover at spare penge på lækkerierne til julebordet, kan I også nemt være heldige at finde julegaverne til billigere penge end i Danmark.

Tager I i den anden retning og krydser Øresundsbroen, er der også masser af julehygge, peberkager og glögg at finde, blandt andet i Malmø, der både har et traditionelt svensk julemarked og et bæredygtigt et af slagsen.

Glade jul, dejlige jul

En storbyferie til København hvor I besøger et julemarked, er en helt særlig oplevelse og en god måde at overraske en kær på.

Jul i skæret af Københavns funklende lys og blandt Tivolis hyggelige boder kan få ansigtet til at lyse op hos både børn og voksne! Julen er som bekendt hjerternes fest, og elsker I som så mange andre danskere at jule helt igennem med familien, er det værd at tage jeres kære med på juletur til København. Her findes det måske mest berømte marked indenfor landets grænser, Tivolis julemarked, der trods sine kun 20 års levetid allerede er blevet en juletradition for mange danskere.

Med vores tilbud, der kombinerer billetter til Tivoli med en eller to overnatninger, har folk fra alle hjørner af landet i år chancen for at opleve den magiske stemning, Tivoli byder på i den søde juletid. På denne måde får I også god tid til at mærke strøgets trængsel og alarm og til at shoppe julegaver. Vil i bare prøve forlystelser, kan I også besøge en af de andre forlystelsesparker, som TravelBird tilbyder.

Juletræet med sin pynt

Som så mange andre steder holder vi i Danmark godt fast i vores juletraditioner med flæskesteg og kravlenisser, men der er nu også meget spændende julemad og -pynt at udforske i udlandet.

Har I lyst til at opleve julen på en ny måde, så prøv denne vinter at tage med TravelBird på nye juleeventyr! Får I vaskeægte julelys i øjnene af uhæmmet brug af nisser og lyskæder, er det en rejse til New York, I skal bestille. Som med så meget andet i USA synes overdrivelse at fremme forståelsen, så her bliver både private hjem og butikker pyntet op til den helt store guldmedalje. En anderledes juleoplevelse er også at få med en storbyferie i Budapest, hvor der er tradition for at smykke juletræer med dekorerede honningkager, og hvor der serveres farseret kål, grillede pølser og strudel fra juleboderne. På Vörösmarty-pladsen i den ungarske hovedstad er der op til jul danseshows og koncerter, der varmer godt om julehjertet, mens I kan få kroppen varmet op i et af byens berømte termiske bade. Prag er den perfekte destination i julesæsonen, og den tjekkiske hovedstad er sprudler af hygge og godt humør. Tag en tur gennem den gamle bydel til Venceslas-pladsen, stop ved en af ​​de røde træhytter, hvor du kan købe broderet blonder, trælegetøj og traditionelt julepynt. De tjekkiske julekugler er berømte for at være smukke og af høj kvalitet - en perfekt julegave til familie og venner. Afslut turen til Prag med en tur til det prægtige slot beliggende på bakketoppen.

Julen varer længe, koster mange penge

Selvom julen er en dyr tid, tager danskerne i stigende grad på januarudsalg i udlandet, hvor shoppingen kan kombineres med kulturelle oplevelser.

Januarudsalget skydes mange steder i gang allerede i slutningen af december, og tager I til udlandet kan der være endnu flere penge at spare! Er I ikke helt ruinerede, når den sidste pebernød er fortæret, sæsonens sidste gløggslurk drukket og kravlenisserne pillet ned, kan I forkæle jer selv med en storbytur under januarudsalget. Danskerne har fået øjnene op for januarudsalg i udlandet, hvor der tit er både bedre priser og et langt større udvalg. Tag for eksempel et smut til en af de mest populære shoppingdestinationer London, Paris, Berlin eller New York, hvor I ikke kun kan indsnuse storbystemningen, men også har overordentligt gode muligheder for at få fyldt bæreposerne til bristepunktet med nedsatte mærkevarer.

På loftet sidder nissen med sin julegrød

Varm fingrerne på en kop med kogende hedt gløgg og prøvesmag alle de traditionelle julekager.

De forskellige juledestinationer bringer hver sine kvaliteter, men mad og lækkerier er noget alle julemarkeder har tilfælles. I Danmark byder julen på brændte mandler, brunkager og ej at forglemme flæskesteg med brunede kartofler, rødkål og en solid brun sovs. Imens kan I opleve julens mange glæder i Estlands hovedstad, Tallin, hvor I på rådhuspladsen finder landets berømte juletræ, sneskulpturer og en mini zoo, alt imens i lytter til julesange og overværer danseshows. De estiske julegodter består af blodpølse, surkål og sjælevarmende juledrikke. I den franske by, Stratsbourg, finder I et julemarked fra år 1570, der omkranser byens katedral. Men dette julemarked er blot et ud af mange i det franske landskab. Midt i Lilles blændende julemarked kan I nyde synet af det kæmpe pariserhjul, mens I uden bekymringer smager et velfortjent glas champagne, og spiser autentiske madretter fra det franske køkken. Specielt er osten Camembert et populært valg blandt franskmændende, og serveres traditionelt bagt på restauranter og cafeer. I vil også finde spændende julemarkeder i Spaniens hovedstad Madrid, i byen Dubrovnik beliggende i Kroatien, i Østrigs to byer Wien og Salzburg og ikke mindst i Rom i Italien. Valget er dit og mulighederne mange!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice