Ferie Nordjylland

Med en ferie i Nordjylland kan du oplever hvorfor de mange kunstnere elsker toppen af Danmark og hvorfor det bliver kaldt for 'Lysets Land'

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Mærk vindens brise, duften af saltvand og nyd udsigten i det nordjyske.

Nordjylland er præget af havet. Mod vest ligger nordsøen, øst Kattegat og igennem regionen skær limfjorden. Dette er med til at give dig muligheden for at opleve et helt specielt lys hvilket også er grunden til at det bliver kaldt ‘lysets land’. Kunstnere i alle afstøbninger trives her, da ro, frihed og skøn natur er den bedste grobund til at få kreativiteten til at vokse. Besøg de små gallerier eller tage en rundtur på de større kulturhuse og lad fantasien få frit spil. De dejlige nordjyske byer har alle historiske og æstetiske omgivelser der gør shoppeturen mere afslappende og hyggelig. Naturen spiller også en kæmpe rolle i Nordjyllands landskab, med naturparker, lange hvide sandstrande og smukke tætpakkede skove giver dyrelivet plads til at vokse.

Byliv

En lækker cappuccino på en af de hyggelige caféer med udsigt til den sprudlende gågade?

Tag veninden under armen og smut en tur til de nordjyske byer.

Med de mange forskellige byer i Nordjylland, er bylivet meget varieret. Alt lige fra kulturbyen Aalborg, Nordjyllands hovedby der sprudler af liv med attraktive shoppingmiljøer og den velkendte Jomfru Ane gade, til Sæby der har en smuk og velbevaret bymidte, er en ferie i Nordjylland klart at anbefale.

Ved limfjorden finder man den charmerende lille købstad Løgstør, der er velkendt for sine mange muslinger. De gamle gader med små huse der er bygget til 1800-tallets fiskere og sømænd giver byen et helt specielt eventyrligt udtryk. Gå en tur langs Frederik VII’s kanal der ligger parallelt med vandet hvor man kan se de smukke hvide kamtakkede huse og de frodige kanalskrænter der om sommeren bærer en overdådig blomsterpragt eller en tur langs havnen og nyd de hyggelige små lystfiskerbåde, der ligger til ved kajen.

Lige ved havnen kan man opleve Løgstør grunde fyr fra 1908 og ikke langt derfra ligger Danmarks største vikingeborg Aggersborg der blev grundlagt af Harald Blåtand i år 980. I midt Juli kan man opleve den årlige muslingefestival der byder på tre muslingefyldte dage, hvor gastronomi, kunst og musik er i centrum.

Ved Vestkysten finder man de hyggelige badebyer Løkken, Blokhus og Tversted, der giver et indtryk af hygge, velvære og nydelse. Løkken er særdeles velkendt for sine søde små gule huse og sandet der snoer sig om café stolene i byens centrum. Løkkens Vejkro finder man også her, der betragtes som en af Nordjyllands bedste restauranter der sætter gastronomien og de gode råvare i højsædet.

Shoppingbyer er der mange af, her finder man både specialbutikker, store varehuse og lange hyggelige gågader med butikker på hver side. Næsten hver eneste lille nordjysk by har deres egen unikke gader med mulighed for at få en lækker kop kaffe, eller nyde en bid mad tilberedt med de bedste lokale råvarer.

Naturens gave

Det er en fryd for øjet at opleve den smukke danske natur.

Naturen er en gave vi ikke skal tage for givet, derfor bør man absolut ud og nyde de smukke omgivelser.

Nordjylland byder på mange fantastiske naturoplevelser. Helt mod nord ligger ‘Grenen’ der er spidsen af skagens odde. Med det smukke hvide sand der indrammes af det storslåede blå vand er der ingen tvivl om hvorfor turisterne flokkes dertil.

Foruden skagen byder nordjylland også på andre smukke naturoplevelser. Bulbjerg, som er danmarks eneste klippe, byder på en henrivende udsigt over vesterhavet, samt en hav af fuglearter. Med lange brede sandstrande og det smukke blå hav, er det umuligt ikke at nyde Vestkystens fantastiske idyl. Er du også en af dem der er helt vild med Badehotellet fra TV2, og alle de skønne omgivelser, så skal du tage et smut til Blokhus. Serien er optaget på strandene i nærheden og det er der ikke noget at sige til. De hvide klitplantager og det smukke blå hav giver en helt speciel atmosfære der bare må opleves.

På østkysten finder man Naturparken Lille Vildmose der er nordvesteuropas største højmose. Her er der oplevelse for hele familien, udkigstårn til fugletårnene ved Høstemark Skov, udkigstårnet ved brunstpladsen lige nord for Øster Hurup samt guidede ture rundt i naturparken.

Ikke langt derfra finder man endnu en fantastisk naturpark, Rold Skov, der med sine 23 kilometers lange vilde ridt, giver de aktive et ekstra kick. Hvis man er mere til det fredelige og afslappende, har man mulighed, med en ferie i Nordjylland, for at nyde den skønne natur i en kano langs Lindenborg Å, tage et smut forbi Lille Blåkilde i Bjergeskoven, der er en af Nordeuropas vandrigeste kilder, eller nyde de friske danske råvarer på en af de mange omliggende kroer og restauranter.

Kunst, arkitektur og historie.

Lyset, naturen, og den dejlige ro og friskhed er de bedste betingelser til at være kreativ.

Nordjylland byder på spændende dansk historie, og kunst der skal opleves på første hånd.

Danmarks bedste nulevende kunstnere og kunsthåndværkere har bosat sig i Nordjylland derfor er der særdeles gode muligheder for at opleve de fantastiske gallerier og værksteder med en ferie i Nordjylland.

Det mest bemærkelsesværdige er Utzon centeret i Aalborg. Det er et eksperimenterende kultur- og videnscenter hvor kunst, design, arkitektur og formidling går op i en højere enhed. Det er tegnet af den kendte arkitekt Jan Utzon der også har tegnet Operahuset i Sydney.

Lemvig byder på en masse inspirerende gallerier, beliggende inden for gåafstand af hinanden. Her er også mulighed for at tage en tur på skulpturstien eller planetstien hvis ellers vejret er til det. I Limfjorden finder man det skønne Mors. Her er der et hav af aktiviteter man kan få tiden til at gå med. Fossiljagt i moleret, rideture langs med øen eller deltage i efterforskningen i et ‘fiktivt’ mord begået på Højriis Slot en af Danmarks ældste herregårde, mens skuespillere gør slottet mere levende. En begivenhed der dog er værd at opleve er Skaldyrsfestivalen der ligger i starten af juni. Her er rig mulighed for at smage på Limfjorden samt handle på Madmarkedet der byder på delikatesser og lækre råvarer fra de lokale.

Er man mere interesseret i 2. Verdenskrigs rige historie, er Hanstholm museumscenter et must at lægge vejen forbi. Her finder man Nordeuropas største befæstningsanlæg, der ud over sine autentiske udstillinger fra 2. Verdenskrigs brug, også giver mulighed for at opleve den nye interaktive udstilling, der handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice