5 Tilbud

Storbyferie Prag

Tag med TravelBird på ferie i Prag og lad jer fortrylle af byens mange små distrikter med historiske bygninger, hyggelige pladser og en livlig stemning.
Se mere:
Valgte filtre:
5 Tilbud
Filtre Ryd

En storbyferie i Prag har det hele - arkitektur, historie, hyggelige caféer, shoppingcentre, specialbutikker med håndlavede dukker og krystal, polkaspillende gademusikanter og ikke mindst billig øl!

Har I allerede været på en storbyferie i London og i Paris, så skal næste destination da være Prag! Mange århundreders byggestile mødes i Prag, hvilket gør det til en af verdens absolut største arkitektoniske vidundere. De historiske kulisser favntager metropolens moderne strejf på smukkeste vis med glasbygninger og shoppingcentre flettet ind mellem gotiske kirker og barokpaladser. Den gamle bydels historiske bygninger og snørklede gader designet med fodgængere og hestevogne in mente er minderne fra en svunden tid. Det var her i disse smalle, brostensbelagte gader, at forfatteren og bysbarnet Franz Kafka fandt inspiration til sine fortællingers surrealistiske kulisser.

Prag er som taget ud af et eventyr og skabt til en ferie i romantikkens tegn. Den atmosfæriske by trækker dog mere end turtelduer til. Prag besøges af 4 millioner turister årligt, og det er ganske forståeligt. Byen byder på historiske omgivelser med masser af kulturelle tilbud, gode shoppingmuligheder og så selvfølgelig det festlige natteliv kombineret med priser, der er betydeligt lavere end i mange andre af Europas storbyer, ligesom også er tilfældet på storbyferier til Budapest. Hvad mere kunne man ønske sig på en storbyferie?

Prags arkitektur

En storbyferie i Prag er en ferie i historiske omgivelser, og følger I den royale rute er der masser af muligheder for at få taget nogle fantastiske feriefotos.

Prag slap noget mere helskindet fra 2. Verdenskrig end mange af de større byer i nabolandene, og der er derfor rig mulighed for at nyde Prags flotte, gamle arkitektur.

Mange af Prags gamle bygninger er yderst velbevarede, og den ældste af slagsen er næsten 1000 år gammel. I den gamle bydel ligger de arkitektoniske perler som på en snor, og I har her mulighed for at nærstudere arkitektur fra otte århundreder. I Prags gamle by findes den gamle rådhusplads omringet af tidligere paladser, det berømte astronomiske ur og boder med street food, I kan styrke jer på, inden I går videre med sightseeingen. Fortsæt turen over Karlsbroen, hvor I kan nyde den betagende udsigt. På begge sider af broen er der en række flotte statuer af helgenerne, der holder godt øje med livets gang på broen. Det bedste tidspunkt at besøge broen på er ved solopgang, hvor udsigten ikke bliver smukkere, og hvor der som oftest er langt færre turister.

På den anden side af Karlsbroen kan I dvæle ved den smukke udsmykning af Prags utvivlsomt smukkeste barokkirke, St. Nicholas og bestige bakken op til Prags Slot, der knejser sig stolt over byen. Er I vilde med historie og arkitektur, er slottet ikke til at komme udenom. Der er ikke blot tale om et slot, men et kompleks af museer og paladser, og det er her, en del af den tjekkiske historie har udspillet sig.

Tjekkisk gastronomi

Tjekkiet er kendt for sine gode øl, men det kan bestemt også anbefales at udforske den tjekkiske kogekunst.

Det traditionalle tjekkiske køkken består af tunge bonderetter, hvor hovedingredienserne er kartofler, kål, brød og svinekød.

De seneste år er der dog sket en kulinarisk opblomstring, og I kan derfor opleve de tjekkiske madtraditioner med et nyt og lækkert tvist på byens restauranter. I 1980'erne begyndte den vestlige indflydelse så småt at vinde ind i de tjekkiske madtraditioner, og har I lyst til at styre udenom tjekkiske specialiteter på jeres storbyferie i Prag, kan I derfor snildt finde restauranter med indslag fra alle mulige verdenshjørner.

Har I derimod lyst til at få en autentisk bid af Tjekkiet, kan I prøve friturestegt ost med løg eller den klassiske ret dumpling, der i Tjekkiet benyttes som hovedret. Dumplingerne er ofte søde, men tjekkerne har en sød tand, og de bruger gerne godt med sukker i deres hovedretter. Den brød- og sukkerglade nation er naturligvis også vild med kager, og især tærter er en klassisk tjekkisk spise. Mange steder kan I sætte tænderne i en tærte med de traditionelle ingredienser pære eller valmuefrø. Tjekkiet er faktisk en af verdens største producenter af valmuefrø, så I kan nemt tænkes at støde på de små frø, når I udforsker den tjekkiske kogekunst.

En weekendtur til Prag er naturligvis ikke fuldendt, før I har fået smagt på nogle af de verdensberømte tjekkiske øl. Besøg for eksempel Prags ældste bryggeri U Fleků, hvor der er blevet langet øl over disken siden det 15. århundrede. En halvliters øl koster på de fleste pubber og værtshuse i Prag blot ca. 10 DKK, så det er muligt at få smagt sig igennem en del øl til billige penge under jeres ferie i Prag.

Kunst i Prag

Elsker I kunst, bliver I helt sikkert ikke skuffede på jeres ferie i Prag.

Prag gennemlevede en kunstnerisk epoke i det 19. og den tidlige del af det 20. århundrede, hvor den tjekkiske gren af stilarterne art nouveau, art deco og kubisme var på sit højeste.

Har I lyst til at se nærmere på tjekkisk kunst, anbefales det at besøge Alphonse Mucha-museet. Det hyggelige museum, der er navngivet efter Tjekkiets måske mest berømte kunstner Alphonse Mucha, er ganske småt, men indeholder dog en flot samling af art nouveau-værker. Tag også en tur forbi Prags Nationalgalleri, hvor I kan opleve Muchas Slaviske Epos, en samling af 20 gigantiske malerier inspireret af slavisk mytologi og det tjekkiske folks historie. Vil I opleve den tjekkiske kubisme, er Den Sorte Madonnas Hus ikke til at komme udenom. Selve bygningen er Prags fineste eksempel på kubistisk arkitektur, og i dag har Det Kubistiske Museum til huse i bygningen.

Skal jeres storbyferie i Prag stå på nyere kunst, kan det anbefales at besøge Kampa-museet, der har en excentrisk samling af samtidskunst. Tag også en tur forbi den såkaldte John Lennon Wall, der opstod i 1980 efter mordet på John Lennon. Prags unge samlede sig spontant ved en mur, hvorpå de malede grafitti inspireret af musikeren. Op gennem 80'erne gav muren desuden Prags borgere en måde at protestere mod det dengang kommunistiske styre. Staten malede gang på gang grafittien over, men Prags borgere sørgede for, at muren hurtigt var fyldt med billeder og antikommunistiske slagord igen. Traditionen med den Lennon-inspirerede grafitti er fortsat, og i dag er muren et symbol på fred og frihed.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice