Storbyferie København

Trænger I til et pusterum, men skal det være tæt på – og måske helst dansk? Så tag med TravelBird på en skøn ferie i København!

Tilbud

Vælg udrejsedato
3 Tilbud
Med sit enorme udvalg af smukke museer, moderne restauranter, hyggelige caféer, historiske monumenter og myldrende shoppinggader er København en af Nordeuropas hippeste metropoler.

Både danske og udenlandske besøgende tager på storbyferie i København i massevis hele året rundt, men nok især i de varmere forårs- og sommermåneder og omkring juletid, hvor stemningen i byen summer på en helt særlig måde. Hvad end ferien skal byde på shopping på Strøget, hipsterstemning på Vesterbro, afslapning på Christianshavn, rutsjebaneture i Tivoli eller fest og farver på Nørrebro, så er her i den grad noget for enhver smag. Den danske hovedstad lægger op til en herlig storbyferie med plads til både sightseeing og indblik i Danmarkshistorien, butikskiggeri, slentreture i stadens grønne parker samt gastronomi i verdensklasse.

Husk at hente en af de mange gode apps inden I tager af sted! I stedet for at slæbe rundt på kort, brochurer og noter med must-sees, så hent fx ART app’en, Food Lovers Copenhagen app’en eller Fashion Finder Copenhagen app’en. Så finder I hurtigt de nærmeste, lækreste og hippeste butikker, spisesteder og kunstgallerier.

Kulturliv

Har I kun et par dage i vores smukke hovedstad, så er det en god idé at udvælge jer et par must-sees, så I får mest ud af jeres storbyferie i København.

Kulturstaden byder på uendeligt mange muligheder for at dykke ned i både dansk og udenlandsk historie, kunst, teater, musik, monumenter og statuer og meget, meget mere.

København er en by, der nemt kan udforskes til fods. Oplev byen gennem H. C. Andersens eller Søren Kierkegaards øjne (og fødder) og besøg bl.a. Det Kongelige Teater, Kongens Have, Assistens Kirkegård eller Vor Frue Kirke. I kan også melde jer til nogle af de sjove byvandringer, der bl.a. har temaer som nordiske krimiserier (følg i fodsporene på Sarah Lund, Saga Norén og Birgitte Nyborg), københavnske spøgelseshistorier (med dertilhørende gru og skræk) og CPH:cool, hvor I kommer gennem byens hippeste kvarterer. Gå heller ikke glip af den alternative fristad Christiania, som huser en masse spændende spillesteder, gallerier, butikker, grønne oaser og spisesteder.

Elsker I museer, skal I selvfølgelig besøge Nationalmuseet eller Statens Museum for Kunst (de er begge gratis), kunstmuseet Louisiana eller Glyptoteket – eller måske har I lyst til at prøve noget nyt på jeres storbyferie i København? Så besøg udstillingerne på Vikingeskibsmuseet, Rosenborg Slot eller Post og Tele Museum, som alle giver et glimt ind i forskellige dele af Danmarkshistorien. Jeres indre royalist vil også glædes over et besøg på stadens royale adresser. Se vagtskiftet på Amalienborg, lad jer betage af den flotte gobelinsamling og de velbevarede ruiner på Christiansborg Slot, og læg vejen forbi det verdensberømte Kronborg Slot, som er kendt fra Shakespeares “Hamlet”, og som stadig opfører det kendte stykke hver sommer.

Byen har en proppet kulturkalender, og på alle tider af året har I mulighed for at opleve en fed koncert, fascinerende særudstillinger eller spændende markeder. Langt det meste er inden for gåafstand fra centrum, og vælger I at købe et Copenhagen Card, får I gratis adgang til 74 museer og attraktioner samt gratis transport rundt i byen. Det er derfor oplagt at skaffe sådan ét, hvis I planlægger en oplevelsesrig weekendtur til København.

Gastronomi

Fra New Nordic til smørrebrød til falafel – Københavns gastronomiske scene disker op med delikatesser fra alle verdenshjørner!

København kom for alvor på verdenskortet med konceptet “New Nordic Kitchen”, da restaurant Noma åbnede dørene i 2003. Deres innovative brug af nordens ingredienser landede dem en plads på toppen af listen over verdens bedste restauranter.

Og mad med fokus på de gode, skandinaviske råvarer er ikke en mangelvare på de københavnske spisesteder. Læg for eksempel vejen forbi Stedsans (der dyrker sine egne grøntsager på taget af et gammelt bilauktionshus), Kadeau (som har fokus på bornholmske delikatesser), Radio (åbnet af Claus Meyer overfor det gamle radiohus) eller Höst (som har vundet flere designpriser). Men selvom København er verdensberømt for sit nordiske køkken, så er der nu noget helt særligt ved at gå ombord i et klassisk stjerneskud eller et lækkert stykke smørrebrød, mens man nyder udsigten over vandet på farverige Nyhavn. Snyd heller ikke jer selv for en god kop kaffe og lidt sødt på en af de mange hyggelige caféer eller moderne kaffebarer.

Det københavnske gadekøkken har også god fremgang for tiden. Har I lyst til at prøve lækker street food fra verdenskøkkenet, har I flere muligheder. På Papirøen finder I lækkerier fra bl.a. Brasilien, Sydkorea og Indien, og den flotte udsigt over havnefronten gør et stop her til en sand fornøjelse. Torvehallernes enorme madmarked tiltrækker over 60.000 madglade gæster hver uge, og her er der ægte torvestemning og passionerede konditorer, slagtere og købmænd. Sidst, men bestemt ikke mindst, åbner Kødbyen sine døre i weekenderne i sommerhalvåret, hvor især passionen for det gode stykke kød skinner igennem. Her kan I både slentre gennem kunstgallerier, mæske jer i BBQ og specialøl, og male byen rød på en af de trendy natklubber i bygningen. En storbyferie i København skuffer ikke gastronomisk, uanset hvad jeres smagsløg foretrækker!

Dansk design

Fra PH-lamper til porcelæn til modetøj – Københavns shoppinggader tilbyder kenderen et skatkammer fyldt med dansk design.

Skandinavisk minimalisme er noget af det hotteste for tiden – uanset om vi taler mad, mode eller boligindretning. København er et sandt mekka for designentusiaster og fashionistaer fra hele verden.

Arne Jacobsen, HAY, Royal Copenhagen, Georg Jensen, Malene Birger… listen over succesfulde, danske designmærker stopper bestemt ikke her. Selvom I også finder luksusbutikker som Chanel, Louis Vuitton og Dolce & Gabbana i den danske hovedstad, så hitter dansk design især, fordi de nyere designmærker gør det muligt for de fleste at forkæle sig selv med et stykke ægte, dansk design. De danske modehuse lokker også med deres flotte designs i skarp, skandinavisk stil. Find jeres nye yndlingsklæder i designernes egne boutiques, de hippe vintagebutikker eller i stormagisinerne ILLUM og Magasin.

For jer der er specielt interesserede i design, kan vi anbefale et besøg i det flotte Designmuseum Danmark, som huses i en af Københavns fineste rokokobygninger. Gå heller ikke glip af Designer Zoo, som fordeler en designbutik og et galleri over to etager, og hvor I har mulighed for at kigge ind i designernes værksteder og få et indblik i, hvordan håndværket skabes. Men dansk design handler ikke kun om de nyeste nye trends – I de mange antikvitetsforretninger har I mulighed for at gøre nogle rigtig gode fund af danske møbelklassikere, sølvbestik, porcelæn og kunsthåndværk til rimelige priser.

Alt dette, og meget mere, finder I i vores farverige, hyggelige, historiske og livlige hovedstad. Glæd jer til jeres næste ferie i København!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice