2 Tilbud

Ferie i Holland

Tag på ferie i Holland: Opdag Nederlandenes tulipaner, kanaler og historiske byer med en af TravelBirds mange rejser til Holland
Valgte filtre:
2 Tilbud
Filtre Ryd

Velkommen til Holland – landet med enorme ostehjul, farverige tulipaner, sjove træsko og nostalgiske vindmøller.

Kun 5-6 timers kørsel fra den dansk-tyske grænse ligger Holland, som er spækket med lækre feriemuligheder for vennepar, børnefamilier og de nyforelskede - specielt en sommerferie i landet er helt fantastisk. Her er masser at lave, uanset om I er til afslapning i en af de mange ferieparker, spændende naturoplevelser eller brusende storbystemning.

Naturen er meget lig den, vi kender her fra Danmark, men det flade landskab gør det især ideelt for naturentusiaster, der elsker at udforske naturen på cykel. Hollænderne selv er også glade for at tage på vandre- og cykelferie i deres eget land, og I kan derfor finde et væld af gode, sikre vandre- og cykelruter, der tager jer forbi nogle af landets flotte seværdigheder. Tager I på ferie i Holland om foråret, bør I ikke snyde jer selv for et besøg i den kendte blomsterpark, Keukenhof, som bryder ud i alle regnbuens farver, når solen begynder at tage til i marts og april. I får den dog nok ikke for jer selv, da fænomenet er voldsomt populært og specielt eftertragtet af asiatiske turister, der strømmer til for at forevige de farverige blomster på kameraet.

Storbyernes treenighed, Amsterdam, Haag og Rotterdam, har hver især deres helt egen charme og personlighed – Amsterdam er den ikoniske hovedstad, der lokker med sine smukke kanalhuse og berømte kunstmuseer; Haag har en statslig atmosfære i kraft af sin funktion som hovedsæde for den internationale domstol (men har dog stadig livlige shoppinggader og hyggelige fortovscaféer); og havnebyen Rotterdam, som blev bombet til uigenkendelighed under 2. Verdenskrig, er en af Hollands mest innovative og multikulturelle byer. En ferie til Holland bør bestemt inkludere et besøg til mindst en af disse fascinerende storbyer!

Vild med orange

Er I på ferie i Holland, kan I ikke undgå at se den klare, orange farve, der pryder de fleste souvenirshops, butiksvinduer og endda indbyggerne selv.

Hvis I har set det hollandske landshold spille ved EM eller VM, eller hvis I har været i Holland på bestemte helligdage, så ved I, at hollænderne er glade for farven orange. Nej, de ELSKER orange!

“Oranje”, det hollandske ord for farven, er endda også kælenavnet for det hollandske landshold. Det kan måske virke underligt, når nu det hollandske flag er rødt, hvidt og blåt, men faktisk hænger det sammen med, at det hollandske kongehus er uløseligt forbundet med den orange farve. I 1568 erklærede Willem den Første, der var guvernør i det spansk-styrede Holland og prins af Oranje (et sydfransk grevskab), krig mod Spanien og red under et orange banner. Krigen varede 80 år, men til sidst sejrede hollænderne og skabte det, vi i dag kender som Holland. Den nuværende kongefamilie kommer også af samme slægt som Willem den Første.

I dag kan I næsten ikke undgå at støde på noget orange, hvad end det er på souvenirs, flag eller fodboldtrøjer. Især ved store, folkelige begivenheder såsom fodboldlandskampe eller landets mest festlige dag, “Koningsdag” (Kongens Dag), oversvømmes bybilledet med en syndflod af orange trøjer, briller, hatte, boa’er, kjoler… ja, selv babyer udstyres med en orange sparkedragt! For hollænderne er det en måde at holde sammen på – det udstråler national stolthed (og så er det desuden en glimrende måde for hollænderne at finde hinanden på, hvis de er i udlandet.) Så befinder I jer i Holland under en af landets store begivenheder, så må I ikke snyde jer selv for at opleve den ægte, hollandske stemning – iført noget orange, selvfølgelig!

Hollands smukkeste byer

Ingen ferie i Holland er komplet uden et besøg til en eller flere af de smukke, hollandske byer.

Hvis der er én ting, vi kender de hollandske byer for, så er det de maleriske kanaler, der leder vandet gennem og rundt om stæderne.

Amsterdam er det klassiske eksempel på lange, smukke kanaler med hyggelige fortovscaféer om dagen, funklende lys i aftentimerne og en charmerende udsigt uanset årstid. Faktisk gør de fleste byer i de nordlige og vestlige regioner brug af det imponerende kanalsystem, der både holder vandet ud af byerne, forsyner landsbrugsjorden med nok vand og fungerer som effektivt transportsystem inde i og mellem byerne. Faktisk kan man i byen Giethoorn næsten kun komme rundt ved at sejle på de mange kanaler mellem husene! En rundfart på kanalerne, uanset om I besøger Amsterdam, Haag eller Utrecht, er en rigtig god måde at lære byen at kende på og se nogle af de bedste seværdigheder.

Holland er dog ikke kun kendt for sine kanaler – landet bugner med spændende, historiske byer, både store og små. Besøg f.eks. Delft, der er kendt for sit fine, blåmalede keramik (også kendt som delfterfajance), og som tidligere var kongefamiliens hjemby. Den dag i dag bliver alle kongelige medlemmer begravet i den flotte Nieuwe Kerk. Hvis I gerne vil gå på oplevelse i ostens univers, må I besøge Gouda eller Alkmaar, som begge byder på en historisk bymidte, spændende museer og (selvfølgelig) et stort udvalg af lækre oste. I kan også vælge at besøge nogle af de andre fascinerende byer – historiske Utrecht, hvis middelalderlige (og bilfrie) bymidte byder på en flot katedral og Hollands eneste varehuse, der ligger direkte ned til kanalerne; gæstfrie Breda, der fortryller med sin afslappede atmosfære og gode shoppingmuligheder; eller hyggelige Deventer, hvor der hvert år afholdes et flot julemarked.

Det hollandske landskab

Uanset, hvor I tager på ferie i Holland, kan I ikke undgå at blive betaget af det skønne, hollandske landskab!

Mød sæler ved Vadehavet, gå en lang tur på strandene i Zeeland og oplev den overvældende skønhed i Limburg. Den hollandske natur er et sandt skatkammer af fortryllende oplevelser!

I kender måske det klassiske, hollandske landskab – vidtstrakte, flade marker drysset med sort-hvide køer og små vindmøller. Og det beskriver også meget godt landskabet i det nordvestlige Holland, hvor grønne enge omringes af rolige vandløb, maleriske landsbyer og små både. Ude ved kysten er det dog en anden historie – her kan I dyppe tæerne i Vadehavet, besøge de historiske fyrtårn og I kan endda være heldige at spotte sæler! I det sydlige Holland kan I besøge naturparken Biesbosch, et unikt ferskvandsdelta på 8000 hektarer som I kan udforske til fods, på cykel eller med kano. Længere mod øst finder I naturområdet Veluwe, et af Hollands ubestridte smukkeste områder, hvor I kan opleve alt fra lilla heder og dybe skove til sandklitter og søer. Her kan I tage på safari i nationalparken Hoge Veluwe, besøge Kröller-Möller museet eller se aberne i abeparken Apenheul.

Uanset hvilken region I ender med at besøge på jeres ferie i Holland, kan I roligt tage cyklen med – ligesom danskerne er hollænderne vilde med at cykle. Der findes et utal af smukke og nemme cykelruter gennem det hollandske landskab, og det er nok en af de bedste måder at fordybe jer i naturen og den hollandske kultur.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice
Minimumskøb = 750 DKK ekskl. bookinggebyr