Ferie Bornhom

Tag en tur forbi Danmarks smukkeste købstad, gå langs klippevæggen ved Hammersknude eller måske en dukkert i det smukke blå hav. En dejlig ferie på Bornholm Danmarks solskinsø vil uden tvivl bringe gode minder.

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Bornholm! Bornholm! Bornholm! Du, min dejlige ferieø! Sådan sang de i Far til Fire, og det må siges at være sandt.

Bornholm er en skøn og charmerende ø, der altid står med åbne arme og byder dig velkommen. De mange spektakulære seværdigheder, såsom middelalder ruinen Hammershus, de smukke rundkirker og Svaneke hvor små charmerende og velbevarede bygninger pryder bybilledet, er med til at gøre din ferie ekstra hyggelig. Bornholm har mange muligheder for outdoor og aktiv ferie et eksempel er at tage vandreturen langs Hammerknuden der har en enestående udsigt ud over havet, eller tag en klatretur på en af de mange klipper, der uden tvivl vil give gys i maven. Nyd den frisk røgede fisk på en af de udsøgte røgerier, eller tag til Gudhjem og se om du kan spise øens største is. Uanset hvad du er til vil en ferie på Bornholm bringe mange gode minder, og ikke mindst mange timers dejlig solskin.

Aktiv ferie og spændende seværdigheder

Oplev den spændende historie der præger denne smukke ø, eller tag en cykeltur i den friske luft.

Traditionen tro bør man tage en tur op til Hammershus der er en af Bornholms vartegn og en fantastisk mulighed for at drømme sig tilbage til middelalderen.

Naturen er enestående på denne smukke ø. Specielt Hammerknuden skal opleves, med de stejle granitklipper der giver en helt ekseptionel udsigt ud over østersøen og den frodige skov stien snor sig igennem, er en helt speciel oplevelse.

Hammerknuden bringer dig forbi Opalsøen der ligger mellem høje stejle klippesider, og er et levn fra dengang den største indtægtskilde var granit, Hammersø der er Danmarks eneste bjergsø, og den største naturlige sø på øen og Hammershus.

Ekkodalen er Bornholms største sprækkedal og strækker sig ca 2 km gennem Almindingen. I dalen finder du en næsten 200 år gammel fredet skov samt de meget stejle klipper langs dalens ene side. Siden bliver kaldt “Styrtebakkerne” eller oprindeligt “Stortebakkerne” som er et gammel bornholmsk udtryk for en brat, lodret klippevæg. Ekkodalen har fået sit enestående navn, grundet det klare ekko der er, så der anbefales at teste det når man lægger turen forbi.

Hammershus er helt speciel da det er Nordeuropas største borgruin og er et lævn helt tilbage fra slutningen af 1200 tallet, bygget af ærkebiskoppen af Lund. I midt 1600 tallet fra Christian IV’s datter Leonora Christine og hendes mand spærret inde på Hammershus på grund af landsforræderi. Da borgruinen er så velholdt er det virkelig et sted hvor man kan få fantasien til at blomstre.

Ud over Hammershus har middelalderen har stor betydning på Bornholms historie, specielt sagnet om at tempelridder ordenen skulle have bygget de Bornholmske rundkirker og have gemt deres skat her. Der er intet der tyder på at det skulle være rigtigt, men ikke desto mindre er den et spændende mysterie at udforske for de yngre og historie glade. Når det så er sagt, er De Bornholmske rundkirker et vidunder i sig selv. Med Østerlars som den største af de fire unikke kirker, og den mest kendte. De fire rundkirker er udlagt i er geometrisk system med Østerlars som centrum og udført med nøjagtighed hvilket er med til at puste liv i teorien om tempelridderne og den mulige skat der skulle ligge på Bornholm.

Da den kære ø ikke er den største i Danmark, er det et meget populært på cykel. Med de mange smukke ruter og strande, er det anbefalelsesværdigt at tage cyklen med på ryggen når du tager på ferie her. Den mest populære rute er Allinge, Gudhjem og Svaneke. De tre bornholmske byer er omgivet af skøn natur og smukke huse.

Er man en løbe elsker bør man absolut deltage i den fantastiske Etape Bornholm. Her er den klassiske Maraton distance på 42,195 km fordelt på 5 forskellige etapper rundt om på hele øen. Under løbet får du mulighed for at nyde den fantastiske smukke natur, ved kysterne og i det bakkede landskab. Er i en familie af løbere, er der også mulighed for at børnene kan deltage i en forenklet udgave af løbet. Ud over den smukke udsigt og det gode helbred, får i også en lækker Løbetrøje til at tage med hjem.

Da Bornholm er en klippe ø er der mange fantastiske steder at klatre. En af de mest interessante steder er Moseløkken Stenbrud. Her findes der over 100 boltrede klatreruter i alle grader og stilarter. Der er stor højde på væggene der spænder fra 6 m til 35 m, så der er lidt for en hver smag, men HUSK at bære hjelm da der kan være løse sten og blokke.

De smukke bornholmske byer

Var det ikke noget med en tur til Danmarks smukkeste købstad? Eller måske bare muligheden for at dase på stranden?

Rønne, Nexø, Svaneke, Gudhjem! Vi kender alle navnene, men hvad har de egentlig at byde på de skønne Bornholmske byer?

Rønne den skønne by med færgeforbindelse til både Køge, Sverige, Tyskland og Polen, er der ikke noget at sige til at Øens hovedby er velbesøgt. Den charmerende by har dog lidt af en historie bag sig. I slutningen af 2. Verdenskrig blev Rønne og Nexø bombet af russerne og det gik slemt ud over bymidten i hovedbyen. Trods bombardementet er der stadig en del af de gamle og hyggelige bygninger der står tilbage, sammen med de 175 røde træhuse Svenskerne skænkede Øen til opbygning af Rønne.

Svaneke der i 2013 blev kåret til Danmarks smukkeste købstad, byder på flotte og velbevarede bindingsværkshuse- og gårde der spreder sig ud af klipperne fra havnen. Svaneke har et helt specielt lys. Byen åbner sig mod øst og er derfor aller smukkest i morgen- og formiddagstimerne hvor solen står lavt over havet og sender sine stråler ind mod byens mangefarvede facader og grønne haver. Som købstad byder Svaneke på mange forskellige lækkerier. Der er både lidt til “den søde tand” og et væld af gallerier, glaspusterier, keramiker samt kunsthåndværkere. Man har mulighed for at opleve hvordan magien bliver skabt i nogle af de forskellige åbne værksteder. Vælger du at nyde din ferie på Bornholm i slut juni, kan du på Sankt Hans Aften, tage med Svanekeboerne på et fakkeloptog ud til den sydlige lille jollehavn ved fyret. Her vil der være opstillet et bål, der vil være fællessang og båltale.

Den unikke by Gudhjem, også kaldet “Guds Hjem” er Danmarks eneste bjergby. Byen er bygget på et klippefyldt terræn fra skærgården og op ad den 48 meter høje bjergmassiv Bokul. Den smukke by er oftest et fast programpunkt på de fleste gæsters liste, og du kan da også være så heldig at komme til byen når den årlige “Sol over Gudhjem kokkekonkurrence” bliver skudt af. Konkurrencen er et éndags event der ligger i Juni og byder på stjernekokke fra hele landet, der alle prøve at perfektionerer den traditionelle ret “Sol over Gudhjem”. I forbindelse med konkurrencen vil der være et lækkert madmarked hvor udsøgte Bornholmske produkter vil være i fokus og de deltagende kokke vil servere lækre retter af gourmet-produkter og fødevarer fra øen.

Tager du på ferie på Bornholm skal du forbi Nordbornholms spids. Her ligger tvillingebyerne Allinge-Sandvig der har over 100 års erfaring som turistmål og det kan man mærkes på den særlige blanding af fantastisk natur, historiske by-miljøer og den naturlige gæstfrihed. De to byer har begge lækre sand- og klippestrande der byder på mange timer i vandet. Den hyggelige gamle by i Sandvig har et ry for, på lune sommeraftener, at minde om de smukke middelhavsbyer sydpå, så hvorfor ikke nyde en cocktail på en af de hyggelige restauranter eller cafeer i byen?

Bornholmske Specialiteter

Lakrids fra Johan Bülow, Svaneke Is og Røget fisk.. Alt det lækre samlet på ét sted.

Er du mad glad, og elsker fisk? Så er du vist kommet til det rette sted.

På Bornholm har de en lang tradition for røge fisk. Specielt sild, makrel og laks, er oftest blevet hængt op i skorstenen. En af delikatesserne du absolut ikke må snyde dig selv for, er den karakteristiske ‘Sol over Gudhjem’ der består af en røget sild med rå æggeblomme, purløg og radiser serveret på friskbagt rugbrød. Ud over denne specialitet er rugkiks, rapsolie, blåskimmelost og de lækre fede bornholmerhaner også værd at bringe med hjem.

Som sagt er fisk nok det Bornholm er mest kendt for. En af deres rigtig gamle traditionelle retter er saltstegte sild. Her bliver sildene der, har ligget i saltlage, vendt i mel og stegt i svinefedt. Fisken serveres med stegte løg, syltede rødbeder og lækker groft bornholmsk sennep på friskbagt rugbrød. Skal retten spices lidt op, kan det anbefales og nyde en god bornholmer øl og et glas honning syp (bornholmsk honningsnaps) til, for at mærke den ægte bornholmer stemning.

Er man ikke selv en garvet kok, men stadig ønsker at smage de lækre egnsretter kan det anbefales at tage et smut forbi Restaurant Bokhus i Gudhjem. De har specialiseret sig i de gamle bornholmske retter og er et besøg værdigt. Skal du have den fulde fiskeoplevelse, så skal man forbi Nordbornholms Røgeri i Allinge. Med deres udsøgte og store buffet med alverdens fiskeretter, er det lige så tænderne løber i vand. Er vejret til det, er der også mulighed for at nyde den eminente udsigt fra deres åbne terrasse.

Med en ferie på Bornholm, er der også mulighed for at lægge vejen forbi Svaneke, Bornholms centrum for lækkerier. Her i den hyggelige lille by, er er godt håndværk et must. Med Lakrids fra Johan Bülow og Svaneke Is repræsenteret, kunne det næsten ikke blive bedre. Men faktisk byde denne lille by også på Svaneke Bolcher, Karmelleriet, pastariet og Svaneke Chokoladeri. Her får du uden tvivl forkælet dine smagsløg og endda en rigtig god mulighed for at købe lidt med hjem til en du har kær.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice