Efterårsferie

Planlægger I at tage på efterårsferie, kan I med fordel tage et kig hos os her på TravelBird. Om I vil på storbyferie, wellnessophold eller noget helt tredje har vi helt sikkert noget for jer!

Tilbud

Vælg udrejsedato
0 tilbud
Efterårsferie er for mange synonym med fri fra skole og masser af hygge med familien, men fridagene kan også bruges på udlandsrejser, wellnessoplevelser eller noget helt fjerde.

Engang hed efterårsferien kartoffelferien. Børnene fik fri fra skole, så de kunne hjælpe til med kartoffelhøsten hjemme på gården, og dengang var der for mange egentlig ikke meget ferie på programmet. Ugen blev i stedet brugt på hårdt arbejde med jord under neglene i kartoffelmarkerne, og med oktobers ofte kolde og regnfulde humør var der ikke meget fornøjelse over det.

I dag har piben fået en ganske anden lyd, og uge 42 (nogle steder uge 43) er for mange langt mere ferie, end det er arbejde. Børnene har fri fra skole, og mange forældre vælger også at holde hele ugen eller nogle dage fri, så familien kan hygge sig og få noget kvalitetstid sammen. Museer og kulturinstitutioner er hvert år værter ved en lang række særarrangementer for både børn og voksne, og mange bruger fridagene på at tage i skoven, samle kastanjer og drikke varm kakao.

Efterårsferie 2017

Hvad skal I lave, når kalenderen viser uge 42 eller 43?

Vi er nået til oktober måned. Dagene er blevet kortere, temperaturen er faldet og regnen er taget til. Det er tid til en ferie!

Foråret er fyldt med dejlige, solskinsfyldte helligdage, men efteråret sparer på dem, og uge 42 eller 43 er efterårssemesteret eneste skoleferie. Men vejret har på denne tid på året efterhånden ændret karakter, og de kølige, regnfulde dage har fået tag i hverdagen, så hvad er mere oplagt end en ferie? Lidt forkælelse før vi for alvor går ind i vinterperioden — lidt kvalitetstid til at lade op og gøre klar til de kortere og mørkere dage, der venter forude.

Vil I holde ferie i Danmark er mulighederne nærmeste endeløse. En miniferie i storbyen giver jer mulighed for at blive en masse spændende oplevelser rigere på de mange museer, der har særlige udstillinger og efterårsferie aktiviteter på programmet. Besøg for eksempel København, der skyder ferien i gang med den årligt tilbagevendende tradition Kulturnatten, der finder sted den 13. oktober 2017. Vil I hellere ud i naturen, vrimler skovbundene med kastanjer, der bare venter på at blive samlet og sat sammen til hyggelige kastanjedyr, og selvom det måske er for koldt til at bade, ligger strandene klar til lange gåture og drageflyvning.

Solferier

En anden oplagt mulighed, når bladene falder og vejret er lidt gråt, er at tage på solferie.

Vi danskere er vilde med at rejse sydpå i efteråret, når vi har brug for lidt solskin og varme.

Der er ikke noget bedre end en uge med solskin, når vejret herhjemme begynder at blive vådt og gråt, og der er masser af muligheder for at slikke sol og sippe drinks under varmere himmelstrøg. Et oplagt valg, hvis det er denne type ferie, man er på udkig efter, er de kanariske øer. Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote ligger ud for det nordlige Afrikas kyst, og på disse breddegrader er temperaturen noget højere, end hvad vi er vant til herhjemme i oktober. Øerne er populære på grund af deres behagelige klima, men også på grund af deres meget specielle natur med både vulkaner og frodige dale.

Andre gode bud på solrig forkælelse sydpå er Grækenland og de græske øer, der lokker med varme solstråler, det smukkeste, blå hav og delikatesser, der får tænderne til at løbe i vand. Besøg for eksempel hovedstaden Athen og de omkringliggende seværdigheder som Parthenon og Nike templerne på Akropolis, eller slap af i en lillestol på Kreta eller Santorini.

Forkælelsesferie

Måske har I ikke fri hele ugen, men snyd ikke jer selv for lidt forkælelse.

Selvom man ikke har en hel uge til rådighed, kan man sagtens forkæle sig selv. Hvad med en miniferie fyldt med forkælelse?

Pak bilen og kør en tur over grænsen, og I befinder jer allerede i et slaraffenland af muligheder for en velfortjent wellnessferie med afslappende massage og varmende saunature. Hos vores tyske naboer er der rig tradition for spa- og wellnessophold, og mange hoteller tilbyder pakker, hvor ansigts- og massagebehandlinger er inkluderet i prisen. Også Østersøen er et mekka for denne type forkælelsesferie, og I kan for eksempel tage turen til Polens kyst og få wellnesskontoen fyldt op med afslapning, nærende mudderbade og dybderensende dampbade.

Et wellnessophold er en god måde at få ny energi på, og så er det nemt at kombinere med forfriskende gåture i skoven eller ved havet, og mange hoteller sørger desuden for, at I kan slutte dagene af med en lækker middag og en god flaske vin.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice