Charterrejser Grækenland

Turister fra hele verden tager på charterrejser til Grækenland, og hos TravelBird er vi også vilde med landet med det turkisblå vand, hvidkalkede huse og det lækre middelhavskøkken!

Tilbud

Vælg udrejsedato
5 Tilbud
Grækenland er en af danskernes absolutte favoritter, når ferien skal stå på sommer og sol, og landet har i den grad noget for enhver smag.

Når I har købt ferien til Grækenland rejser det selvfølgelig spørgsmålet om, hvad I skal foretage jer på turen. Mulighederne er mange, hvad end I er til sol og afslapning, sightseeing, at mæske jer i de kulinariske fristelser, eller måske I gerne vil det hele? En ting er sikkert – Grækenland er et vidunderligt land at rejse i.

Charterrejser til Grækenland er yderst populære, og faktisk er der hele 16,5 millioner turister, der lægger vejen forbi hvert år, hvilket faktisk er flere, end der bor i Grækenland. Det er især de græske øer, der er populære, og de fleste danskere kender nok til øer som Kreta, Rhodos, Santorini, Kos og Korfu. Fastlandet og i særdeleshed Athen er dog også velbesøgt. I Grækenland er der masser af seværdigheder at finde, næsten ligegyldigt hvor i landet I befinder jer, og Grækenland er bl.a. det land i verden med flest arkæologiske musseer.

Mange turister lader sig naturligvis også lokke af det behagelige klima. Eksempelvis ligger gennemsnitstemperaturen på Kreta på 24-26 grader helt fra maj til september. De skønne temperaturer giver både mulighed for at nyde en ferie på stranden og for en aktiv ferie med vandsport eller vandring. Hele 80% af landet består faktisk af bakker og bjerge, og der er masser af muligheder for at udforske den græske natur langs de mange vandreruter.

De græske øer

Hvad end I er til fest og farver, bløde sandstrande eller en ferie i postkortsmukke omgivelser, så er der en græsk ø, der passer til jer.

Grækenland har mellem 1200 og 6000 øer, alt efter hvad man regner for en ø, så selvom man rejser Grækenland tyndt, er der altid en ny ø at udforske.

En af de mest kendte øer i det græske øhav er idylliske Santorini, som byder på de skønneste omgivelser, man kan forestille sig. Her findes strande, der passer til alt fra børnefamilier til surfere, og på nordspidsen finder I den hyggelige by Oia, der ligger højt hævet over vandoverfladen. I den summende hovedby Fira er der mange steder at udforske med de mange butikker, charmerende caféer og restauranter såvel som museer og gallerier. Faktisk er Fira et af de mest fotograferede steder i hele Grækenland, og her kan I beundre de karakteristiske hvidkalkede huse med de blå tage, der klamrer sig til klippevæggene.

Mange af fastlandets grækere rejser til øen Evia, når de skal holde ferie, og man forstår godt, hvorfor øen er et yndet feriemål hos de lokale. Den smukke, søhesteformede ø er Grækenlands næststørste, og her er mange historiske seværdigheder og en fantastisk natur at opleve. Besøg for eksempel Loutra Edipsou, der siden oldtiden har været kendt for sine mineralske kilder, og i dag er en international kurby med ca. 60 helbredende kilder og kurhoteller. Der er også nem adgang mellem øen og fastlandet, og der er under 2 timers kørsel til Athen. En ferie på Evia kan dermed hurtigt blive forvandlet fra en græsk øferie til en storbyferie.

Historie og kultur

På charterrejser til Grækenland er det fristende bare at dase på stranden, men det er bestemt også værd at dykke ned i grækernes historiske skatte.

Grækenland er ofte blevet kaldt civilisationens vugge, og i dag findes der fortsat masser af antikke monumenter, der vidner om landets storhedstid.

Rejser til Grækenland er populærere hos de historieinteresserede, og de historiske monumenter er faktisk at finde over hele landet. Vil I for alvor dykke ned i den græske historie, er det dog specielt anbefalelsesværdigt at drage mod Athen. Byen er en af verdens ældste med en historie, der går over 4500 år tilbage. Her mærker man tydeligt historiens vingesus, hvilket skaber en interessant kontrast til den moderne storby, Athen har udviklet sig til. I hovedstaden i Grækenland rejser Akropolis-klippen med det ikoniske tempel Partheon sig over byen som en unægtelig påmindelse om grækernes bedrifter i antikken. På vej op mod toppen af det prægtige Akropolis finder I resterne af Dionysos-teateret, der faktisk stadigvæk bruges til udendørs koncerter, og fra klippens top har I en fuldstændig forrygende udsigt over Athen. Byen har også over 80 museer, deriblandt Det Arkæologiske Nationalmuseum, der betragtes som et af verdens bedste museer.

Kreta er et populært rejsemål for danske turister, og også her er der spændende historiske oplevelser i vente. Øens største attraktion er Knossos, der betragtes som Europas ældste by, og som var centrum for den minoiske kultur. Her kan I beundre de velbevarede ruiner af Kong Minos’ kæmpemæssige palads. Nogle levn stammer helt tilbage fra 7000 f.v.t., og blandt de prægtige ting, I kan beundre, er to meter høje krukker og farverige freskoer og søjler.

Det græske køkken

Mange af os tager på charterrejser til Grækenland for at opleve det autentiske græske køkken, og der er masser af lækre retter at forkæle smagsløgene med.

På charterrejser til Grækenland, kommer man selvfølgelig ikke udenom klassiske retter som ,oussaka, souvlaki og tzatziki.

I må selvfølgelig heller ikke gå glip af de mange friskfangede lækkerier fra de græske vande, der også er at få på restauranterne og de hyggelige taverner. Det græske køkken er dog også blevet inspireret af naboerne Tyrkiet og Italien, så I kan forvente at støde på spændende krydderiblandinger og pastaretter på jeres ferie i Grækenland. Et godt eksempel på denne indflydelse findes i retten pastitsio, der består af bagt pasta med krydret kød og bechamelsauce. Ligegyldigt hvilken af de lækre græske retter, I vælger at sætte tænderne i, skal I selvfølgelig også have et glas ouzo eller to til at skylle efter med.

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice