Aktiv Ferie

Er I mere til mountainbiking og vandreture end dasedage ved stranden eller poolen? TravelBird har masser af gode bud på en aktiv ferie for hele familien!

Tilbud

Vælg udrejsedato
16 Tilbud
Når I tænker “ferie”, så er det ikke sikkert jeres første tanke er sved på panden, fornuftigt fodtøj og lange ture ud i den vilde natur.

Men det burde det måske være! For vi ved godt, at fysisk aktivitet er godt for os, men de færreste af os får nok af det i vores hverdag, og vores ferier foregår tit i en liggestol på stranden, ved poolen eller i haven. Når vi nu har arbejdet så meget, så fortjener vi vel også en pause! Men der er en ny trend på vej – rigtig mange danskere foretrækker faktisk en aktiv ferie fremfor en daseferie. Ifølge en undersøgelse fra Spies er det især par mellem 18 og 45 år, som dyrker motion mens de er på ferie, og som decideret booker ferier med gang i. Selv på charterferierne er der nu et større udbud af f.eks. yoga- eller aerobictimer, som feriegæsterne kan benytte sig af, når de bliver trætte af at ligge ved poolen.

Det kan også være, at I allerede er garvede motionister, som elsker at spænde vandreskoene eller cykelhjelmen og få jer én på opleveren – både derhjemme og på ferien. Og så ved I også, hvad der gør en aktiv ferie til en fantastisk ferie. Det er de billedskønne landskaber, den friske bjergluft, de smukke vandre- og cykelruter, den betagende flora og fauna, de knejsende bjergtinder, de pludrende bække og buldrende floder. Og det er netop når vi bevæger os herud, at en ferie gør godt for krop og sind og vi bl.a. får mere energi, mere overskud og et bedre immunforsvar, samt får mulighed for at udfordre os selv og hinanden på en sjov og spændende måde. 64% af danskerne dyrker allerede regelmæssigt motion, og naturligt nok skal der derfor også være en hvis aktivitet på ferien.

Vandreture

For mange er en lang vandretur den ideelle måde at nyde en aktiv ferie på.

Er der noget bedre end at vandre langs en af Europas historiske stier, betrådt af tusindvis af fødder før jeres, omringet af maleriske landskaber, bjergkæder eller skove?

Ledsaget af fuglefløjt og gode rejsekammerater er en vandretur en ideel måde at få brændt noget energi af, samtidig med at I får jer en god naturoplevelse og en masse motion. Det er også en af de mest bæredygtige måder at komme ud i landskabet på, med jeres ben som fartøj. Er I ikke bekendt med området, tilbyder mange hoteller eller turistkontorer guidede vandreture med en kyndig guide, som viser jer de bedste udsigter og som kan områdets historie og sagn. Mange steder kan vandreturen også kombineres med gastronomi – f.eks. en tur til vindistriktet Mosel, hvor I udover skøn natur også kan slå vejen forbi de mange vingårde, der laver fin Riesling-vin.

Har I børnene med, er der masser af børnevenlige vandreruter, f.eks. i Dolomitterne eller Tyrols bakkede bjerglandskaber. Her kan stigningerne være knapt så hårde, og der er tit andre sjove aktiviteter i området såsom kabelbaner, legepladser og (sommer)kælkebaner. Det er dog ikke kun i de Midteuropæiske skove og bjerge, at I finder smukke vandreruter. På øer som Mallorca, Santorini og Tenerife kan I opleve alt fra golde ørkenlignende landskaber til frodige vulkanske bjerge samt en helt formidabel flora og fauna.

Cykelture

Skal der være fart over feltet eller vil I bare nyde naturen på to hjul? Så tag cyklen eller mountainbiken med på ferien!

For mange danskere er cyklen en selvfølgelighed, når vi tager på ferie. Hvad enten vi har vores egen med eller lejer cykler på stedet, så giver den tohjulede masser af muligheder for sjove aktiviteter.

Og der er masser af måder at nyde jeres ferie på, når I hopper på cyklen. Er I til fart og action, så kan I suse gennem skovstier eller over kuperede terræner på mountainbike. Foretrækker I at medbringe en frokostkurv og nyde synet af det forbipasserende landskab, kan dette lade sig gøre stort set alle steder i Europa. Cykelferier er populære især i Tyskland, Frankrig og Italien, men også i Danmark bliver cykelferierne mere og mere eftertragtede.

Cykling i alle former er populært i Danmark, og sidste år var der en medlemsvækst i danske cykelklubber på 26%. Der er mange feriesteder der tilbyder cykelleje, og rigtig mange europæiske (og oversøiske!) destinationer egner sig perfekt til en god cykelferie. Har I hele familien med, og er det ikke alle, der gider cykle landet tyndt, så er Mallorca et godt bud på en ferie med noget til alle. De eventyrlystne kan kaste sig ud i klatreterræn og vilde nedkørsler i Schweiz’ bjerge eller udfordrende mountainbiketerræn med smalle stier i Norges fjelde. Men i princippet kan I tage cyklen med overalt – og berige jeres ferie med et tohjulet eventyr!

Nye eventyr

En ny feriedestination er den oplagte mulighed for at afprøve nye og spændende aktiviteter.

Er I trætte af at trave landet rundt, og har I ikke plads til at tage cyklen med, så er der masser af muligheder for at få nogle nye oplevelser på ferien.

Vandhundene kan godt glæde sig, hvis turen går til f.eks. Gardasøen i Italien eller Zell am See i Østrig. Her kan I nemlig rigtig prøve kræfter med vandski og surfing, sejle i kayak eller sejlbåd eller fiske. Flere steder i Europa kan I desuden prøve riverrafting, wakeboarding og bananbåde. Og det er ikke kun ved sandstrandene, at I kan bade og slappe af – vælger I et hotel i nærheden af en af Midteuropas skønne søer, er der langt de fleste steder rig mulighed for at plaske i det klare vand eller sole jer på søbredden!

For en helt spektakulær oplevelse kan vovehalsene give sig i kast med canyoning. Denne ekstremsport går ud på at navigere sig frem mellem sprøjtende vandfald, glatte sten, brusende floder og hårde klipper, mens andrenalinen pumper rundt i kroppen – og kun iført en våddragt, hjelm og hårdføre sko. Skal dagsaktiviteten være knap så farlig, så er det blevet populært med geocaching over hele verden. Med jeres GPS finder I skjulte skatte gemt på specifikke koordinater ude i naturen, under en træstamme, begravet i sandet, eller måske skjult spidsfindigt i storbyens mylder. Det er verdens største skattejagt, og deltagere fra hele verden er med til at finde (og skjule) nye skatte.

Men uanset om I er til yoga, cykling, paragliding eller noget helt andet, så har vi hos TravelBird den ideelle aktive ferie for jer!

Kan vi hjælpe dig? Find svar på de oftest stillede spørgsmål eller kontakt os.
Til kundeservice