Pris fra
kr 1.409,-
 • Med fly
 • Med indkvartering
 • Med oplevelse

Kom helt tæt på historien i Krakow med et besøg i Auschwitz

Storbyferie 2, 3, 4 eller 5 overnatninger Kraków

Allerede booket 35 gange

per person fra kr 1.409,-
baseret på 2 personer

Mærk historiens vingesus i Krakow: 2, 3, 4 eller 5 overnatninger på det 4-stjernede Aparthotel Zulian, inklusive morgenmad, fly tur-retur fra København eller Hamborg samt udflugt til koncentrationslejren Auschwitz

Det er ikke længe siden, at vi markerede dagen for Danmarks befrielse. Men hvad var det egentlig, Danmark blev befriet for? Tag en tur til en af de mest velbevarede historiske byer i Europa, og se historien med egne øjne. På trods af de skæbnesvangre øjeblikke, som har fundet sted i byen, er det lykkedes befolkningen at mindes uden at dvæle. Se fabrikken, hvor Oskar Schindler reddede over 1000 jøder fra koncentrationslejrens gaskammer, gå gennem den gamle jødiske ghetto, og besøg Den Gamle Synagoge. På opholdets anden dag er der udflugt til Auschwitz, som i dag står som evigt minde om en heldigvis svunden tid.

Inklusive
 • 2, 3, 4 eller 5 overnatninger i dobbeltværelse på Aparthotel Zulian****
 • Morgenmad
 • Fly tur-retur fra København eller Hamborg
 • Håndbagage (56x45x23 cm med easyJet, 10 kg og 55x40x23 cm med Norwegian)
 • 20 kg indchecket bagage fra København med Norwegian
 • Udflugt til Auschwitz
Tilvalg
 • Transport fra lufthavnen til hotellet tur-retur: 299 DKK per bil (plads til 2 personer)
Krakow

Siden det 7. århundrede har Krakow haft en spændende og dramatisk historie. Den del af historien, som vi danskere nok bedst kender til, er de grufuldheder, der fandt sted under 2. Verdenskrig. Det er næsten umuligt at bevæge sig rundt i byen uden at mærke histories vingesus, som fortæller om en svunden tid.

I Wawel-slottet tog nazisterne magten over Krakow i september 1939, da 2. Verdenskrig så småt var begyndt. De pålagde den jødiske del af byens befolkning at bo i en ghetto i Podgórze-distriktet. Denne ghetto blev på brutal vis nedlagt i 1943, ved at de tyske soldater likviderede beboerne på stedet, sendte dem i arbejdslejr, eller sendte dem til Auschwitz. Til trods for den noget tunge historie står slottet i dag smukt og rankt med udsigt over Vistula-floden.

Pga. sit velvedligeholdte bybillede og sine mange historiske monumenter må man sige, at Krakow er en af de mest historiske byer i Europa.

Aparthotel Zulian
Towels

Det 4-stjernede Aparthotel Zulian ligger ca. 12 km fra lufthavnen, og ligger centralt i forhold til både grønne områder og flere af byens seværdigheder. Der er mulighed for at leje cykler, og der er gratis WiFi på hele hotellet.

Værelserne
Kamer

I bor på et dobbeltværelse med dobbeltseng eller to enkeltsenge. Værelserne er desuden udstyret med fladskærms-TV med satellitkanaler, elkedel samt badeværelse med toilet, bad, hårtørrer og toiletartikler.

Historiske Krakow

Når nu I befinder jer i en af de mest historiske byer i Europa, er der masser af steder, monumenter og museer, I kan besøge. En rundtur i byen kombineret med en udflugt til Auschwitz vil give jer et helt unik indblik i en af de mørkeste perioder i historien.

 • Besøg den jødiske ghetto, hvor 15.000-20.000 af byens jødiske beboere blev sendt hen. I dag er der blot et lille stykke tilbage af den mur, som i sin tid indhegnede ghettoen sammen med et pigtrådshegn.
 • Oplev hvor Schindler reddede mere end tusind jøder ved at lade dem arbejde for sig på sin emaljefabrik. Her kan I også se, hvor Schindler havde kontor, og mærke den tunge stemning, som ligger over stedet.
 • Hvis I støder ind i nogle stole rundt omkring i den gamle ghetto, så er det ikke en flyttebil, der har tabt lasten undervejs. Det er derimod et mindesmærke for byens jøder, som boede i ghettoen. Stolene symboliserer, at hvad der skete for jøderne under 2. Verdenskrig, kan ske for enhver.

Udflugt til Auschwitz

Kort tid efter krigens afslutning, blev koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau lavet om til et museum. Museet slog dørene op for første gang i 1947, og er løbende blevet renoveret, tilpasset og udvidet. Det er dog ikke tilladt at ændre på stedets grundlæggende udseende og opbygning. Det er besluttet, at man skal prøve så vidt muligt at bibeholde stedet, som det oprindeligt var.

Denne koncentrationslejr var den største og en af de mest berygtede af alle de koncentrationslejre, som nazisterne rådede over under 2. Verdenskrig. Over 1,1 millioner jødiske mænd, kvinder og børn mistede livet ved sygdom, ved at arbejde sig ihjel, eller på decideret at blive likvideret med skud eller gas.

Det er en yderst spændende udflugt, hvor I får et unikt indblik i den rædsel, som I hidtil kun har læst om i historiebøgerne.

Jeres udflugt til Auschwitz vil finde sted på opholdets anden dag. Om morgenen bliver I hentet af en bus med aircondition, som kører jer til Auschwitz. Her vil I få en guidet tur på engelsk af en museumsguide. Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at medbringe taske større end 30x20x10 cm. Når turen er slut, bliver I kørt tilbage til hotellet. Turen varer i alt 7-8 timer. Ved check-ind på hotellet får I al information om turen af hotellets personale.

Vælg en afgangsdato

Eksklusive
 • Bookinggebyr kr 150,-
 • Transport fra lufthavnen til hotellet tur-retur (kan tilvælges ved booking)
 • Indchecket bagage fra Hamborg (kan tilvælges ved booking)

Betaling

Hvis du booker dette tilbud 49 dage før afrejse, kan du vælge at betale i rater. Det første beløb vill være 35% af tilbuddets samlede pris plus bookinggebyr.

Yderligere information
Betingelser

TravelBird fungerer som den ansvarlige rejseagent. TravelBird Travel Vilkår og Betingelser (A) er gældende for denne booking. Se venligst artikel 11 for vores afbestillingsbetingelser.

Check-ind

Fra 14:00

Check-ud

Indtil 12:00

Pris

Prisen er per person

Værelseskapacitet

Dobbeltværelse: Maks. 2 personer + 1 baby 0-2 år

Solorejsende

Rejser du alene? Så betaler du for den fulde pris for hotelværelset og transport fra lufthavnen til hotellet (prisen er baseret på 2 voksne)

Tilgængelighed

Hotellet er desværre ikke egnet til kørestolsbrugere

Kæledyr

Det er ikke muligt at medbringe kæledyr

Internet

Gratis WiFi

Flere værelser

I bookingprocessen er det muligt at booke flere værelser ad gangen (afhængigt af tilgængelighed)

Personlige oplysninger

Sørg for at oplyse jeres personlige oplysninger, så de stemmer overens med dem i jeres pas. Hvis de ikke stemmer overens, vil I blive afvist ved gaten og kommer altså ikke med på flyet. I fald de personlige oplysninger ikke er udfyldt korrekt, og der derfor skal foretages ændringer, vil et gebyr forekomme. Er de personlige oplysninger ikke udfyldt indenfor 24 timer efter booking, vil jeres bestilling automatisk blive annulleret, jf. TravelBirds vilkår og betingelser

Flyinformation

- Lufthavne: Fly fra Københavns Lufthavn og Hamborg Lufthavn til John Paul II International Airport Kraków–Balice (KRK)
- Inkluderet i prisen: 10 kg håndbagage (55x40x23 cm) per person, og fra København også 20 kg indchecket bagage per person
- Den forventede flyvetid er ca. 2 timer og 20 minutter
- I flyver med Norwegian fra København og Easyjet fra Hamborg (med forbehold for ændring)
- TravelBird sender jer en e-mail med information om flyafgange, så snart de ligger fast, sammen med de andre rejsedokumenter
- Vi forsøger altid at finde den bedste flyafgang for jer. Det kan dog ske, at en flyafgang ikke længere er tilgængelig, og vi dermed er nødt til at tilbyde en alternativ flyafgang, hvilket kan påvirke længden på jeres ophold (for eksempel et aftenfly frem og et morgenfly tilbage)

Sted

Hotellet ligger ca. 12 km fra lufthavnen. Der er ca. en times kørsel til Auschwitz.

Zuliani Hotel
Długa 41
Kraków
Polen